محمدحسین جامی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانشآموز پس از حیوان گزیدگی در اوایل اسفند سال گذشته به بیمارستان خاتمالانبیاء (ص) شهر اسدیه منتقل شد که در همان روز نخست علاوه بر اقدامات درمانی مربوطه، واکسن هاری تزریق و بلافاصله نوبت دوم و سوم این واکسن هم تزریق شده است.
وی گفت: همه اقدامات درمانی به موقع و علمی برای این دانشآموز بعد از حیوان گزیدگی انجام شده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان درمیان اضافه کرد: این نوجوان تا یک هفته گذشته علائم و مشکل خاصی نداشت و سپس دچار علائمی از جمله کاهش سطح هوشیاری شده و به بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند اعزام میشود.
وی گفت: بیمار از این بیمارستان با احتمال تشخیص هاری به مراکز درمانی مشهد اعزام میشود که متاسفانه روز گذشته این دانشآموز در یکی از مراکز درمانی مشهد جان خود را از دست داد.
جامی اظهار داشت: هنوز احتمال اینکه از سگ بیماری به متوفی منتقل شده، قطعی نیست و با توجه به اینکه معمولا سگ هار ۱۰ روز بعد از گازگرفتگی تلف میشود اما حیوان هنوز زنده است.
وی افزود: برای مشخص شدن علت قطعی مرگ این نوجوان با توجه به ارسال آزمایشها از مشهد به تهران، منتظر جواب قطعی آزمایش و تشخیص علت مرگ براساس نتیجه ارسالی از تهران هستیم که هنوز به دست ما نرسیده است.
این در حالی است که سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان بهمن سال گذشته اعلام کرد: با تلاش مستمر کارکنان شبکه دامپزشکی درمیان، مورد جدیدی از بیماری هاری در این شهرستان مشاهده نشده است.
جواد ذوالفقاری گفت: با اطلاع از وجود دام دارای علائم مشکوک به هاری، کارشناسان این شبکه به محل مراجعه کردند و از دام مبتلا که تلف شده بود، نمونهبرداری و نمونهها برای انجام آزمایشهای تشخیصی به استان و سپس به استان آذربایجان شرقی (تبریز) ارسال شد.
وی بیان کرد: پس از تایید موارد ارسالی، تمامی سگهای صاحبدار روستاهای مجاور مکان درگیر علیه بیماری هاری ایمنسازی شدند.
وجود سگهای ولگرد یکی از معضلات مناطق شهری و روستایی خراسان جنوبی است و دی سال ۱۴۰۰ نیز حمله سگهای ولگرد جان یک کودک پنچ ساله در امیرآباد بیرجند را گرفت.
مسوولان استان بارها درباره افزایش تعداد سگهای بلاصاحب در شهرها و روستاها هشدار دادهاند.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و شهر اسدیه مرکز شهرستان درمیان در ۹۵ کیلومتری بیرجند است.