به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، هرچند کشور سوریه که از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) درگیر گروه های تروریستی شده، توانسته با کمک جبهه مقاومت اسلامی و در راس آن جمهوری اسلامی ایران به همراه روسیه تا حد زیادی بر تروریست ها غلبه کند و پرونده آنها را تا سال ۱۳۹۷ در بسیاری از مناطق این کشور ببندد، اما قسمت های زیادی از استان ادلب (۴۰ درصد) و بخش هایی از سه استان حلب، حماه و لاذقیه هنوز نیز درگیر موضوع تروریسم هست، تروریست هایی که امنیت این مناطق را ربوده اند.
در این شرایط وقوع زلزله هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه بر مشکلات مردم پنج استان حلب، حماه، لاذقیه، طرطوس و به ویژه ادلب که درگیر زلزله شده اند، افزوده است، یعنی مردم این مناطق هم باید تروریست های مورد حمایت جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه را تحمل کنند و هم باید به نحوی با اسیب های فراوان وارد شده به دلیل زلزله ویرانگر کنار بیایند.
با گذشت ۱۱ روز از زلزله شمال غرب سوریه اخبار کمی از ادلب که در محاصره تروریست های تکفیری می باشد، منتشر می شود، هرچند اخبار غیر رسمی حکایت از آسیب های فراوان در این استان دارد. بنابر اخبار دریافتی تاکنون هیچگونه کمپی در این استان برای زلزله زدگان ایجاد نشده و برخی کشورهای غربی حامی تروریسم که هیچگونه کمکی به مردم زلزله زده سوریه نکرده اند، مقداری کمک به این استان آسیب دیده ارسال کرده اند که تحویل تروریست ها شده است.
نکته قابل تامل این که دولت های سوریه و ایران بارها سعی کرده اند تا محموله های کمک به زلزله زدگان ادلب را به دست مردم این منطقه برسانند، ولی تروریست ها مانع این کار شده اند. شرایط جنگی تحمیلی به مردم استان ادلب از سوی تروریست ها و حامیان غربی – عربی – صهیونیستی آنها در کنار زلزله ویران گر اخیر روزگار سختی به مردم ادلب تحمیل کرده ولی با این حال تروریست ها دست از اقدامات ضدانسانی خود بر نمی دارند تا شرایط قدری برای مردم در محاصره این منطقه بهتر بشود.
در مقابل استانداری لاذقیه ۴۷ کمپ اسکان اضطراری در سطح این استان برای مردم آسیب دیده ایجاد کرده و ۱۴۲هزار شهروند آسیب دیده این استان را در این کمپ ها اسکان داده و از روز اول توزیع کمک به افراد آسیب دیده را نیز آغاز کرده است و در استان حلب نیز دولت سوریه با ایجاد ۲۶۵ کمپ اسکان ۱۹۰ هزار شهروند آسیب دیده حلبی را اسکان اضطراری داده است. (این مراکز به غیر از کمپ های اسکانی می باشد که جمعیت ها و نهادها و کشورهای دیگر همچون ایران ایجاد کرده اند)
در کنار کمپ های سوری، ۱۲ هزار زلزله زده حلب در ۹ کمپ ایجاد شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در این شهر اسکان داده شده اند و گروه های امدادی ایرانی در حال خدمت رسانی به آنها هستند.
مشکلات زلزله زدگان سوری در حالی تداوم دارد که کشورهای غربی هنوز هم به دلیل خوی ضدانسانی خود هیچگونه کمکی به مردم آسیب دیده این کشور نکرده اند.
مهم ترین و اساسی ترین مشکل مردم مناطق زلزله زده شمال غرب سوریه هم اکنون کمبود شدید سوخت و برق می باشد که به دلیل شدت سرما و برودت هوا بر مشکلات مردم جنگ زده حلب و دیگر استان های یاد شده افزوده است.
یکی دیگر از مشکلات مردم مناطق زلزله زده، ناامن بودن برخی خانه ها و ساختمان های موجود می باشد. هرچند این ساختمان ها فرو نریخته اند، اما آسیب دیده اند و ساکنین آنها نگران ریزش این ساختمان ها هستند و به همین دلیل روبه رو و یا در نزدیکی خانه یا ساختمان خود و در گوشه ای از خیابان و یا پارک ها سرپناه کوچکی برای خود درست کرده اند و در این هوای سرد پناه گرفته اند و روزگار سختی می گذرانند هر چند کشورهایی همچون ایران، حشدالشعبی عراق و حزب الله به همراه برخی دیگر از کشورها به یاری مردم آسیب دیده این مناطق شتافته اند، اما خسارت های عظیم موجود توان پاسخگویی به این همه مشکلات را ندارد و دولت سوریه هم به رغم تلاش ها و به دلیل مشکلات خود، تا حدی می تواند به آسیب دیدگان کمک کند.
موضوع مهم اینجاست که مردم سوریه نشان داده اند که روزهای سخت تر از این را هم دیده و گذرانده اند و انشاالله این حادثه و پیامدهای آن را نیز با سربلندی طی خواهند کرد، ولی دشمنان مردم سوریه بدانند که روزگار این گونه نخواهد ماند و چرخ فلک خواهد چرخید و سیاهی برای زغال خواهد ماند.
نظر شما