شهرکرد-ایرنا- چه چیزی بدتر از اینکه یکی از متخصصان خدمات رسان شهر به ویروس کرونا مبتلا شود و شب عیدی بخاطر درمان این بیماری باید در بیمارستان بستری و تحت مراقبت باشد .

استاد حرفه‌ای کار که در همان ابتدای اسفندماه آنقدر سرش شلوغ شد که تا ساعت نیمه‌های شب مجبور بود کار کردن در مغازه و پاسخگویی به مشتریان خود باشد.

حالا از چه کسی گرفته است، از یکی از مشتریانی که چند هفته پیش سفر بود و پس از بازگشت برای تعمیر خودرو پیش این استاد مکانیک با سابقه رفته است.

شاگرد جوان او هم مبتلا شده است و او نیز مانند استادکار واکسن مقابله با کرونا را نزده است و حال مجبور است شب عیدی را حداقل یک هفته‌ای با سختی و استراحت سپری کند.

موج جدید و روند افزایشی ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ یک هفته‌ای است دوباره آغاز شده و با توجه به شلوغی بازار کارشناسان همچنان بر استفاده از ماسک تاکید می‌کنند.

برخی از پزشکان نیز توصیه می‌کنند جوانانی که برای بازدید عید به خانواده افراد مسن و پدر بزرگ و مادر بزرگ خود می‌روند برای حفظ سلامتی آنها از ماسک استفاده کنند و همچنان به رعایت فاصله در این دید و بازدیدها اقدام کنند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند شیوع کرونا در استان گفت: تعداد افراد بستری‌ مبتلا به کرونا در استان ۲ رقمی شده است و در حال حاضر چهار بیمار کرونایی در استان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

علی احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری در حال حاضر ۵۴ نفر است که چهار نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و وضعیت کرونایی استان نیز مشابه سایر نقاط کشور است و باید قبول کرد که کرونا هنوز وجود دارد و نباید ساده انگاری و غفلت کرد.

وی یادآور شد:بر اساس آخرین رنگ‌بندی شهرستان‌های اَستان به لحاظ شیوع بیماری کرونا، یک شهرستان در وضعیت قرمز، سه شهرستان در وضعیت نارنجی، پنج شهرستان در وضعیت زرد و یک شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفته است.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: ساده‌ترین راه پیشگیری از کرونا را شستشوی مکرر دست‌ها، رعایت فاصله‌، استفاده از ماسک در فضای بسته و به خصوص در تجمعات و واکسیناسیون دُز یادآور است که رعایت این نکات در پیشگیری از ابتلای شدید و مرگ و میر بر اثر کرونا بسیار مهم است.

احمدی تصریح کرد: رعایت بهداشت تنفسی از طریق پوشاندن دهان در هنگام سرفه یا عطسه، جلوگیری از لمس صورت به ویژه چشم، بینی و دهان، جلوگیری از تماس نزدیک با افراد بیمار و جلوگیری از ازدحام جمعیت به ویژه در فضاهای کم تهویه و در صورت امکان تمیزکردن و گندزدایی اشیا و سطوحی که بیشتر لمس می‌شوند، از دیگر مواردی است که به پیشگیری و کاهش بیماری کمک می‌کند.

وی اظهار داشت:اکنون رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به صورت دقیق و جدی ضروری است و باید از هرگونه غفلت و ساده‌انگاری در این زمینه خودداری شود و از هم‌استانی‌ها خواهش می‌کنیم بیشتر از گذشته مراقب سلامتی خود باشند و همکاری کنند تا موج فعلی کرونا نزولی شود.

احمدی افزود: درحال حاضر همه هم‌استانی‌ها می‌توانند با مراقب از سلامت خود و رعایت دستورات بهداشتی و فاصله‌گذاری، به نزولی شدن روند فعلی کرونا کمک کنند و سالمندان و بیماران مزمن در موج فعلی کرونا باید بیشتر مراقب باشند و در رعایت موازین بهداشتی اهتمام ورزند.

وی تاکید کرد:واکسن می‌تواند از ابتلا به انوع ویروس‌های کرونا و پیامدهای مرگبار کرونا پیشگیری کند و به همه استانی ها توصیه می شوند روند واکسیناسیون خویش را تکمیل کنند.

به گزارش ایرنا، براساس تازه‌ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان در حال حاضر شهرستان کیار به لحاظ شیوع بیماری کووید۱۹ در وضعیت قرمز یا بسیار پرخطر، شهرستان‌های سامان، کوهرنگ و فارسان به لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت نارنجی یا پرخطر و شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، بن، اردل و خانمیرزا به لحاظ شیوع این ویروس در وضعیت نارنجی یا به نسبت پر خطر قرار گرفته‌اند و تنها شهرستان لردگان نیز به لحاظ شیوع این بیماری در وضعیت آبی یا وضعیت عادی قرار گرفته است.