به گزارش ایرنا، "مهران فاطمی" جمعه شب در نشست با فعالان حوزه تولید و صنعت گران استان افزود: با مردم عهد بسته ایم که پاسخگو باشیم و باید فرامین رهبر معظم انقلاب را که جامعه علمی نیز بر آن صحه می گذارد را اجرا کنیم .
وی با اشاره به موفقیت های استان در سال گذشته، ادامه داد: در عرصه تولید رشد هفت و ۵۵ درصدی را داشتیم که بر اساس آمار کشوری است، همچنین در اشتغال و فضای کسب و کار نیز با همه سختی هایی که وجود داشت استان یزد از رتبه ۱۵ کشور به رتبه ۶ ارتقا یافت.
فاطمی اظهار داشت: به ۹۶ درصد منابع بانکی استان تسهیلات داده شد و در عرصه دانش بنیان نیز بر اساس ارزیابی معاون علمی فناوری وزارت علوم و همچنین معاونت ریاست جمهوری ، استان یزد مقام برتر کشور را کسب نمود.
استاندار یزد گفت: در سفر ریاست محترم جمهوری به استان یزد نیز بواسطه همین مقام برتر دانش بنیان، یزد پایلوت قانون جهش تولید شرکت های دانش بنیان شد و در حوزه اشتغال آفرینی نیز بالاترین کاهش نرخ رشد بیکاری کشور طی چهار فصل متمادی مربوط به استان یزد است.
وی با بیان اینکه هنور قانع کننده نیست و اشتغال تحصیل کردگان باید در این عرصه روز به روز افزایش یابد، تصریح کرد: امسال نیز علاوه بر دنبال کردن رویکردهای قبلی، شعار سال بطور جدی دنبال خواهد شد.
فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بسیاری از موارد دست استان نیست و بعنوان مثال سهم استان در مهار تورم حداکثر ۵ تا ده درصد است ، البته در ستاد تنظیم بازار این مسئله را دنبال خواهیم کرد و هر چه در دست ماست انجام خواهیم داد همچنین در امر سرمایه گذاری در تولید مشکل داشتیم که ۱۹۸ میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری در سفر ریاست محترم جمهوری امضا شد.
وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان یزد نیز ۴۵۳ هزار نفر عضو دارد و ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز ارزش سهام آن است که معادل ۷۵ درصد منایع بانکی استان یزد است که سعی داریم امسال قفل این قسمت باز شود و البته مجوز آن از وزیر محترم اقتصاد گرفته شد و امسال دنبال خواهد شد.
فاطمی اظهار داشت : بحث مردمی سازی اقتصاد نیز در ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی کارگروه تخصصی مردمی سازی وجود دارد که امسال فعال خواهد شد و ما تمام قد و با تمام توان خود در خدمت مردم و بخش اقتصاد و تولید هستیم.
سیدعلی اکبر کلانتر. رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد نیز در این نشست گفت: اینکه سالی نامگذاری می شود یعنی این مسئله مهم بوده و باید برای آن راهکاری اندیشیده شود نه اینکه فقط شعاری برخورد شود و مهار تورم فقط جلوگیری از دادن وام به واحدهای صنعتی و تولیدی نیست و سالهاست داد می زنیم اگر تورم را کنترل نکنیم هیچ کاری نمی توان کرد و لذا همه باید کمک کنیم این مشکل حل شود.
محمد رضا دهقانی اشکذری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد نیز در این نشست گفت: سالهاست که شعار اقتصاد مطرح می شود اما تحولی نداریم و دولت باید رصد خانه دائمی داشته باشد همچنین با توجه به اینکه اعتبار یزدی ها سرمایه انسانی است لذا پیشنهاد دارم نشانی بنام "یزد نشان" ایجاد شود.
تولید کننده کاشی یزدی و عضو هیات مدیره انجمن صنفی تولید کنندگان کاشی و سرامیک ایران نیز در این نشست گفت: رشد تولید نیاز به وفاق ملی دارد و اینکه بخش خصوصی علی رغم همه سختی ها پای نظام ایستاده یعنی به میهن علاقه دارد .
مرتضی صفدری زاده میبدی افزود: استاندار یزد بعنوان یک استاندار جوان و با انگیزه و با برنامه و نگاه بلند فعالیت دارد و مبتکر طرح یزد نوین است که می تواند چشم انداز بسیار خوبی برای یزد باشد اما درخواست دارم برخی مشکلات باقیمانده صنعت و تولید کنندگان نیز شناسایی و رفع شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی تولید کنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: توقع داریم وقتی مصوبه ای تصویب می شود روی زمین نماند و اجرایی گردد همچنین درخواست دارم جایگاه و تلاش خوب استان یزد در حوزه صنعت و اقتصاد و برای امیدآفرینی ، رسانه ای شده و درست گفته شود و رسانه ها بیشتر به این موارد بپردازند.
