هزار قلاده سگ در پناهگاه مهر شهرداری بیرجند نگهداری می‌شود

بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: در حال حاضر ۹۰۰ تا هزار قلاده سگ در پناهگاه مهر شهرداری نگهداری می‌شود و خدماتی مانند دارو، درمان، غذارسانی، عقیم‌سازی و واکسیناسیون هشت‌گانه آنها برعهده این پناهگاه است.

محمود ظهوری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به هزینه زیاد این خدمات اشاره کرد و افزود: هر ۲ هفته حدود ۳۰ میلیون تومان هزینه غذارسانی به این تعداد سگ بلاصاحب بوده اما شهرداری با همه توان پای کار مدیریت پدیده سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر است.

وی تصریح کرد: با این وجود غذارسانی غیراصولی شهروندان باعث ورود سگ‌ها به محدوده شهر می‌شود که رفع این مشکل نیازمند اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: زیرساخت مناسبی در پناهگاه مهر شهرداری بیرجند با مساحت هشت هزار متر مربع برای جمع‌آوری و نگهداری سگ‌های بلاصاحب آماده شده و سال گذشته بیش از ۵۰۰ قلاده سگ پس از جمع‌آوری توسط گشت‌های زنده‌گیر شهرداری به پناهگاه مهر انتقال یافت.

وی ادامه داد: زنده‌گیری سگ‌ها در سطح شهر بیرجند برعهده شهرداری است که سه تیم زنده‌گیر هر تیم متشکل از ۲ نفر مجهز به قلاب و داروی بیهوشی به طور ۲۴ ساعت فعال هستند.

ظهوری با بیان اینکه سامانه تلفنی ۱۳۷ نیز به گشت‌های زنده‌گیر کمک می‌کند گفت: سال گذشته از روستاهای منطقه یک شهرستان بیرجند از جمله حاجی‌آباد، امیرآباد، چهکند، شمس‌آباد، حسین‌آباد و شهرستان خوسف بیش از ۴۰۰ قلاده سگ جمع‌آوری و به پناهگاه مهر منتقل شد.

وی افزود: یک قلاده سگ که چند روز قبل در روستاهای حسین‌آباد سادات و شمس‌آباد چهار نفر را مجروح کرد از روستاهای اطراف بود اما به خاطر بحرانی بودن شرایط، گشت‌های زنده‌گیر شهرداری بیرجند نیز به کمک دهیاری رفتند تا زمانی که این سگ به دام افتاد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند با اشاره به موضوع رهاسازی بعد از زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب اظهار داشت: طبق دستور العمل‌ها سه اقدام می‌توان انجام داد و اگر فردی متقاضی این سگ‌ها باشد باید تعهد محضری دهد که حیوان بعد از تحویل، رها نخواهد شد.

وی گفت: به این ترتیب متقاضی با پرداخت هزینه عقیم‌سازی می‌تواند آن را تحویل بگیرد اما چون معمولا سگ‌های بلاصاحب بدون نژاد هستند متقاضی هم کم است لذا خروجی متناسب با ورودی نیست.

ظهوری افزود: روش دوم عقیم‌سازی و رهاسازی است که باید خارج از مناطق حفاظت شده محیط زیست باشد اما هنوز چنین مکانی مشخص نشده است.

وی عنوان کرد: مرگ با ترحم نیز راهکاری است که باید کارگروه استانی، مدت زمانی را برای نگهداری سگ‌ها مشخص کند و پس از آن اگر رهاسازی نشود و متقاضی نداشت از طریق مرگ با ترحم معدوم شود که چون حامیان حیوانات نسبت به این مساله اعتراض دارند این روش هم فعلا انجام نمی‌شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری بیرجند گفت: در حال حاضر ظرفیت پناهگاه تقریبا تکمیل شده و باید راهکارهایی برای تعیین تکلیف سگ‌های جمع‌آوری شده ارایه کرد همچنین شهروندان نباید با غذارسانی غیراصولی به پدیده سگ‌های بلاصاحب دامن بزنند.

صبح یکشنبه (۱۷ اردیبهشت) یک قلاده سگ در روستاهای حسین‌آباد سادات و شمس‌آباد از توابع شهرستان بیرجند به سه کودک و یک زن ۵۸ ساله حمله و آنان را مجروح کرد. سگ مشکوک به هاری معدوم شد و نمونه‌برداری برای آزمایش‌های لازم نیز انجام شده است.

مصدومان بلافاصله به بیمارستان منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha