به گزارش خبرنگار ایرنا سید بهرام اندرزیان یکشنبه در نخستین رویداد استانی کشاورزی دیجیتال (دقیق و هوشمند) در سرسرای مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در اهواز افزود: تولید یافتههای علمی و سرعت انتقال آن به بهرهبرداران میتواند تولید محصولات کشاورزی در استان را افزایش دهد.
وی ضرورت هماهنگیهای بینبخشی به منظور استفاده از یافتهها و تحقیقات علمی در بخش کشاورزی استان را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر این هماهنگیها بیشتر شود و تحقیقات علمی به موقع در خدمت کشاورزان قرار گیرد تولیدات بخش کشاورزی در سطح افزایش مییابد که اشتغالزایی و بهبود درآمد کشاورزی را درپی خواهد داشت.
امنیت غذایی چالش مهم دنیا
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان امنیت غذایی را چالش مهم دنیا توصیف کرد و افزود: مساله اوکراین به عنوان یکی از کشورهای مهم تولیدکننده محصولات کشاورزی به خصوص غلات تاثیرات زیادی در دنیا ایجاد کرده است.
اندرزیان افزود: امنیت غذایی ، جهان را با مخاطرات زیادی رو به رو کرده است و تغییرات اقلیمی و افزایش دما این مخاطرات و چالشها را افزایش داده است.
وی گفت: بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا ، رعایت الزامات زیست محیطی در کنار افزایش بهرهوری ، استفاده علمیتر از منابع آب و خاک میتواند امنیت غذایی کشور را در برابر این چالشها تضمین کند.
اندرزیان اظهارکرد: سال گذشته، تلاشهای زیادی برای افزایش ضریب نفوذ دانش بنیانها در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان انجام شده که از جمله این فعالیتها میتوان به نقش محققان این مرکز به عنوان یاوران تولید و محقق معین در آموزش صحیح و کاربردی یافتههای تحقیقاتی به بهرهبرداران بخش کشاورزی، برگزاری کاروانهای ترویجی و دورههای آموزشی مختلف به صورت حضوری و مجازی اشاره کرد.
دبیر رویداد استانی کشاورزی دیجیتال (دقیق و هوشمند) گفت: در این رویداد علمی ۴۳ ایده انتخاب شدند و صاحبان این ایدهها که عموما" در خصوص بخش کشاورزی است دفاع خواهند کرد.
برگزیده نخست طرح یا ایده مبلغ ۵۰میلیون ریال، طرح دوم ۳۰ میلیون ریال و طرح سوم ۲۰میلیون ریال در پایان همین همایش علمی اهدا میشود.
بخش کشاورزی پیشران توسعه کشور است
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز در این همایش علمی گفت: بخش کشاورزی پیشران توسعه اقتصادی کشور است و رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب به آن تصریح کردند.
حجتالاسلام عبدالامیر رجبپور در ادامه افزود: این همایش علمی دقیقا در راستای عمل به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است و باید مسیری که در رهبری معظم انقلاب در بخش کشاورزی ترسیم کردهاند توسط دستگاههای اجرایی به صورت جهادی عملیاتی شود تا دغدغه ما در بخش کشاورزی برطرف و کشاورزی دانش بنیان به سمت و سوی خوداتکایی در تولیدات محصولات حرکت کند.
وی با تبیین روایت "العلم سلطان" اظهارکرد: علم توانایی، قدرت و اقتدار خلق میکند بنابراین در دنیای کنونی باید به علم و دانش روز مجهز شویم تا در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.
به گزارش ایرنا محورهای رویداد استانی کشاورزی دیجیتال(هوشمند و دقیق) که به مدت یک روز در مرکز تحقیقات، آموزش، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در حال برگزاری است شامل طرح ایدههای فناورانه، نوآورانه و دانشبنیان در حوزههای ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون، اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی و باغی، گیاهپزشکی، مدیریت خاک و آب، پرورش دام، طیور و آبزیان و منابع طبیعی و آبخیزداری است.
برپایی نمایشگاه کالاها و خدمات شرکتهای دانش بنیان و فناور کشاورزی و منابع طبیعی و جشنواره کشف و معرفی ایدههای برتر از برنامههای جنبی این رویداد استانی است.
استقرار در پارک علم و فناوری، دهکدهها و مراکز رشد، حمایت از ساخت، تجاری سازی و فروش محصول به همراه کارگاه آموزشی و ارائه گواهینامه آموزشی و اعطای جوایز از جمله حمایتها و مزایای شرکت در رویداد کشاورزی دیجیتال در خوزستان است.
رویداد استانی کشاورزی دیجیتال با هدف آشکارسازی فرصتهای نهفته و پنهان و شناسایی و معرفی هزار راه نرفته در توسعه دانش بنیان بخش کشاورزی با مشارکت فعال بخش خصوصی، نخبگان، کارآفرینان مخترعان و مبتکران، شرکتهای دانش بنیان صاحبان فناوریهای نوین، استارتاپهای کشاورزی، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و کسب و کارهای نوپا برگزار شده و برگزیدگان این رویداد استانی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در رویداد ملی حضور خواهند داشت.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تُن محصولات کشاورزی ، باغی ، دامی ، لبنی ، عسل و شیلات قطب نخست کشاورزی کشور است.