قشم - ایرنا - مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی از پیوستن جزیره قشم به جرگه مجموعه های سوخت رسان کشتی‌ های عبوری در خلیج فارس، خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، حجت‌ الله عبدالملکی در بازدید از منطقه بانکرینگ سوخت در قشم با اعلام این مطلب، اظهار داشت: همانگونه که چند ماه پیش وعده داده بودیم، عملیات بانکرینگ سوخت به همت سازمان منطقه آزاد و شرکت ستاره قشم در منطقه سلخ این جزیره آغاز شد.

وی با اعلام اینکه ماهانه امکان ۴۰ هزار تُن سوخت رسانی به کشتی‌ های عبوری در خلیج فارس در این جزیره فراهم شده است، افزود: این اقدام یکی از بخش‌ های بسیار مهم اقتصادی در حوزه دریاست و ما در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مصمم به بهره‌ مندی از تمام ظرفیت‌ های اقتصادی دریا محور هستیم.

به گفته مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، سوخت رسانی به کشتی‌ ها در خلیج فارس یکی از بخش‌ های بسیار مهم اقتصادی است و براساس برنامه پنج ساله ششم قرار بود تا ۵۰ درصد در این زمینه پیشرفت داشته باشیم اما هم اینک سهم ما در حوزه بانکرینگ کمتر از ۱۰ درصد است.

وی تصریح کرد: با راه‌ اندازی شرکت ستاره قشم حدودا ۵۰۰ هزار تُن در سال به ظرفیت بانکرینگ کشور اضافه می‌ شود و از امروز کشتی‌ های ایرانی برای سفر به نقاط مختلف جهان دیگر نیاز به سوخت گیری در کشورهای دیگر ندارند و امروز نخستین کشتی ایرانی برای سفر رفت و برگشت به چین، سوخت مورد نیاز این سفر را در منطقه سلخ قشم دریافت کرد.

عبدالملکی با تاکید دوباره در زمینه اهمیت اقتصادی صنعت بانکرینگ، اظهار کرد: سهم درآمد این صنعت در خلیج فارس تقریبا ۱۲ میلیارد دلار در سال است که با توسعه این صنعت در قشم و ارایه خدمات جانبی به بیش از ۵۰ هزار کشتی عبوری در خلیج فارس، سهم قابل توجهی از عملیات بانکرینگ را نصیب کشورمان کنیم.

حجت‌ الله عبدالملکی معاون رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور امروز یکشنبه(بیست و هشتم اسفند ۱۴۰۱) از طریق فرودگاه بین‌ المللی سازمان منطقه آزاد وارد جزیره قشم شد و به اتفاق افشار فتح‌ الهی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان در آیین افتتاح چندین طرح از جمله راه‌ اندازی بانکرینگ شرکت کرد.

سوخت رسانی دریایی بانکرینگ (Bunkering) - (اصطلاحی است که برای عملیات سوخت رسانی به کشتی ها و سایر شناورها در دریا بکار می رود)

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌ رسانی به کشتی‌ های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.