به گزارش ایرنا از شبکه "الجزیره"، کالین در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات غیر قانونی آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: تلاش هایی برای محاصره ایران در منطقه توسط ایالات متحده وجود دارد و ما با نگرانی به آن نگاه میکنیم.
کالین در بخش دیگری از سخنانش گفت: واشنگتن به ما اطلاع داده که همکاری با سازمان های تروریستی در شمال سوریه با اتحاد ما سنخیتی ندارد و با آن سازگار نیست.
سخنان سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه درباره نشست چهارجانبه دو هفته پس از آن روی میدهد که «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرده بود که مقدمات نشست چهارجانبه با حضور ایران برای از سرگیری روابط ترکیه و سوریه با احتیاط و دقیق درحال انجام است.
روسیه ماه دسامبر، میزبان اولین مذاکرات وزرای دفاع ترکیه و سوریه در ۱۱ سال گذشته بود.
در سال ۲۰۱۱ جنگ داخلی در سوریه آغاز شد. ترکیه که قبل از این درگیری روابط نزدیکی با دمشق داشت، طرف مخالفان و گروههای مسلح مخالف دولت قانونی سوریه را گرفت. از آن زمان تاکنون روابط ترکیه با سوریه همچنان دشوار بوده است.
با این حال، پس از شکست نقشه و جنگ تحمیلی تروریستی علیه دولت و ملت سوریه و بویژه در ماههای اخیر آنکارا و دمشق و همچنین برخی رسانه ها از احتمال عادی سازی تدریجی روابط صحبت می کنند.
بوگدانوف پیشتر گفته بود که از سرگیری فعالیت نمایندگیهای دیپلماتیک در هر دو کشور (ترکیه و سوریه) باید یکی از نتایج تلاشهای مشترک در این راستا باشد.
این درحالی است که مذاکرات در فرمت آستانه نیز از شش سال پیش برای حل و فصل سیاسی مسائل سوریه آغاز شده و در آن جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه مشارکت دارند.
در بیانیه پایانی مذاکرات آیت الله «سید ابراهیم رئیسی»، «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان» رئیسان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه که ۱۹ جولای (۲۸ تیر) در تهران برگزار شد، تایید کردند که بحران سوریه تنها توسط خود سوری ها قابل حل است.
رؤسای جمهوری ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه که مذاکرات سوریه را دربر میگیرد، ۱۹ جولای (۲۸ تیر) در تهران دیدار کردند. قبل از آن نشست سهجانبه سران ترکیه، روسیه و ایران در قالب روند آستانه اول جولای ۲۰۲۰ به روش ویدئوکنفرانس برگزار شد.