منوچهر پارسافر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تولید این تعداد نهال توت در راستای طرح توسعه و ترغیب بهرهبرداران برای احیا باغات توت از طریق اعتبارات یارانه نهال که از اعتبارات ملی استان است از طریق بخش خصوصی انجام گرفت.
وی افزود: امسال نیز در راستای این اهداف و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی، قرارداد تولید افزون بر ۴۰۰ هزار نهال توت منعقد شد که به صورت رایگان بین بهرهبرداران در گیلان و سایر استانهای کشور توزیع میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: قرارداد اولیه تولید ۵۰۰ هزار اصله نهال توت برای سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ نیز امضاء شده تا برای سال آینده بتوانیم این میزان نهال را در راستای توسعه باغات، تشویق و ترغیب بهرهبرداران و باغداران در جهت احیاء صنعت نوغانداری در استان و کشور و به منظور حمایت از فعالان این عرصه تولید و توزیع کنیم.
وی اعتبار سال گذشته برای نهالستانهای توت را افزون بر ۴۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: اعتبار سال جاری نیز بیش از ۷۰۰ میلیون تومان است که برنامهریزیهای لازم برای تولید نهال توت انجام شدهاست.
صنعت نوغانداری و پرورش کرم ابریشم علاوه بر یک فعالیت اقتصادی کشاورزی به عنوان یک میراث کهن فرهنگی خطه گیلان محسوب میشود که شرایط جغرافیایی و آب و هوایی این استان زمینه مساعدی را برای ایجاد این ضنعت در منطقه فراهم کردهاست.
به طور معمول با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیلهتر ابریشم تولید میشود و از هر پنج کیلوگرم پیلهتر نیز پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام به دست میآید البته میزان برداشت پیله ابریشم در گیلان طی امسال رضایتبخش است به طوری که اغلب نوغانداران بیش از ۴۰ کیلو پیله به ازای هر جعبه برداشت کردهاند.
هم اکنون حدود ۹ هزار و ۸۰۰ خانوار در گیلان مشغول فعالیت در صنعت نوغانداری هستند، شهرستان های لنگرود، شفت، لاهیجان، فومن و صومعهسرا به ترتیب رتبه اول تا پنجم تولید پیله تر ابریشم در استان را به خود اختصاص دادهاند.