به گزارش ایرنا، محمدمهدی فداکار روز شنبه در آخرین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در سال ۱۴۰۱ افزود: نیروگاه کهنوج در حال اورهال (تعمیرات اساسی) است که تامین اجتماعی حساب های آن را بسته؛ زمانی که فعالیت جزیره ای داشته باشیم و همکاری بینبخشی وجود نداشته باشد، این گونه می شود.
فداکار با اشاره به برداشت متناقض از قوانین و مقررات عنوان کرد: ترک فعل مانع سرمایه گذاری می شود و این موضوع استان کرمان را بدنام کرده است.
وی افزود: برخی افراد برای فرار از مسئولیت و انجام نشدن کار سرمایه گذار، دستگاه نظارتی را بهانه می کنند در حالی که دستگاه نظارتی باید یقه این افراد را بگیرند و جلو آنان گرفته شود.
استاندار کرمان گفت: در کسب و کارها می توانیم ۲ نگاه به سرمایه گذار داشته باشیم، یکی سرمایه گذاری که می خواهد اشتغال ایجاد کند و دیگری زالوصفتی که می خواهد معادن را به یغما ببرد؛ همه چیز بستگی به نگاه ما دارد و رفتار ما نیز براین اساس شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه مشکل استان در فرهنگ کار جدی است زیرا در این استان تلاش میشود که سرمایه گذاران موفق نشوند، اظهارداشت: سازمان هایی که مانع کسب و کار هستند باید به مردم پاسخ بدهند و بگویند که چرا این کار را می کنند.
فداکار تاکید کرد: رسانه ها نیز به حوزه موانع سرمایه گذاری و فرهنگ سازی بین مردم بپردازند و رغبتی برای استقبال از این حوزه در بین مردم ایجاد کنند.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه گذاری گفت: در توسعه کسب و کارها نوع نگاه به سرمایه گذار بسیار مهم است و نباید رویکرد زالوصفتی به کارآفرینان داشت.
فداکار اظهار داشت: فرهنگ اصل همه کارها و زیربنای امور است و یکسری رفتارها از باورهای فرهنگی منشا می گیرد لذا باید برخی فرهنگ ها را اصلاح کنیم تا رفتار و نگرش ها تغییر کند.
استاندار کرمان گفت: تغییرات فرهنگی آنقدر کند است که بایستی به صورت بین نسلی انجام شود و نباید در این زمینه توقع معجزه داشت، اما برخی تغییرات رفتاری را می توان در کوتاه مدت انجام داد.
وی یادآور شد: بسیاری از مشکلات ما مربوط به حوزه اقتصاد فرهنگی است و در این زمینه برداشت سلیقه ای از قوانین وجود دارد که یک مسئول راه حل و دیگری بهانه را از قانون پیدا می کند.
فداکار با بیان اینکه اشتغال و معیشت مردم باید از محل سرمایه گذاری تامین شود تصریح کرد: باید این نگاه را پیش ببریم زیرا همه چیز در سرمایه گذاری خلاصه می شود و تمام گرفتاری ما در این حوزه است؛ مخالفت با سرمایه گذاری خواسته یا ناخواسته مانع اشتغال و اقتصاد استان می شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه برخی مشکلات اجتماعی معادن را غیرفعال می کند تاکید کرد: راه آن پای کار آمدن همه افراد است؛ گاهی بازداشت رییس یک بنگاه اقتصادی بهتر از تعطیلی آن بنگاه است زیرا این تعطیلی اشتغال صدها نفر را تهدید می کند.
وی با اشاره به قطع برق برخی واحدهای اقتصادی گفت: این سیستم باعث تعطیلی فروش و راکد ماندن پرداختی کارکنان در شب عید می شود.
یقه ادارات آب، برق و گاز را بگیرید
فداکار با اشاره به برخی رویکردها و نیز ناهماهنگی ها بین سازمان ها ادامه داد: یک بنگاه اقتصادی به علت کاشت درخت از منابع طبیعی تشویقی دارد اما دستگاه دیگری به علت آبیاری درختان آن را توبیخ می کند؛ آب و گاز و برق شرکت ها قطع می شود که به طور جد با این قطعی ها مخالف بودم.
وی یادآور شد: با قطعی برق کارخانه ها در زمستان مخالف بودم و با این اقدام برخی شرکت ها چند صد میلیارد تومان آسیب دیدند.
استاندار کرمان ابراز داشت: باید یقه ادارات آب، برق و گاز را بگیرید که چرا برخی ادارات یک کار را به مدت یک ماه معطل کردند و اجرای سامانه شفاف سازی می تواند به این حوزه کمک کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: توسعه استان کرمان در گرو سرمایه گذاری سنگین معدن است و این موضوع سبب شده شاخص های توسعه یافتگی استان را مشاهده نکنیم و در این زمینه بحث فرهنگ اقتصادی بایستی پررنگ شود.
به گزارش ایرنا نماینده دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست با اشاره به ضرورت حمایت از بنگاه های اقتصادی گفت: شناخت مدیران میتواند در پیشرفت اجتماعی و اقتصادی استان اثرگذار باشد اما کارشناسان و مدیران باوجود ضعف شناختی دنبال حل مسأله سرمایه گذار نیستند.
در این نشست همچنین نتایج برخی مطالعات علمی در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی در فضای کسب و کار استان تشریح شد.