هادی مهدی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمار رسمی جمعیت عشایری خراسان رضوی افزون بر سه هزار و ۵۰۰ خانوار است که از سال گذشته تاکنون هزار و ۳۵۰ سامانه برق خورشیدی به آنان تحویل شده است.
وی اضافه کرد: طرح برق رسانی به عشایر کوچ رو در اولویت اقدامات سه سال اخیر شرکت توانیر و سازمان امور عشایری ایران در قالب عمل به موافقت نامه ای بین این ۲ نهاد آغاز شده است و براساس این طرح، عشایر کوچ رو که در ییلاق یا قشلاق فاقد برق بوده یا دور از خطوط توزیع شرکت برق هستند، از سامانه برق خورشیدی بهره مند می شوند.
مجری طرح برق روستایی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: نصب این سامانه های خورشیدی قابل حمل از سال گذشته با هدف تامین روشنایی حدود پنج شعله لامپ و برخورداری از قابلیت شارژ موبایل، چراغ قوه و تبلت برای خانوارهای عشایری آغاز شده است که براین اساس ضمن رفع مشکلات ارتباطی، روشنایی و فرهنگی- تحصیلی دانش آموزان، کمک خوبی هم به محیط زیست در برخی از مناطق عشایرنشین خواهد بود تا ناگزیر به سوزاندن منابع طبیعی و شکستن درختان برای تامین نیازهای اولیه خود از جمله روشنایی نشوند.
مهدی زاده افزود: پارسال هزار دستگاه و امسال ۳۵۰ دستگاه سامانه برق خورشیدی به خانوارهای عشایری استان تحویل شده است و بر اساس سهمیه اعلام شده از سوی سازمان امور عشایری، سال آینده شرکت توزیع برق استان سامانه های خورشیدی بیشتری را در اختیار خانوارهای عشایری قرار خواهد داد.
وی اضافه کرد: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی به سبب برخورداری از دانش و تجربه مدیریتی، به نمایندگی از ۱۷ شرکت توزیع نیروی برق دیگر کشور و بنا به ماموریتی که از توانیر دریافت کرده، مسوولیت گذراندن فرآیند طراحی، خرید، نظارت و توزیع سامانه های برق خورشیدی را برعهده گرفته است که در این راستا طی دو سال اخیر اقدامات خوبی انجام گرفت و موجبات رضایتمندی ۹۹ درصد از عشایر بهره مند از این طرح در استان فراهم شد.
مجری طرح برق روستایی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: ۹۰ درصد هزینه تمام شده سامانه خورشیدی مورد نیاز عشایر را دولت تامین کرده و آورده خانوار عشایر در این بخش فقط ۱۰ درصد از کل قیمت تمام شده سامانه است.
مهدی زاده افزود: امسال براساس درخواست اداره کل امور عشایری استان، ۳۰ دستگاه سامانه برق خورشیدی به مدارس کانکسی اداره کل آموزش و پرورش استان تحویل شده است و برخی از عشایر مستقر در مناطق قشلاق نیز که عمدتا در ۱۱ محله عشایرنشین شهرستانهای کلات و سرخس مستقر هستند از برق شبکه عمومی برخوردار شده اند.