به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس", زلنسکی که در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اگیلس لویتس همتای لتونیایی خود در لووف سخنرانی میکرد مدعی شد که به دلیل کمبود تسلیحات و مهمات ارتش اوکراین، کشورهای غربی باید ارسال سلاح به این کشور را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: توپخانه و مهمات آن مهمترین تسلیحاتی است که به آن نیاز داریم. ما به تعداد زیادی از مهمات توپخانه نیاز داریم.
زلنسکی مدعی شد که نیاز اوکراین به توپخانه برای حمله به خاک روسیه نیست بلکه برای بازپس گیری مناطق در تصرف مسکو میباشد.
رییس جمهور اوکراین خاطرنشان کرد: ما به جنگنده نیاز داریم.
وی همچنین به کمبود تانک در ارتش اوکراین اشاره کرد.
زلنسکی توضیح داد: در هر شرایطی تانکهای خود را بدست خواهیم آورد. نیروهای مسلح ما در حال آموزش هستند. با این حال با کمبود مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پس از بارها انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو از گسترش پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین با همه تبعات گستردهاشدر حالی به یک سالگی نزدیک میشود که نگرانیهای جدی در مورد انبار سلاح اروپا که محتوای آن به سمت اوکراین روان شده است، وجود دارد. همچنان که اخبار تازه از وعده تامین ادوات سنگین برای اوکراین نگرانیهایی را در مورد طولانی شدن جنگ و چشمانداز دور و مبهم پایان درگیری ایجاد کرده است.
متحدان اوکراین از آغاز جنگ میلیاردها دلار سلاح، مهمات و تجهیزات برای این کشورِ واقع در اروپای شرقی ارسال کردهاند. این موضوع انبارهای اسلحه را تحت فشار قرار داده است.
شرکتهای تجهیزات دفاعی در اروپا و آمریکا اکنون افزایش تقاضا برای پدافندهای هوایی و سلاحهای ضد تانک و تجهیزات دیگر را شاهد هستند. این در حالی است که دولتهای غربی پیشبینی میکنند که اوکراین احتمالاً طی سالهای آینده به حمایت نظامی مستمر نیاز خواهد داشت. اما افزایش میزان تولید بعد از چندین دهه که میزان سفارشها محدود بوده برای این شرکتها دشوار خواهد بود.