گنبدکاووس - ایرنا - امام جمعه گنبدکاووس با تاکید برضرورت ترویج کاشت گونه‌های متنوع گیاهی مانند نهال‌های مثمر (میوه‌)، اکسیژن‌ساز و غیرمثمر (زراعت چوب) در این شهرستان گفت: متولیان منابع طبیعی و آبخیزداری باید در انتخاب نوع درختان، شرایط اقلیمی منطقه (خشک و نیمه بیابانی) را در نظر داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمود ترابی روز دوشنبه در آیین بزرگداشت روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی و آبخیزداری (۱۵ تا ۲۱ اسفند) که در دانشگاه دولتی گنبدکاووس که با ۴۰ دقیقه تاخیر برگزار شد، گفت: شرایط اقلیمی این شهرستان مرزی بویژه در نواحی شمالی آن به گونه‌ای است که گونه‌های گیاهی بایستی متناسب با آن انتخاب و غرس شوند.

وی با یادآوری اجرای طرح کاشت نهال (زیتون) در اراضی شیبدار گلستان در ۲ دهه قبل، افزود: نهال‌هایی که آن زمان توسط کارشناسان جهادکشاورزی به بهره‌برداران داده و غرس شدند، بیشترشان غیرمثمر بودند و خسارات زیادی به مردم وارد کرد.

حجت الاسلام ترابی اضافه کرد: بنابراین در کاشت گونه‌های گیاهی بایستی دقت زیادی انجام شود و گونه‌هایی که مناسب با شرایط اقلیمی منطقه و مطالعات علمی باشد، غرس شده تا از ضرور و زیان احتمالی به مردم جلوگیری گردد.

وی همچنین با اشاره با تاکید آموزه‌های دینی بر کاشت درخت، تصریح کرد: امروز باید همه آحاد جامعه را برای کاشت درخت تشویق و ترغیب کرد زیرا حیات جامعه بشری به حفظ و نگهداری منابع طبیعی بستگی دارد.

رییس دانشگاه گنبدکاووس هم در این مراسم با تبریک روز درختکاری، به پویش کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و گفت: غرس این تعداد درخت بسیار خوب است اما مهمتر از آن حفظ و نگهداری از درختان کاشته شده می‌باشد که باید مورد اهتمام جدی متولیان و مردم قرار گیرد.

ابوالفضل طهماسبی افزود: منابع طبیعی و کاشت درخت که در دین مبین اسلام هم مورد تاکید قرار دارد، یک سنت حسنه و یک میراث ارزشمند است که همگان باید در حفظ و نگهداری آن برای نسل‌های آینده اهتمام داشته باشند.

وی اضافه کرد: دانشگاه گنبدکاووس هم آمادگی لازم برای ارائه مشاوره و انجام تحقیقات علمی جهت انتخاب گونه‌های مناسب با شرایط اقلیمی این شهرستان را به متولیان دارد.

حضور کودکان گنبدی در مراسم درختکاری

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس هم در این مراسم گفت: این شهرستان مرزی ۳۴۱ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی دارد که بخش قابل توجهی از آن به سبب شرایط اقلیمی و خشکسالی در حال تبدیل شدن به بیابان هستند.

فرشید رحمانی افزود: منابع طبیعی گنبدکاووس امسال به منظور جلوگیری از بیابانی شدن مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک و تولید علوفه دامی، تعداد ۳۲۰ هزار اصله بوته مرتعی را در سطح هزار و ۵۵۰ هکتار غرس کرد.

وی با تبریک هفته منابع طبیعی و آبخیزداری (۱۵ تا ۲۱ اسفند) اضافه کرد: طی این هفته ۶۱ هزار اصله نهال از گونه‌های مختلف و به صورت رایگان بین مدارس، ادارات و نهادها، تشکل‌های مردم نهاد، حوزه‌های علمیه، مساجد، کشاورزان و شوراها و دهیاران روستایی گنبدکاووس برای غرس در مکان‌های محصور دارای آب به جهت حفاظت از درختان توزیع می‌شود.

رحمانی ادامه داد: همچنین با همراهی (زیتونلی) یکی از علاقمندان محیط زیست تعداد ۱۰ هزار اصله نهال انار شیرین بین مردم گنبدکاووس به صورت رایگان توزیع می‌شود.

شهرستان گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت و پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت درشرق استان گلستان واقع است.