اصفهان-ایرنا-معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: قوه قضاییه به ترک فعل مسوولان در حوزه آب استان ورود کند که چرا بسیاری از طرح های مصوب در این زمینه اجرا نشده است.

به گزارش ایرنا، مهران زینلیان شامگاه دوشنبه در جلسه شورای اداری استان اصفهان که در سالن جلسات استانداری با حضور رییس قوه قضاییه برگزار شد، تصریح کرد: انباشت مشکلات حل نشده در حوزه آب و زاینده رود با وجود منابع و مصوبات مختلف در حالت خوشبینانه نمود ترک فعل مسوولان و در حالت بدبینانه نشان از رسوخ یک جریان نفوذی است.

زینلیان افزود: استان اصفهان امروز به رغم همه مصوبات بالادستی، نظر مشورتی شورای نگهبان و فتوای مراجع عظام تقلید از حق خود محروم و با مشکلات بسیاری در حوزه آب، محیط زیست، فرونشست و آلودگی هوا روبه روست.

معاون استاندار اصفهان با بیان اینکه دست اندازی ها و قصور زیادی در این حوزه اتفاق می افتد، افزود: منابعی که قرار بود سال ها پیش در جریان سفر مقام معظم رهبری تامین شود، هنوز اجرایی نشده در حالی که هیچ دلیلی برای تعطیلی آن ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در اسناد بالادستی وزارت نیرو، مصارفی از زاینده رود در برابر منابعی که تامین نشده تعریف شده است، در حالی که وزارت نیرو از ۲۰ سال پیش متعهد شده آب جایگزین را تامین کند که تاکنون اتفاق نیفتاده است.

زینلیان با بیان اینکه قوه قضاییه بررسی کند چرا پس از این سال ها پروژه های حوزه آب در اصفهان اجرا نشد، افزود: جلوگیری از برداشت های غیر مجاز در بالادست و بارگذاری های اضافه، پرونده های قضایی کشاورزان همچنین تعهدات وزیر نیرو در سال گذشته هیچ کدام عملیاتی نشده است.

ترک فعل سازمان ها در مدیریت مساله آب اصفهان مشهود است

نماینده مردم خمینی شهر اصفهان نیز با تاکید بر این مساله افزود: وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه در این رابطه ترک فعل دارند و چنانچه اقدامی هم انجام شده با تلاش مسوولان محلی استان بوده است.

حجت الاسلام محمد علی نقده علی افزود: قوه قضاییه به پرونده های کثیرالشاکی در حوزه مالباختگان ورود کند.

وی توجه به معیشت قُضات و کارکنان سیستم قضایی را با توجه به حجم مراجعه مردم به آنها ضرروی دانست و گفت: مسائل مربوط به زندان ها، دفاتر خدمات قضایی، موضوع حجاب، فروش اموال مازاد دولتی و سرعت بخشی به طرح های عمرانی از دیگر بخش هایی است که نیازمند توجه ویژه قوه قضاییه است.

توقف مازوت سوزی در اصفهان نیازمند اقدام قضایی است

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان در ادامه با بیان اینکه ۷۰ درصد جمعیت و صنایع استان اصفهان در هشت درصد مساحت آن مستقر است، افزود: این مساله شرایط ویژه بخصوص در شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان ایجاد کرده است.

احمدرضا لاهیجان زاده افزود: ویژگی خاص اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها این است که میزان بارش و ورزش باد در آن بسیار کمتر است که این مساله بر شدت آلودگی هوا افزوده است.

وی با بیان اینکه در هفت سال اخیر تعداد روزهای ناسالم در کلانشهر اصفهان ۲۳۰ درصد افزایش داشته است، افزود: اصفهان در سال های اخیر جزو آلوده ترین کلانشهرهای کشور بوده و در سال گذشته نیز بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی مرگ هزار و ۳۹۳ نفر بر بدنبال ۱۲۷ روز هوای ناسالم اتفاق افتاد.

لاهیجان زاده افزود: سیستم مازوت سوزی نیروگاه شهید محمد منتظری از سال ۹۳ به کمک قوه قضاییه پلمب شد اما سال گذشته پس از حدود هفت سال بر اساس مصوبه شورای امنیت ملی فعالیت خود را از سر گرفت.

وی گفت: در سال گذشته در مدت ۵۵ روز، ۱۹۰ لیتر مازوت سوزانده شد و در مجموع ۱۲ هزار تُن معادل ۲۳۰ تُن در شبانه روز در شهری که ۲ ونیم میلیون نفر استقرار دارند آلودگی ایجاد شد.

لاهیجان زاده ادامه داد: اکنون ۹۰ روز است که این نیروگاه با سوزاندن ۶۰۶ میلیون لیترمازوت ۴۴ هزار تُن آلودگی را در محیط پیرامون خود ایجاد کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان خواستار صدورحکم قضایی برای پلمب مازوت سوزی نیروگاه شهید منتظری، برنامه ریزی برای خروج نیروگاه از محدوده شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان و ساماندهی صنایع آجر در این استان شد.

جهاد تبیین در حوزه سواد رسانه مغفول مانده است

مدیرکل اطلاعات استان اصفهان گفت: مراجعه به صفحات مسموم مجازی و اخبار دروغ در حال افزایش است.

مصطفی حق پرست افزود: قُبح شکنی در فضای مجازی، اشاعه فساد، ناهنجاری های فکری و کشیده شدن آنها به خیابان ها از آسیب های فضای مجازی است که باید مدیریت شود.

وی ادامه داد: نهادهای متولی باید به جهاد تبین در حوزه سواد رسانه که مغفول مانده است ورود کنند و در این رابطه تولید محتوا، تقویت خدمات سایبری و اصلاح قوانین ساماندهی ضروری است.

رییس جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه اصلاح قانون به نفع امنیت غذایی کشور را ضروری دانست و افزود: وسعت ۵۶۸ هزار هکتاری اراضی کشاورزی استان محدود و خشکسالی نیز بر این مساله سایه انداخته است.

مهرداد مرادمند افزود: قوه قضاییه برای جلوگیری از خُرد شدن و تفکیک اراضی حاصلخیز کشاورزی تدبیر کند

به گزارش ایرنا، رییس قوه قضائیه برای سفری یکروزه، صبح امروز وارد اصفهان شد، رویکرد سفر رسمی حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به این استان، مساله‌محوری و تخصص‌گرایی برای حل چالش‌ها و آسیب‌های موجود بوده است.

انجام ملاقات‌ها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با اقشار مختلف مردم رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی این استان در صدر برنامه‌های سفر رییس قوه قضاییه به اصفهان قرار داشت.

شرکت در جلسه حل اختلاف و صلح و سازش، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان اصفهان، بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات، از دیگر برنامه‌های مهم سفر رییس قوه قضاییه به استان اصفهان بود.