به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا ابراهیمی روز سهشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی آذربایجان غربی افزود: در صورتی که قرار بر آمار دادن در جلسات باشد، همه آمارها در اختیار ما قرار دارد و میتوان به راحتی ارائه کرد.
به گفته وی، باید توجه داشته باشیم که در این حوزه چه کار عملی و منجر به نتیجه انجام شده و یا میتواند انجام شود البته دستگاههای اجرایی و دخیل در حوزه تحکیم بنیان خانواده زحمات زیادی میکشند ولی این زحمات باید به خروجی مناسب منجر شود.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که روند افزایشی در حوزه طلاق و کاهشی در حوزه ازدواج در آذربایجان غربی داریم و این روند باید برعکس شود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در حال حاضر شاهد رشد طلاق در بین افراد باسواد و حتی دارای تحصیلات بالای جامعه، تجرد افراد با تحصیلات بالا و همچنین استفاده از برخی حیوانات به جای تلاش برای ازدواج و فرزندآوری در بین برخی خانوادهها هستیم که وضعیت خوبی نیست.
ابراهیمی با اشاره به اینکه دیگر نمیتوان گفت که مشکلات اقتصادی عامل مهم طلاق و بی توجهی به ازدواج در جامعه است، گفت: برخی افراد اقدام به نگهداری حیوانات از جمله سگ میکنند که هزینه نگهداری آن شاید ده برابر یک فرزند باشد.
وی یادآور شد: در کنار طلاق های رسمی که آمار آن از سوی ثبت احوال ارائه میشود، موضوع طلاق عاطفی هم مطرح است که باید مورد توجه جدی در حوزه اجتماعی قرار گیرد.
ابراهیمی اظهار کرد: متاسفانه طلاق گرفتن در جامعه امروز و در بین برخی خانوادهها باعث افتخار شده و برخی به آن پز هم میدهند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم توجه همه مدیران کل ادارات دخیل در جلسه مهم کارگروه اجتماعی استان ادامه داد: همه مدیران باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشند و شخصا در جلسات حاضرش شوند تا برنامه ریزی ها موثر باشد.
مدیرکل ثبت احوال آذربایجانغربی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت ازدواج و طلاق در استان گفت: در ۱۱ ماه گذشته از امسال شاهد کاهش هشت درصدی ازدواج و در ۱۰ ماه منتهی به دی هم شاهد رشد ۱۴ درصدی طلاق در استان بودیم.
سعید احمدی افزود: آذربایجان غربی در هر ۲ حوزه ازدواج و طلاق وضعیت بهتری از میانگین کشوری دارد بطوریکه در نرخ ازدواج پنجم کشور هستیم و در نرخ طلاق در رده نوزدهم قرار داریم.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی هم در این جلسه با اشاره به فعالیت ۲۸ مرکز مشاوره ای تصمیم برای مقابله با طلاق در استان خبر داد و اضافه کرد: این مراکز در ۱۴ شهرستان استان فعال است.
پروین محمدپوری افزود: از ابتدای سال گذشته این مراکز با ارائه مشاوره از بروز ۸۱۶ مورد طلاق جلوگیری کردهاند.
وی ادامه داد: مشکلات ارتباط زناشویی، خشونت خانگی، خیانت، مسایل اقتصادی و اعتیاد از جمله دلایل اقدام زوجها برای طلاق در استان به شمار میرود.