قرچک- ایرنا- استاندار تهران گفت: امروز کشور برای گذر از مشکلات به هم افزایی بخش‌های مختلف مدیریتی شهرستانی و مدیران کل و ارشد استان نیاز دارد با تعامل منطقی و تبادل نظر می‌توان مشکلات مردم را به درستی رفع کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا فخاری روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری قرچک که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس معارف دینی، اخلاقی و عقلی، بهترین کار خدمت به مردم است و هیچ امری نمی‌تواند جایگزین آن شود ولی گاهی اوقات تلاش‌های صورت گرفته به نتیجه مطلوب منجر نمی‌شود چراکه ممکن است اراده قوی برای کار وجود نداشته باشد و افراد به مسئولیت به عنوان یک شغل نگاه می‌کنند از آن به عنوان یک تکلیف یاد نمی‌شود.

استاندار تهران گفت: براساس معارف دینی، اخلاقی و عقلی بهترین کار خدمت به مردم است و بر این اساس، خدمت بی منت با هدف‌گذاری درست اصل غیرقابل تغییر در کار و فعالیت مدیران دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: مردم چیزی فراتر از قانون، انجام خلاف و یا دور زدن قانون از ما نمی‌خواهند این ما هستیم که با نگاه متفاوت به مقوله خدمت، سد کردن راه و کم‌کاری، افراد را به سمت مسائلی سوق مدهیم که برای رسیدن به نقطه مطمئن قانون را دور بزنند بنابراین برای پیدا کردن مقصر برخی از مشکلات جامعه نباید به دنبال مقصر خاصی گشت.

فخاری تصریح کرد: مدیران شهرستانی برای انجام امور نباید منتظر مدیران کل باشند، دستورات و ساختار سازمانی تعریف شده و شکل انجام و مدت زمان و کیفیت آن با مدیران شهرستانی است که برای انجام آن حتی با نگاه درست، کردار صحیح، به سخره نگرفتن مردم و حتی چهره مناسب می‌توانند امورات را به درستی پیش برد. فخاری با بیان این که عقوبت برخی از اعمال در همین دنیا برای افراد مشخص می‌شود.

وی افزود: هر کس با مردم بدرفتاری کند، قطعا با او بدرفتاری می‌شود، مسئولان برای آن که نزد خداوند متعال، فرشتگان و به ویژه شهدا بتوانند پاسخگو باشند، باید در خدمت به مردم کم‌کاری نکنند.

تمدن ۸ هزار ساله قرچک با افزایش جمعیت رو به نابودی است

وی با اشاره به برخی از مشکلات شهرستان قرچک گفت: این شهرستان بر اساس جمعیت و گسترش سرزمینی از ویژگی‌های خاصی برخوردار است که زمانی از جمعیتی اندک برخوردار بوده و امروز بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر در آن سکونت دارند که اغلب مهاجرانی هستند که از سایر مناطق استان تهران در آن سکونت دارند.

استاندار تهران افزود: اگر از قدمت ۸ هزار ساله قرچک و صنعت قدیمی سفال در این شهرستان سخن به میان می‌آید، امروز گسترش روز افزون جمعیت، این تمدن و تاریخ را از بین برده است چرا که در ابتدا مشخص نشد که این شهرستان تا چه حد ظرفیت پذیرش جمعیت را دارد و مسئولان نسبت به آینده قرچک با این شتاب افزایش جمعیت توجه نکرده بودند.

وی گفت: شتاب افزایش جمعیت باعث شده تا ظرفیت کشاورزی شهرستان نیز به فنا رفته و اراضی کشاورزی که روز نان مردم تهران را تأمین می‌کرد، جای خود را به آپارتمان داده است.

وی افزود: شهرستان قرچک در حوزه کشاورزی از ظرفیت‌های ویژه‌ای برخوردار است که استفاده بهینه از آن به اصلاح روش به ویژه در نظام آبیاری، بازچرخانی آب، چگونگی انتقال آب به اراضی کشاورزی، جلوگیری از آبیاری غرقابی و حرکت به سمت کشت گلخانه‌ای نیاز دارد.

فخاری تأکید کرد: بدون تعارف در چند سال آینده با توجه به سهم آبریزها، کاهش بارش نزولات جوی، وضعیت آب‌های زیرسطحی و اختصاص آب با مشکل جدی مواجه می‌شویم که رفع این مشکل، به تغییر نظام مصرف نیاز دارد.

فخاری افزود: هرجا که آب در آن مصرف شود، باید نظام برگردانی آب در آن وجود داشته باشد.

