به گزارش ایرنا از روابط عمومی دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین اسماعیلی با تشریح فعالیتهای این نهاد در سال ۱۴۰۱ اظهارداشت: امسال براساس مأموریتهای محوله، در حوزههای هنرستانهای هنرهای زیبا، آموزشگاههای آزاد هنری، موسسات و مراکز آموزشهای مهارتی کاردانش، کارت صلاحیت تدریس مربیان آموزشگاههای آزاد هنری و آموزش هنر برای همه، مبتنی بر اسناد بالادستی به نهادینهسازی و توسعه آموزش هنر در کشور در راستای تحقق برنامههای توسعهای و عدالت محور بخش فرهنگ و هنر، روند افزایش کمی و کیفی فعالیتهای دفتر آموزش چشمگیر بوده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد رشتههای هنری و تعداد هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور در سال ۱۴۰۱ گفت: امسال با تاسیس سه باب هنرستان هنرهای زیبای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اکنون ۶۰ هنرستان در سطح کشور فعالیت دارند و بیش از ۷هزار هنرجوی دختر و پسر به تحصیل مشغول هستند و با توجه به سیاست توسعه و افزایش رشتههای هنری در هنرستان هنرهای زیبا، در رشته موسیقی ۶مجوز و در رشتههای تجسمی و نمایش هشت مجوز و در مجموع ۱۴ رشته جدید در هنرستانها اضافه شده است.
اسماعیلی درباره فعالیتهای بخش صدور کارت صلاحیت تدریس بیان کرد: تمامی مدرسان، برای تدریس در آموزشگاههای آزاد هنری موظف به دریافت کارت تدریس هستند. متقاضیان دریافت کارت با ثبت نام در سامانه کارت صلاحیت تدریس، در صورت احراز شرایط و تخصص حرفهای مربیگری در یکی از رشتههای هنری مصوب، میتوانند در آموزشگاههای آزاد هنری به تدریس بپردازند.
وی افزود: تاکنون از زمان راهاندازی کارت صلاحیت تدریس، بیش از ۵هزار و ۱۰۰ کارت صادر شده، همچنین سال ۱۴۰۱، یکهزار و ۲۹۹ کارت صلاحیت تدریس شامل ۷۸۳ کارت در رشته موسیقی، ۳۷۸ کارت در رشته تجسمی، ۵۷ کارت در رشته نمایش، ۴۷ کارت در رشته خوشنویسی و ۳۴ کارت در رشته هنرهای سنتی صادر شده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح فعالیتهای بخش آموزشگاههای آزاد هنری پرداخت و گفت: با توجه به وظایف دفتر آموزش و مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاسیس و نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری، فرایند ثبت تقاضا و صدور مجوز، ثبت اطلاعات دقیق و به روز آموزشگاههای آزاد هنری و تهیه بانک اطلاعات آموزشگاهها، در سامانه آموزشگاههای آزاد هنری انجام می شود.
اسماعیلی بیان کرد: برای تاسیس آموزشگاه های آزاد هنری، شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری با حضور اساتید فن برگزار میشود، بر همین اساس در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۸ جلسه شورا برگزار شد و پرونده ۲۵۱ متقاضی تاسیس آموزشگاه موسیقی در این شورا بررسی شده است و هم اکنون در سراسر کشور 4هزار و 610 آموزشگاه آزاد هنری فعال وجود دارد و امسال ۵۳۴ مجوز شامل رشتههای نمایشی ۳۷مجوز، موسیقی ۲۱۹مجوز، خوشنویسی ۳۰ مجوز، تجسمی ۲۴۲ مجوز و در رشته هنرهای سنتی ۶ مجوز صادر شده است.
وی درباره آزمونهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر در سال ۱۴۰۱ اظهارداشت: آزمونهای مهارتی کاردانش در هر سال تحصیلی در سه دوره به صورت ادواری و جامع برگزار میشود و پذیرفتهشدگان در آزمون، گواهینامه مهارت دریافت میکنند که پس از گذراندن دروس عمومی موفق به اخذ دیپلم متوسطه میشوند، امسال در آزمون خرداد بیش از ۳۵هزار نفر، شهریور بیش از ۱۵ هزار نفر و دی بیش از ۲۳ هزار نفر در آزمون شرکت کردند که در مجموع بیش از ۱۶۱ هزار گواهینامه برای پذیرفتهشدگان آزمونهای جامع و ادواری صادر شده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح فعالیتهای بخش تالیف کتب گفت: با تشکیل کارگروه تالیف کتب و استانداردهای رشتههای مهارتی بخش فرهنگ و هنر مقرر شده است تا دروسی که منبع و کتاب ندارند تالیف و به روزرسانی شوند، بر همین اساس در سال جاری تحصیلی، ۲۰ عنوان کتاب درسی استانداردهای مهارتی رشتههای مصوب شورای عالی آموزش و پرورش تالیف و منتشر شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای طرح «آموزش هنر برای همه» و اقدامات صورت گرفته در این بخش بیان کرد: این طرح در راستای سیاستهای دولت مردمی در جهت عدالت فرهنگی و اجتماعی از اواخر سال ۱۴۰۰ و در ۹ استان مرزی کشور آغاز شد و سال ۱۴۰۱ به تمامی استانهای کشور تسری یافت.
اسماعیلی افزود: آموزشهای ارائه شده در طرح «آموزش هنر برای همه» به دو شیوه حضوری با ۸۰ مهارت و ۱۵ مهارت به صورت آنلاین با استفاده از ظرفیت اساتید و مراکز آموزشهای هنری استانها در بیش از ۳۰۰ نقطه شهری و روستایی کم برخوردار در سراسر برگزار میشود و تاکنون بیش از ۶۰ هزار متقاضی در سامانه آموزش هنر ثبتنام کردهاند و ۱۰هزار گواهی شرکت در دوره برای هنرجویان صادر شده است.