دمشق–ایرنا–زلزله هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال سوریه در عین حالی که خسارت های زیادی برجای گذاشته، اما در کنار خود خوبی ها و بدی هایی نیز به همراه داشت؛ گسیل کمک های دوستان سوریه به مردم آسیب دیده از واقعه زلزله و حضور هیات ها و گروه های امدادی و سیاسی از مسایل خوب حاشیه این رویداد هرچند غم انگیز بود.

به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، این روزها مردم پنج استان شمال غرب سوریه همچون حلب، حماه، لاذقیه، طرطوس و ادلب (در تصرف تروریست ها) شاهد کمک های انسان دوستانه کشورهای دوست خود همچون جمهوری اسلامی ایران، عراق (به ویژه حشدالشعبی)، حزب الله لبنان، ارمنستان، امارات و برخی دیگر از کشورهای دیگر جهان به غیر از کشورهای غربی هستند (فقط یک کشور غربی آن هم به مقدار کمکی کمک کرده است) و این کمک ها باعث شده تا روح آزده این آسیب دیدگان تا حدی التیام یابد.

تاکنون شماری از کشورهای مختلف با اعزام بیش از ۲۰۰ فروند هواپیما کمک های خود را به سوریه ارسال کرده اند.

در اثر این زلزله مهیب علاوه بر خسارت های زیاد در پنج استان شمال غرب سوریه، تعداد زیادی نیز کشته شده اند که بر اساس آمار رسمی اعلام شده شمار قربانیان زلزله در استان لاذقیه ۸۰۵ کشته و یک هزارو ۱۳۱ مجروح و در استان حلب نیز این حادثه کمتر از ۵۰۰ کشته و ۷۵۰ نفر زخمی بر جای گذاشت.

آمار دقیقی از خسارت های دو استان طرطوس و حماه در دسترس نیست ولی در مناطق اشغالی استان ادلب که حدود ۴۰ درصد آن در تصرف تروریست های تکفیری می باشد، بنابر آمار اعلامی از سوی برخی منابع بیش از چهار هزار نفر کشته شده اند و این یعنی مردم این منطقه به دلیل خسارت ها و تلفات زیاد نیاز به کمک های بیشتری دارند.

در زلزله اخیر ۱۰۳ دستگاه ساختمان در استان لاذقیه به طور کامل ویران شده و ۲۴۷ ساختمان نیز آسیب جدی دیده است.

بیش از ۱۴۲ هزار نفر از شهروند استان لاذقیه نیز تحت تأثیر زلزله اخیر قرار گرفتند و بسیاری از آنها مجبور شدند به کمپ های ایجاد شده از سوی دولت سوریه پناه ببرند و برخی نیز به منازل اقوام و آشنایان خود در دیگر نقاط رفته اند.

استانداری لاذقیه ۴۷ کمپ اسکان اضطراری در سطح این استان ایجاد کرده و از روز اول توزیع کمک به افراد آسیب دیده نیز آغاز شده است.

زلزله در شهر حلب نیز ۵۴ ساختمان این شهر را بکلی ویران کرده و ۵۱ ساختمان دیگر که در وضعیت بسیار بدی قرار داشتند و در حال فرو ریختن بودند، توسط استانداری حلب تخریب شدند.

۱۹۰ هزار زلزله زده حلب نیز در ۲۶۵ مرکز اسکان اضطراری ایجاد شده از سوی دولت سوریه ساکن هستند و این مراکز به غیر از کمپ های اسکانی می باشد که جمعیت ها و نهادهای دیگر و جمهوری اسلامی ایران در این استان ایجاد کرده اند.

اما در این بین وضعیت مردم آسیب دیده استان ادلب بسیار وخیم است و تروریست ها هر بلایی که می خواهند بر سر آنها می آورند. از طرفی تروریست ها نمی گذارند کمک های دولت سوریه به مردم آسیب دیده برسد و از طرف دیگر برخی کمک ها که از مبادی دیگر به استان ادلب رسیده از سوی تروریست های تکفیری به سرقت می رود.

در کلیپی که در این گزارش موجود است، نشان می دهد که تروریست ها با سرقت چندین محموله کمک های انسان دوستانه به مردم زلزله زده سوریه و جایگزین کردن آن با کیسه های زغال چگونه باعث خشم مردم آسیب دیده این استان شده اند.

همانگونه که در این کلیپ مشخص می باشد، مردم نیازمند اقدام به باز کردن کیسه های در ظاهر حاوی کمک های انسانی می کنند، ولی فقط با زغال مواجه می شوند. این صحنه و هزاران صحنه دیگر در ۱۲ سال گذشته بخشی از جنایات گروه های تروریستی – تکفیری می باشد که به دستور اربابان غربی – عربی – صهیونیستی خود در سوریه رقم زدند.

در همین راستا یکی از رهبران اپوزیسیون سوریه نیز از درگیری میان مخالفان سوری و دزدی کمک‌های ارسالی به زلزله زدگان شمال غرب این کشور از سوی آنها خبر داد.

"محمود مرعی" از رهبران اپوزیسیون سوریه ائتلاف مخالفان سوری را به شدت مورد انتقاد قرار داد و آنها را مشتی مزدور و دزد توصیف کرد که کمک‌های ارائه شده به زلزله زدگان سوری در مناطق تحت اشغال ترکیه و گروه‌های تروریستی در ادلب را دزدیده و میان حامیان خود تقسیم می‌کنند و مجری سیاست‌های خارجی هستند.

مردم آسیب دیده و تحت تصرف ادلب در چند سال اخیر به دلیل نبود سوخت، برق و مایحتاج ضروری روزگار سختی می گذرانند و زلزله اخیر نیز بر مشکلات بی شمار آنها افزوده است و این مسایل نشان می دهد، تصمیمی که ارتش سوریه در چند سال اخیر برای آزادسازی این استان گرفته بود، باید هرچه زودتر عملی شود تا مردم این استان زودتر بتوانند طعم آزادی را بچشند و بیش از این جنایات تروریست ها و حامیان آنها را تحمل نکنند.