«کابلهای خودنگهدار که در جهت انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی مورد استفاده قرار میگیرند در واقع دستهای از کابلهای قدرت، دارای روکش هستند که در روی دکلها و پایههای توزیع برق، توسط یک نگهدارنده نصب و نگه داشته میشوند این کابلها دارای هادیهایی از جنس آلومینیوم هستند و عمدتا عایق کابل خودنگهدار از جنس پلی اتیلن شبکهای یا کراس لینک است»
جلال زایر روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان ۷۵ کیلومتر در شهر مهاباد و ۳۵ کیلومتر هم در مناطق روستایی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در سال آینده نیز ۱۰۵ کیلومتر از سیمهای مسی برای مناطق شهری و بیش از ۷۰ کیلومتر در مناطق روستایی به کابلهای خودنگهدار تبدیل میشود.
مدیر توزیع برق مهاباد اضافه کرد: هدف از تبدیل شبکه فرسوده و فشار ضعیف برق به کابل خودنگهدار، ضریب امنیتی بالا، کاهش تلفات، تامین برق پایدار، نوسازی شبکه، بهبود مبلمان شهری و روستایی، طول عمر طولانی شبکه (۳۰ تا ۴۰ سال) کاهش سرقت و جمع آوری انشعابات غیرمجاز است.
زایر یادآور شد: اصلاح مسیرهای خطرپذیر و شبکههای فرسوده فشار ضعیف و فشارقوی به ویژه داخل شهر و روستاهای مسیر جاده برهان و جاده سردشت از جمله برنامههای سال آینده این اداره است.
وی با اشاره به قطعی برق و خاموشی در برخی معابر مهاباد تاکید کرد: یکی از عوامل قطعی و خاموشی برق در برخی مناطق و معابر سرقت کابلهای مسی بود که در این زمینه بیش از ۶ گروه سارق توسط نیروی انتظامی مهاباد شناسایی و دستگیر شده است.
زایر با بیان اینکه چهار هزار چراغ فرسوده در بخش مرکزی و خلیفان تاکنون تعویض شده است، گفت: قرار است در ۲ سال آینده همه چراغ های سطح شهر و روستا به چراغهای ال. ای. دی تبدیل شود که همین مسئله در کاهش خاموشیها و جلوگیری از سرقت مؤثر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، توزیع برق مهاباد در مجموع ۱۰۰ هزار و ۴۰۰ مشترک برق دارد که از این تعداد ۷۸ هزار مشترک شهری و مابقی مشترک برق روستای هستند و شبکه برق این شهرستان یک هزار و ۸۷۰ کیلومتر خط ۲۰ کیلو ولت و ۷۵۰ کیلومتر خط فشار ضعیف دارد.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و دارای ۱۹۲ روستا در ۲ بخش مرکزی و خلیفان است.