به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا شامگاه یکشنبه در نشست با ذی حسابان دستگاه های اجرایی کردستان که در سالن جلسات اداره کل اقتصاد و دارایی استان برگزار شد، با اشاره به اینکه امسال فرصت های خوبی در استان ایجاد شد و با چالش هایی هم مواجه شدیم، اظهار کرد: در جریان اغتشاشات امسال ، با جنگ ترکیبی روبرو بودیم که امروز اضلاع آن مشخص شده است.
وی ادامه داد: در آن شرایط ، نگرانی امنیتی نداشتیم بلکه نگرانی ما برگشت ذهنیت های دهه ۶۰ نسبت به کردستان بود که این اتفاق به بزرگترین مانع سرمایه گذاری در استان تبدیل می شد.
زارعیکوشا اضافه کرد: با سفر رئیس جمهور به استان برای افتتاح پروژه انتقال آب سد آزاد به سنندج، بسیاری از ذهنیت ها اصلاح شد.
وی ایجاد ذهنیت مثبت در خصوص کردستان را بزرگترین نیاز و خدمت به مردم استان خواند و گفت: هر کسی شعار و حرکتی خلاف این را انجام دهد به مردم این منطقه خیانت می کند.
استاندار کردستان با بیان اینکه همه مدیران از گذشته تاکنون در راستای خدمتگزاری به مردم تلاش کرده اند، گفت: جلب نگاه دولت به استان را با بیان ظرفیت ها و کمبودهای موجود در آن به طور ویژه دنبال کردیم.
زارعی کوشا با اشاره به اینکه افرادی براساس ذهنیت های خود تصمیم گیری و سیاست گذاری می کنند، افزود: کردستان امروز با گذشته بسیار تفاوت کرده و این تغییرات باید نشان داده شود تا ذهنیت های قدیمی در افراد خارج از استان از بین برده شود.
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: ۷۹.۶ درصد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان در سال گذشته اسنادی و ۲۰.۴ هم نقد بود ولی امسال ۹۰ درصد اعتبارات استان نقد بوده است.
زارعی کوشا با اشاره به تخصیص ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به استان، یادآور شد: ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در این سفر برای استان مصوب شد که با تخصیص آن تحول چشمگیری را در اجرای پروژه های عمرانی شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه قانون محاسبات عمومی یکی از مهمترین قانون های کشور است، افزود: از آنجا که مجموعه ذی حسابان در عمران و توسعه استان بسیار تاثیرگذار هستند می طلبد در طول سال چندین نشست آسیب شناسانه با طرح مهمترین موضوعات استان را با حضور این جمع داشته باشیم.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان هم در این نشست اظهار کرد: نظارت بر اجرای بودجه از رسالت های ذی حسابان و مدیران مالی است که در سال ۱۴۰۱ نهایت همکاری را داشتند.
محمد مشیرپناهی با اشاره به اینکه نقش دیگر ادارات زیر مجموعه این اداره کل تامین منابع مالی دولت است، افزود: ادارات امور مالیاتی، گمرک و اموال تملیکی بیشترین سهم را در تامین منابع مالی دارند.
وی با بیان اینکه حمایت و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی هم به همت بانک ها همواره در حال انجام است، اضافه کرد: هجمه های زیادی به بانک ها وارد می شود ولی در استان در سال ۱۴۰۱ شاهد همکاری و تعامل و تلاش زیادی توسط بانک ها بودیم.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی کردستان یکی از اقدامات مطلوب انجام شده را ساماندهی حساب های بانکی دستگاه های اجرایی استان خواند و گفت: چند سال گذشته تعداد حساب های بانکی دستگاه های اجرایی استان چهار هزار و ۳۱۲ فقره بود که با ساماندهی انجام شده به ۷۵۹ فقره کاهش یافته است.
مدیرکل امور مالیاتی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: هدف اساسی ما برقراری عدالت و شفافیت مالی و حرکت در راستای تحقق شعارهای سال و حمایت از تولید و شرکت های دانش بنیان است.
مصطفی فعله گری فرار مالیاتی را یکی از چالش های حوزه مالیات استان خواند و افزود: امسال ورود جدی به موضوع فرار مالیاتی داشتیم و کارهای مطلوبی هم در این رابطه انجام شد.
وی ادامه داد: برخی از افراد و واحدها در قالب شعارهای جذاب اقدام به کارهایی هم چون قاچاق می کنند که مخل سرمایه گذاری و اشتغال است.
ناظر گمرکات کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: آمادگی ارائه خدمات به گردشگران خارجی که از گمرکات استان وارد کشور شوند را داریم.
حیدری ادامه داد: میزان صادرات انجام شده در استان در سال جاری ۸۴۲ میلیون دلار و ترانزیت چهار میلیارد دلار بود.
وی میزان درآمد گمرکی استان را ۴۷۰ میلیارد تومان خواند و افزود: استان با توجه به داشتن ظرفیت مرزی ، توانمندی توسعه بیشتر را دارد.
ذی حسابان در این نشست خواستار توزیع و تخصیص به موقع اعتبارات توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و آشنایی و تسلط مدیران از قوانین و مقررات مالی کشور شدند.