وی گفت: در تأمین گوشت و مرغ، استان تهران جور سایر استان‌های کشور را به دوش می‌کشد و با توجه به مصرفه روزانه ۸۰۰ هزار کیلوگرم گوشت قرمز و یک میلیون کیلوگرم گوشت مرغ باید از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده کرد.

مشارکت مردم در امورات به عنوان تکلیف در دستور کار مسئولان باشد

استاندار تهران با تأکید بر لزوم افزایش مشارکت مردم اداره امور کشور گفت: سطوح مشارکت مردمی به عنوان یک تکلیف باید در دستور کار مدیران قرار گیرد و در حوزه‌هایی از جمله مسائل اقتصادی مسئولان باید نگاه خود را تغییر داده و نگاه از بالا به پائین را از خود دور کنند، اگر توانستیم هم سطح با مردم به موضوعات نگاه کنیم، قطعا بسیاری از مشکلات حل شده و مشارکت مردم در تمامی حوزه‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: استفاده درست از ظرفیت مردم باعث می‌شود که کسی دیگر سیستم را دور نزده و فساد ریشه‌کن می‌شود.

فخاری با اشاره به استقرار اتباع در شهرستان‌های استان تهران گفت: اگر در حوزه فرهنگ کار فرزندان خود را به درستی آموزش دهیم، دیگر نیازی نیست که برای رفع مشکل کمبود نیروی کار، از اتباع افغانستانی استفاده کنیم، کسانی که برای کار در یک شهر مستقر شده، ازدواج کرده و ماندگار می‌شوند و آن وقت آنان از تمامی امکانات شهر برای خود استفاده می‌کنند.

وی گفت: برای افزایش جمعیت اتباع باید سطح کنترل را افزایش داد، امروز ۵۰ درصد از اتباع ساکن در شهرستان قرچک فاقد مجوز هستند و وقتی وضعیت این افراد رها شود، افزایش جمعیت آنان غیر قابل کنترل می‌شود.

فخاری افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی قرچک از ۶۰ به ۱۲۰ تخت را جوابگوی نیاز شهرستان ندانست و افزود: با افزایش مشارکت بخش خصوصی در همه ابعاد از جمله ساخت بیمارستان، فروشگاه، حمل و نقل و خدمات عمومی می‌توان بسیاری از کمبودها را برطرف کرد.

وی افزود: با افزایش مشارکت مردم اجازه نمی‌دهیم که اخلاق، دانش و ثروت ملی ما به هدر رود، وقتی زمینه برای مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت آنان فراهم نشود، قطعا پدیده مهاجرت اتفاق می‌افتد. تهران، استان کم برخوردار است.

استاندار تهران با اشاره به برخی از مشکلات استان گفت: امروز ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران سکونت دارند، افرادی که ۷ درصد از جمعیت استان تهران را به خود اختصاص داده و از تمامی زیرساخت‌های آب، برق، گاز، آب، نان و بهداشت و درمان استفاده می‌کنند.

وی گفت: استان تهران بر خلاف ظاهر خود، استانی کم برخوردار است که با وجود آن که ۴۵ درصد از اقتصاد و گردش مالی کشور در این استان رقم خورده و ۵۲ درصد مالیات کشور در این استان جذب می‌شود، از زیرساخت‌های اندکی برخوردار است.

وی تصریح کرد: امروز در نظام برنامه‌ریزی استان تهران با مشکل مواجه هستیم و باید برای ۵ سال آینده آن فکری اساسی داشت، استانی که سالانه ۵ تا ۶ درصد به جمعیت آن افزوده می‌شود باید برای تأمین نیازمندی‌های آن و جلوگیری از ایجاد مشکلات جدید چاره‌ای اساسی اندیشید.

کشور با جنگ اقتصادی تمام عیار مواجه است

استاندار تهران با اشاره به تهاجم اقتصادی دشمنان علیه ایران اسلامی گفت: در شرایطی که دشمن جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه ایران اسلامی رقم زده و با خیمه زدن رسمی در کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه و امارات بازگردانی منابع حاصل از فروش نفت را با مشکل جدی مواجه کرده، باید درک صحیحی از شرایط داشت و مسائل را برای جلوگیری از توضیحات ناسالم دشمنان، به درستی به مردم منتقل کرد و از اسراف جلوگیری کرد و بر چگونگی توزیع منابع نظارت جدی داشت.

وی تصریح کرد: امروز کشور برای گذر از مشکلات به هم افزایی بخش‌های مختلف مدیریتی شهرستانی و مدیران کل و ارشد استان نیاز دارد با تعامل منطقی و تبادل نظر می‌توان مشکلات مردم را به درستی رفع کرد.