به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در این مراسم گفت: همزمان با این مراسم در تمام شهرستان های استان مراسم کاشت درخت در سطح روستاها و بوستان ها با همکاری فرمانداران در حال برگزاری است.
«انشالله کولانی» با بیان اینکه کاشت درخت و نهال یکی از زیباترین فرهنگ ما ایرانیان است که از نیاکان و گذشتگان به یادگار مانده است، افزود: برای امسال ۳۰۰ هزار نهال برای کاشت در سطح هزار و ۲۲۸ هکتار از منابع طبیعی در استان توزیع شده است.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و درگذشتگان در آستانه عید باستانی نوروز؛ از کاشت ۱۰ هزار اصله نهال به یاد شهدای استان کرمانشاه با همکاری سپاه نبی اکرم (ص) در هفته منابع طبیعی خبر داد.
حدود ۷۴ درصد مساحت سرزمینی استان کرمانشاه منابع طبیعی است که نزدیک به ۵۲۸ هزار هکتار آن پوشش جنگلی دارد.
کولانی همچنین از تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نهال در سال جاری در استان خبر داد و گفت: اکنون ۲ نهالستان سرپل ذهاب برای تولید درختان با ویژگی های گرمسیری و نهالستان اسلام آبادغرب برای تولید درختان معتدل و سردسیر در استان کرمانشاه فعال است.
وی در ادامه افزود: بنابر برنامه کشور برای تولید یک میلیارد اصله نهال در چهار سال آینده طبق کنواسیون های بین المللی، سهمه استان کرمانشاه از این میزان تولید ۲ میلیون اصله نهال در سال است.
کولانی توضیح داد: نهال هایی که در این نهالستان ها تولید می شود، با ویژگی ها آب و هوایی این سرزمین منطبق است و بیشتر از نوع مثمر بومی و مادری رشته کوه های زاگرس هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به امکانات و توان اجرایی محدود این اداره کل برای تولید ۲ میلیون اصله نهال در سال، گفت: در این راستا طی تفاهم نامه هایی در نظر داریم از ظرفیت های سایر دستگاه های اجرایی مانند آموزش و پرورش، دانشگاه ها، ادارات، بخش خصوصی، نهادهای مردم نهاد و شرکت ها استفاده کنیم.
طبیعتگردان در آستانه فصل بهار مواظب منابع طبیعی باشند
کولانی در ادامه گفت: رشته کوه های زاگرس ایران ۳۰ میلیون هکتار وسعت دارد که ۶ میلیون هکتار آن جنگل است و حدود ۵۲۸ هزار هکتار آن در استان کرمانشاه قرار دارد.
وی افزود: هر هکتار جنگل ما بین ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب در خود جمع می کند و هر هکتار ۲/۵ تن اکسیژن تولید می کند که برابر با سهم ۱۰ نفر در سال است.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت فوق العاده زیاد درختان و منابع طبیعی برای انسان ها از شهروندان خواست در فصل بهار و طبیعت گردی حتما مواظب طبیعت و منابع آن باشند و اگر آتش روشنی می کنند حتما از خاموشی آن اطمینان حاصل نمایند.
کولانی در ادامه کاشت درخت را یک وظیفه شرعی و قانونی و محیط زیستی افراد دانست و از همه خواست برای این فرهنگ حسنه کاشت درخت مشارکت و همکاری کنند.
توجه به منابع طبیعی مهمترین رکن توسعه پایدار است
سرپرست فرمانداری کرمانشاه نیز در این مراسم؛ توجه به منابع طبیعی را مهمترین رکن توسعه پایدار دانست که بدون توجه به آن توسعه ای اتفاق نمی افتد.
«ابراهیم رحیمیزنگنه» در ادامه گفت: کاشتن فقط یک نهال ساده، فواید بسیاری به ویژه در دنیای صنعتی امروز دارد و با این کار می توان تا حدودی آسیب هایی که توسط انسان به طبیعت وارد شده را جبران کرد.
وی افزود: فرهنگ درختکاری باید به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شود و همه باید در کنار هم در حفظ محیط زیست کوشا باشیم.
رحیمیزنگنه تاکید کرد امروز همه ما در برابر آیندگان مسئول هستیم و باید با تمام توان خود در حفظ منابع طبیعی کشور تلاش نماییم.
فرماندار کرمانشاه در ادامه درختکاری را یادآور بازآفرینی نظم طبیعی در عالم هستی دانست.
در این مراسم ۲۰۰ اصله نهال در محوطه مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) شهر کرمانشاه توسط مردم و مسوولان غرس شد.