تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۳

یزد- ایرنا - رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با اشاره به طرح بورسیه شغلی داوطلبان ورود به دانشگاه در حوزه صنعت که برای نخستین بار در کشور در این استان اجرا می شود گفت: امسال ۹۵ دانشجو بورسیه صنایع استان شدند که در بخش صنعت همزمان با تحصیل فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایرنا "حیدر مفتاحی‌زاده" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از تدوین شیوه‌نامه اجرایی طرح ملی بورسیه دانشجویان توسط نهاد نخبگان استان خبر داد و ضمن قدردانی از حمایتهای استاندار یزد از این طرح پیشنهادی افزود: سال آینده ۲ هزار دانشجوی مستعد در صنایع کشور بورسیه می شوند که علاوه بر حمایت تحصیلی، آینده شغلی دانشجویان تضمین می‌شود.

وی با بیان اینکه استان یزد بالاترین نسبت استعداد برتر را به جمعیت در کل کشور دارد و به همین دلیل نخبه‌خیزترین استان کشور شناخته می شود تصریح کرد: اکنون اطلاعات ۲ هزار و ۳۰۰ نخبه استان در بانک اطلاعاتی بنیاد نخبگان ثبت شده است.

وی بر بهره گیری از توانایی نخبگان در بخشهای مدیریتی را یاد آور شد و خاطرنشان کرد: عمده جامعه نخبگانی استان مربوط به بخش علمی است که در تلاش هستیم در سایر بخش های جامعه نیز شناسایی شوند.

مفتاحی زاده، از شناسایی نخبگان کارآفرین در سال آینده برای اولین بار در استان و کشور خبر داد و افزود: طرح شهاب نیز در راستای شناسایی دانش‌آموزان مستعد برتر توسط بنیاد در دست اقدام است و در فاز یک مدارس مستعدخیز در استان شناسایی شده و در فاز بعدی، دانش آموزان مستعد را شناسایی و مورد حمایت قرار خواهیم داد.

وی با اشاره به طرح شهید وزرائی با هدف شناسایی دانشجویان نخبه، تصریح کرد: امسال ۹۰ دانشجوی یزدی در قالب این طرح انتخاب شدند در حالیکه که طی چهار سال گذشته تنها ۷۵ نفر جذب و از تسهیلات نخبگی برخوردار شده بودند.

وی یکی از اقدامات امسال بنیاد نخبگان را اجرای طرح شهید احمدی روشن خواند و گفت: بنیاد نخبگان در قالب تیم‌های نخبگانی، رفع مسائل مطرح شده توسط صنایع و بخشهای مختلف را در دستور کار قرار داده که در این زمینه ۴۲ تیم با حدود ۲۵۰ دانشجو در حوزه رفع مسائل استان فعالیت می‌کنند.

این مسوول از دیگر طرح‎های در دست اقدام بنیاد نخبگان را طرح شهید فخری‌زاده در راستای حمایت از اختراعات نخبگان و مستعدان برتر ذکر کرد و گفت: ۹۰ مخترع در بنیاد نخبگان است که تنها نیازمند یک کارگاه ۱۵۰ متری برای اجرای ایده‌های خود هستند و این در حالیست که هنوز تکلیف پهنه علم و فناوری استان یا فضاهای دیگر ایجاد شده برای زیست‌بوم فناوری استان مشخص نیست.

رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با بیان این که امسال ۸۵ نفر از نخبگان استان جذب دستگاه‌های اجرایی شدند، گفت: در سال آینده برای جذب ۴۵۰ نفر از نخبگان برنامه‌ریزی شده است.

این مسئول در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که امسال جذب نخبگان در بخش خصوصی در قالب بورسیه دانشجویی در صنعت نیز دنبال شده تصریح کرد: در همین راستا امسال ۹۵ دانشجوی مستعد برتر بورسیه صنایع استان شدند که این دانشجویان در بخش صنعت همزمان با تحصیل فعالیت می‌کنند.