سید امیر ناصرالدین طباطبایی نماینده بخش گردشگری نیز در این نشست گفت: شرایط اقتصادی و تورم کشور ما خاص است و یکی از علت های اصلی آن تحریم است و بخش گردشگری می تواند در این زمینه جایگزین شود .
نماینده بخش کشاورزی استان یزد نیز در این نشست گفت: بخش کشاورزی مظلوم است و هر دفعه امنیت غذایی کشور به مشکل می خورد به کشاورزی توجه می شود اما دوباره به فراموشی سپرده می شود و اگر واقعا بخش دولتی پای کار باشد تحقق شعار امسال با بخش کشاورزی امکان پذیر است .
علی محمد رشمی اظهار داشت: بخش دامداری نیز رها شده و هر روز بیشتر به واردات وابسته شده ایم و در بخش توزیع نهاده ها نیز انبار ها پر است ولی سلیقه توزیع نیست و هنگامیکه نیاز به نهاده است، همه خواب هستند و دامدار باید از بازار آزاد و از دلال تهیه کند .
محمد مظفری زاده نماینده صنایع دستی استان یزد نیز گفت: موزه ها و رسانه تخصصی می تواند بسیار در زمینه صنایع دستی کمک کننده باشد و تشکل کارگروه صادرات صنایع دستی و خانه های خلاق صنایع دستی نیز مکمل همه این موارد است .
محمد موسوی نماینده بخش نساجی نیز در این نشست گفت: نساجی سابقه هشتصد ساله دارد و در استان یزد نیز سابقه سیصد ساله در تولیدات فاخر داریم اما متاسفانه در دهه هشتاد بی مهری خاصی نسبت به نساجی شد و این بی مهری هنوز هم ادامه دارد .
علی اکبر جعفری ندوشن رییس اسبق بورس یزد نیز در این نشست گفت:خوشبختانه در استان یزد بدلیل همت استاندار و مسئولان ، گشایش بسیار خوبی در فضای تامین مالی انجام خواهد شد و بیش از ۲۵ درصد جمعیت استان در بازار سرمایه کشور فعالیت دائمی دارند که این عدد در کشور ۱۰ درصد است .
محسن عباسی هرفته نماینده بخش میراث فرهنگی نیز در این نشست گفت:در دنیایی که اصل و بدل مخلوط شده ما باید به سمت داشته های خود برگردیم و جایگاه تولید سنتی ما انرژی خوار و آب خوار نبوده است و پدران ما اینگونه اقدام کردند اما ما الان بناهایی را می سازیم که انرژی زیادی را می خواهد و حتی نظام مهندسی نیز به ما اجازه ساخت و ساز با خشت را نمی دهد .
علی نصیری زاده فعال بخش دانش بنیان نیز در این نشست گفت: حمایتی که امسال از واحدهای فناور شد قابل تقدیر است و سپاسگزاریم و در پارک علم و فناوری یزد بیش از ۴۲۰ شرکت فعالیت دارد با دو هزار و ۸۰۰ اشتغال که اغلب نیروهای متخصص هستند و نشان می دهد هر کجا به نیروهای جوان و متخصص بها دادیم توفیق داشتیم و هنوز هم در این عرصه جای کار بسیار زیادی است .
حسین شجاع نماینده اقتصاد مردمی یزد نیز در این نشست گفت: حمایت از شرکت های دانش بنیان که ۱۱۶ نشست استاندار با شرکت ها بوده قابل تقدیر است و درخواست داریم امسال این نشست ها با بخش اقتصادی نیز برگزار شود.
امیر حسین جوکار فعال در بخش پرورش طیور نیز در این نشست گفت: اگر در صنعت مرغداری خواسته باشیم تولید را افزایش داده و نرخ را کاهش دهیم نیازمند بازار صادرات هستیم ، چون تا ۱۵۰ میلیون قطعه در کشور توان تولید داریم ولی چون بازار مصرف را نداریم ۱۰۰ میلیون انجام می شود.
مریم گلکار نماینده بانوان کار آفرین نیز در این نشست گفت: هر کس عاشق ایران است برای رفع مشکل کشور هر کاری لازم باشد انجام می دهد و جانهای بسیاری در این مسیر تقدیم اسلام و انقلاب شده است و مردم ما همواره پای کار بوده و هستند.