به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی نوشت: به تازگی استیضاح مدیر عامل برنامه تیک تاک در مقابل کمیته کنگره آمریکا، بار دیگر نشان داد که موضع سختگیرانه علیه چین یکی از معدود حوزه های توافق حزب دموکرات و جمهوریخواه است.
به نوشته پولیتیکو، در مجموع توافق و همکاری احزاب و مقامات در طیف های مختلف سیاسی و همکاری آنها برای حل مشکلات مثبت است اما در رابطه با تیک تاک هم صدایی برای ممنوعیت این اپلیکیشن و جلوگیری از دسترسی شهروندان آمریکایی به آن اشتباهی فاحش است که ادعای آمریکا در مورد باز بودن دسترسی به جریان اطلاعات را نقض می کند.
بر اساس این گزارش، خصومت آمریکا با تیک تاک سالهاست که در حال افزایش است. در سال ۲۰۲۰، همزمان با افزایش محبوبیت این برنامه در روزهای اولیه همهگیری کرونا، دونالد ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا تهدید به ممنوعیت کرد و بایت دانس شرکت مادر تیک تاک را وادار کرد تا با نگهداری و کنترل همه داده های مربوط به آمریکا توسط شرکت «اوراکل» که یک سِرور آمریکایی است، موافقت کند. حتی وقتی تیک تاک داده های خود از آمریکا را در سال ۲۰۲۲ با سرورهای اوراکل ادغام کرد، هشدارهایی درباره تهدیدآمیز بودن آن برای امنیت ملی آمریکا مطرح شد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نه تنها به سیاست های جنگ طلبانه سلف خود (ترامپ) در قبال چین ادامه داد بلکه آن را تشدید هم کرد؛ وی با توسل به قدرت تجاری و بازرگانی، صادرات تراشه های پیشرفته نیمه رسانا و تجهیزات به چین را منع و استفاده از تیک تاک در رایانه ها و تلفن های کارمندان فدرال را قدغن کرد.
واشنگتن مدعیست با توجه به این که شرکت مادر تیک تاک تحت مالکیت چین قرار دارد، دولت پکن می تواند در نهایت به اطلاعات صدها میلیون کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد؛ ادعایی که به گفته کارشناسان اغراق آمیز است.
پولیتیکو افزود: داده های کاربران در تیک تاک از جمله سن، منطقه جغرافیایی، گذرواژه ها، اسامی و حتی عادات خرید آنها با آنچه که از سوی دیگر رسانه های اجتماعی جمع آوری می شود تفاوتی ندارد و در حالی که این اطلاعات خصوصی و رمزگذاری شده هستند می توانند توسط افراد ناشناس پاک شوند یا حتی همین حالا هم از سوی بسیاری از سازمان های جاسوسی سایبری قابل دسترسی هستند. اطلاعات کاربران به ویژه در هیچ جایی امن نیست. دولت چین می تواند اطلاعات درباره کاربران تیک تاک را صرف نظر از محل ذخیره آنها جمع آوری کند.
این رسانه تنها نقطه امید در ممنوعیت تیک تاک در آمریکا را ایجاد انگیزه در ده ها میلیون کاربر پرهیجان این رسانه اجتماعی که اغلب زیر ۳۰ سال هستند برای استفاده از قدرت سیاسی خود و حضور پررنگتر در پای صندوق های رای ارزیابی کرد و در پایان نوشت: چین ممکن است چالش آمریکا در قرن ۲۱ باشد و آمریکا با ممنوعیت تیک تاک ضعف خود را نشان می دهد و ممنوعیت این رسانه اجتماعی، نه تنها آمریکا را امن تر نخواهد کرد بلکه از امنیت آن خواهد کاست.