عسلویه-ایرنا- جبار شجاعی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) و از داوران هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: فیلمی که مفهوم و مضمون آن مقاومت باشد نمی‌تواند به دور از کرامت انسانی باشد و اگر در اثری چنین نباشد سازندگان آن فهمی از این کرامت ندارند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا اعزامی به عسلویه، جبار شجاعی عصر سه‌شنبه در کارگاه آموزشی با عنوان هنر مقاومت در دهکده مقاومت (پازارگاد) عسلویه در پنجمین روز هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اظهار داشت: مقوله مقاومت در دو مکتب کلی اسلام‌گرایی و رویکرد غیر اسلامی است. این دو نگاه اساسا به این مقوله است. در نگاه اول، مقاومت امری درونی است و آن را در قالب استکبارستیزی می‌بینید.

وی تاکید کرد: نمی‌شود از مقوله‌ای با عنوان انقلاب اسلامی جدا بود. کلیت انقلاب اسلامی به این معنا که گفتمان مقاومت در دنیا تزریق و موثر واقع شد همین است.

شجاعی گفت: فلسفه نه شرقی نه غربی امام به این معنا نبود که کل زندگی آدم‌ها را به هم بریزد و می‌گفت انسان ذاتا آزاده خلق شده و دوست دارد در تعیین مسیر زندگی‌اش نقش داشته باشد. روح حاکم بر فیلم مقاومت هم باید همین باشد.

مدیر اندیشکده مقاومت گفت: کلیت حرف امام این بود که می خواهم کلیت جامعه را به سمت نوعی از خردورزی ببرم و انسان ها عقلی که خداوند به آنها داده به کار بیاندازد و با فکر درست است که فیلم سالم تحویل جامعه می‌شود.

وی افزود: فیلمی که مفهوم و مضمون آن مقاومت باشد نمی تواند به دور از کرامت انسانی باشد و اگر در ساخته ای چنین نباشد سازندگان فهمی از این کرامت ندارند.

شجاعی همچنین گفت: موقعی هنر و فنی بودن یک فیلمساز و مستندساز خوب را می‌شود فهمید که در لابلای آنچه در محتوا و شکل کارش می شود رصد کرد اشراف کامل بر موضوع پژوهش اوست.

وی افزود: برای فیلمسازی لزوما نیاز به تحصیل دانشگاهی نیست. با اشراف بر موضوعات است که این آثار هنری ماندگار می‌شود.

این استاد دانشگاه گفت: برای ساخت فیلم‌های مقاومت باید دنبال استقلال، عزت و کرامت باشید و اینها نه دینی که انسانی هستند و مقوله مقاومت مقوله ای انسانی است و انقلاب اسلامی مفهوم مقاومت را ایدئولوژیک و دینی کرده و این برای کل انسانهاست.

وی خطاب به فیلمسازان خاطرنشان کرد: مقاومتی که شما هم در این پازل بازی می‌کنید باید بر این مبنا باشد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به سوال یکی از فیلمسازان در این باره که شعار نه شرقی و نه غربی را صرفا شعاری سیاسی می بینید یا این که می تواند شعاری فرهنگی یا اقتصادی باشد؟ اظهار داشت: این شعار به معنای انزوا و عزلت‌طلبی نیست و به معنای تفکر سلطه‌گری است. به این معنا که آنها دنبال این هستند که بر دیگران چیره شوید و امام می‌گفت این تفکر غربی را نمی‌توانیم بپذیریم و تاکید می‌کرد جمهوری اسلامی این را تمرین کرده است.

شجاعی گفت: این که بگوییم بین ایران و آمریکا بده و بستان اقتصادی نیست درست نیست بلکه چنین تعاملاتی وجود دارد. جنس انقلاب اسلامی فرهنگی است و به دنبال این است که ضعیف نشویم و باید مستقل از دیگر کشورها باشیم. کل بشریت به این باور دارد.