سمنان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: طرح روستای نوفَن (رویداد هم‌اندیشی انتقال فناوری به روستاها) در ۱۷ روستای استان به منظور انتقال فناوری به روستاها، ایجاد و تقویت کسب و کارهای روستایی با استفاده از فناوری‌های نوین در تولید، بازاریابی و فروش در حال پیگیری و اجرا است.

به گزارش ایرنا، محمدرضا صادقی روز سه‌شنبه در نشست خبری در سرپرستی صندوق کارآفرینی امید استان سمنان ابراز کرد: اکنون کشاورزی به دلیل سنتی بودن اقتصادی نیست و اقتصادی کردن کشاورزی، توسعه متوازن و برقراری عدالت و توانمندسازی روستاییان با اجرای طرح روستای نوفن محقق می‌شود.

وی ادامه داد: توسعه اجرای طرح روستای نوفن در نقاط مختلف استان سمنان در برنامه است و اکنون برای اصلاح خاک در ۲۰۰ هکتار اراضی کشاورزی روستایی استان با شرکت دانش بنیان تفاهمنامه امضا شد که این شرکت دانش بنیان ظرفیت افزایش تا وسعت ۵۰۰ هکتار دارد.

معاون استاندار سمنان بیان کرد: ظرفیت تولید سالانه شیلات در استان سمنان در حدود یکهزار و ۲۰۰ تن است و دست کم ۳۰ استخر بزرگ در روستاهای استان وجود دارد که با استفاده از دانش‌بنیان‌ها و فناوری‌نوین می‌توان افزایش بهره‌وری را رقم زد.

صادقی ادامه داد: پرداخت وام برای اجرای طرح‌ها در قالب طرح روستای نوفن از محل اعتبارات تبصره ۱۸ و اعتبارات روستایی تامین می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت روستاهای استان سمنان در زمینه‌های مختلف مانند کشاورزی و شیلات، افزود: حمایت از جوانان و نخبگان به منظور اشتغالزایی در روستاها از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم و استان سمنان است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: استفاده از ظرفیت نخبگان مسیر توسعه را هموار و تسریع می‌کند و این رویکرد در دولت سیزدهم با اهتمام ویژه دنبال می‌شود.

وجود دست‌کم ۱۰۰ واحد فرآوری معدنی از نیازهای اساسی استان سمنان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: ۶۰۰ معدن فعال در استان وجود دارد که برای جلوگیری از خام فروشی فعالیت دست کم ۱۰۰ واحد فرآوری معدنی ضروری است.

صادقی اضافه کرد: ابتدای امسال سه واحد فرآوری معدنی در استان سمنان فعال بود که شمار واحدهای فرآوری تا پایان امسال به ۱۱ واحد می‌رسد و بر پایه برنامه‌ریزی‌ها و اقدام‌ها تا پایان نیمه نخست سال ۱۴۰۲ تعداد واحدهای فرآوری به ۲۱ واحد می‌رسد.

صندوق کارآفرینی امید استان سمنان ۸۵ میلیارد تومان وام اشتغالزایی پرداخت کرد

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان سمنان گفت: ۲۲۲ فقره وام اشتغال به ۴۵ میلیارد تومان در بخش شهری و ۱۲۳ فقره به میزان ۴۰ میلیارد در بخش روستایی طی یک سال گذشته در استان از سوی این صندوق پرداخت شد.

رمضان حافظی افزود: وام پرداخت شده از سوی صندوق کارآفرینی امید استان سمنان موجب اشتغالزایی برای ۶۰۵ نفر در بخش شهری و روستایی طی یکسال گذشته شد.

وی تصریح کرد: وام اشتغالزایی پرداخت شده از سوی صندوق کارآفرینی امید استان سمنان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته افزایش ۴۰۳ درصدی و میزان اشتغالزایی ۳۲۳ درصد افزایش دارد.

وی اظهار کرد: طبق گزارش‌ها میزان وام پرداخی از سوی صندوق کارآفرینی امید استان سمنان امسال نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش ۲۸۵ درصدی داشت.

حافظی بیان کرد: صندوق کارآفرینی امید استان سمنان امسال در قالب وام ضروری و اشتغالزایی ۹۰ میلیازرد تومان وام به متقاضیان پرداخت کرد.

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان سمنان گفت: حمایت از اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه یکی از مهمترین اهداف صندوق کارآفرینی امید است و این صندوق به عنوان بازوی اشتغال دولت در حوزه شهری و روستایی فعالیت می‌کند.

بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، از مجموع جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان ۴۵ هزار و ۸۱۶ خانوار روستایی در ۵۴۹ روستا و آبادی استان زندگی می کنند.