اصفهان - ایرنا - معاون فرهنگی شهرداری اصفهان گفت: ایام نوروز امسال نمایش‌های کمدی خیابانی باعنوان «هم ریش» با هدف مطالبه جریان دائمی زاینده رود در اصفهان اجرا می‌شود.

مجتبی شاهمرادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اجرای نمایش‌های خیابانی کمدی درخصوص زاینده رود با عنوان هم ریش، پنجم تا دهم فروردین ماه در سطح شهر اصفهان برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: ۶ نمایشی که ماه گذشته در بخش رقابتی جشنواره خندستان حضور داشتند در دبیرخانه فرهنگی زاینده رود انتخاب شدند که در نوروز با همین هدف و با استفاده از فرصت حضور گردشگران برای حساس سازی جامعه نسبت به مساله زاینده رود در عرصه‌های اجتماعی سطح شهر اجرا داشته باشند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: این نمایش‌ها شامل حکایت‌های آبکی به کارگردانی آدینه رحیم نژاد از تهران، آخرین بازمانده به کارگردانی هما پارسایی سرشت از تهران، ما همه مرده ایم به کارگردانی حسین نصر اصفهانی از اصفهان، ک مثل کریم به کارگردانی سینا سلحشور از اصفهان، قوچستون به کارگردانی سعید اله یاری از اصفهان و لوله کش وظیفه شناس به کارگردانی سعید خبیری از یزد است.

معاون فرهنگی شهرداری اصفهان اضافه کرد: هر کدام از این گروه‌های نمایشی ۲۰ اجرا در نوروز و در سطح شهر اصفهان دارند و شاهد اجرای ۱۲۰ نمایش خیابانی با موضوع زاینده رود در عرصه‌های اجتماعی اصفهان که گردشگران حضور معنادار دارند مثل میدان امام و چهارباغ، جلفا، کوه صفه، مقابل منار جنبان و داخل میدان امام علی هستیم.

وی ادامه داد: این موضوع به ترویج مساله زاینده رود و ایجاد فضای شاد در سطح شهر کمک می‌کند.

شاهمرادی گفت: بعضی از این نمایش‌ها در قالب رپرتوار در سال بعد در شهرهای دیگر استان‌ها اجرا خواهند داشت و بعضی از این نمایش‌ها که قابلیت اجرای نمایش تلویزیونی را داشته باشند در قالب تله تیاتر تولید، ضبط و با همکاری صدا و سیما پخش می‌شوند.

شاهمرادی ادامه داد: ماموریت اصلی دبیرخانه فرهنگی زاینده رود حساس سازی جامعه در مورد مساله زاینده رود است تا جریان زاینده رود به یک مساله ملی یعنی دغدغه همه مردم ایران تبدیل شود.

وی افزود: معتقدیم زاینده رود برای همه ایران است و اصلی‌ترین شاهرگ زندگی در فلات مرکزی به عنوان یکی از مهمترین میراث بشر است که از چندین هزار سال پیش به ما به ارث رسیده و وظیفه همه است تا نسبت به آن حساس باشیم.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان اظهار کرد: با حساس کردن و گوشزد کردن مساله زاینده رود به مردم باید بتوانیم جریان زاینده رود را به یک مطالبه ملی و عمومی تبدیل کنیم تا این مطالبه به یک حرکت جهادی تری از طرف مسوولان و مدیران ذیربط تبدیل شود و در نتیجه شاهد دائمی شدن جریان زاینده رود ایران باشیم.

وی تصریح کرد: دبیرخانه فرهنگی زاینده رود از حدود ۱۰ ماه پیش یعنی از اول اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ آغاز به فعالیت کرده است.

شاهمرادی خاطر نشان کرد: اصل این جریان حلقه مفقوده ای بود که در جریان زاینده رود همه به دنبالش بودند و این حلقه مفقوده فعالیت های فرهنگی بود که زمینه و اذهان عمومی را نسبت به این موضوع آماده کند و موانع فکری، فرهنگی و اجتماعی در این زمینه را نیز رفع کند تا به هدف اصلی نزدیک شود.

وی اضافه کرد: تاسیس این دبیرخانه موفقیت بزرگی است که فضا را در این مدت برای پیشبرد اهداف آماده کرده است.