محمدعلی زلفی گل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برنامه های وزارت علوم برای جذب دانشجوی خارجی توضیح داد: یکی از کارهایی که در دوره مدیریت بنده انجام شد، تدوین دستورالعمل و شیوه نامه اعطای مجوز به موسسات جذب دانشجو بود که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و بر اساس آن از این پس به موسسات جذب دانشجو مجوز داده می شود و آنها جذب دانشجو را تسهیل می کنند.
صدور ویزا برای دانشجویان خارجی تسهیل شده است
زلفی گل درباره گرفتن ویزا برای دانشجویان خارجی هم گفت: سعی شده است تا آنجا که امکان دارد صدور ویزا برای دانشجویان غیرایرانی تسهیل شود و همان شرکت ها و موسسات جذب دانشجوی خارجی خودشان این کارها را انجام دهند.
وی با بیان اینکه دیپلماسی علمی اولویت وزارت علوم است و این امر نیاز به یک عزم فرابخشی و گسترده دارد، افزود: به همین دلیل ما توجه ویژه ای را در این دوره از مدیریت وزارت علوم به بحث دیپلماسی علمی و بخشهای مختلف داریم.
وزیر علوم ادامه داد: صدور ویزا و ورود و خروج دانشجویان بین الملل باید تسهیل شود و وزارت امورخارجه باید در این زمینه کمک کند. البته وزارت خارجه تا به امروز همراهی خوبی با وزارت علوم داشته و امیدواریم این همکاری ها توسعه یابد.
زلفی گل گفت: رعایت اخلاق دیپلماسی علمی نیروی پیشران علمی است. باید به دیپلماسی علمی و اخلاق دیپلماسی علمی توجه ویژه ای داشته باشیم. باید ورود و خروج دانشجویان، دانشمندان و اعضای علمی را تسهیل کنیم.
وزارت خارجه همکاری خوبی دارد/ انتظار افزایش همکاری را داریم
وی درباره همکاری وزارت خارجه با وزارت علوم در زمینه جذب دانشجویان غیرایرانی نیز گفت: در این راستا هماهنگی و همکاری لازم انجام شده اما کافی نیست. همکاری وزارت خارجه خوب است و امیدواریم که از این هم بهتر شود.
وزیر علوم در ادامه گفت: موضوعی که مهم است این است که انگیزه دانشگاهها برای جذب دانشجویان غیرایرانی بالا است و همه تلاش می کنند که این دانشجویان را جذب کنند و یک رقابت سازنده در جذب دانشجویان غیرایرانی به وجود آمده است.
تدریس به زبان انگلیسی برای دانشجویان بین الملل در دستورکار
زلفی گل درباره برنامه وزارت علوم برای تدریس آموزش زبان انگلیسی برای دانشجویان خارجی در ایران گفت: ما برای این کار برنامه داریم و با تعدادی از دانشگاه ها در این زمینه گفت وگو شده است.
وزیر علوم افزود: در حال حاضر دانشگاه بین المللی D8 را داریم که در آنجا مطالب درسی برای دانشجویان خارجی به زبان انگلیسی ارایه می شود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه بین المللی D8 با تصویب اساسنامه بین هشت کشور اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، اندونزی، بنگلادش، مالزی، مصر و نیجریه در اردیبهشت ماه سال ۹۸ آغاز بکار کرده است.
در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی از ۱۱۹ کشور جهان در دانشگاههای ایران تحصیل میکنند و ۹۴ دانشگاه کشور مجوز جذب دانشجوی خارجی دارند.