به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه لایو مینت، بیل آکمن (Bill Ackman)، میلیاردر و مدیر صندوقهای پوشش سرمایه، سقوط بانک سیلیکونولی (اِسویبی) را با بِر اِستِرنز (Bear Stearns، اولین بانکی که در آغاز بحران مالی جهانی ۲۰۰۷-۲۰۰۸ میلادی سقوط کرد) مقایسه کرده است.
آکمن در توییتر نوشت: ورشکستگی و زیان سپردهها این خطر را دارد که عده زیادی از مردم پولهایشان را از بانکی که دارای کمترین سرمایه است بیرون میکشند و بانک ورشکست میشود و سپس بانکها دومینووار به سقوط ادامه میدهند.
دولت جو بایدن استدلال کرده است تدابیری که پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی وضع شد، از اقتصاد آمریکا در بحبوحه بستهشدن بانک سیلیکونولی محافظت میکند.
جَنِت یِلِن، وزیر خزانهداری آمریکا، ضمن ابراز اعتماد کامل به تنظیمکنندههای بانکی (banking regulators) برای انجام اقدامات مناسب در موقعیتهای مشابه، خاطرنشان کرده است که سامانه بانکی انعطافپذیر است و تنظیمکنندهها ابزارهایی مؤثر برای مقابله با چنین رویدادهایی دارند.
ویوک راماسوامی (Vivek Ramaswamy)، فعال سیاسی هندیآمریکایی که قصد دارد نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ میلادی آمریکا شود، این سؤال را مطرح کرده است که آیا بانک سیلیکونولی از عوامل ایاِسجی (ESG factors) برای قیمتگذاری وامهای خود استفاده کرده است یا خیر و «دلیل اصلی» بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی را بررسی کرد.
راماسوامی در یک پیام ویدئویی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی استفاده از عوامل اجتماعی (در آن زمان، مالکیت خانه) برای اعطای وام بود. هنگامی که ما عبرت نمیگیریم، تاریخ درسهایش را تکرار میکند: آیا بانک سیلیکونولی از عوامل ایاِسجی برای قیمتگذاری وامهای خود استفاده میکند؟