به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران در مدت سه سال شیوع بیماری کووید ۱۹ همواره مسیر پرتلاطم و پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته حتی در برخی مواقع از جمله استان های با تعداد بالای ابتلا و فوت در کشور بوده است.
اما حرکت قطار پرشتاب کرونا در مازندران از ۱۹ شهریورماه سال گذشته با آبی پوش شدن بابل و بابلسر کُند و در هفته های بعدی آن کُندتر هم شد به طوریکه در برخی هفته ها از جمله یازدهم آذر و نهم دی ماه تعداد شهرهای به رنگ زرد استان به سه شهر کاهش یافته بود.
این در حالیست مدتهای زیادی بعد از ورود رنگ آبی کرونایی به مازندران، تعداد شهرهایی که در محدوده رنگ پرخطر زرد رنگ قرار داشتند بیش از ۱۰ شهر بود.
با وجود این از هفته های گذشته روند ابتلا به کرونا در مازندران تغییر کرده و هر هفته بر تعداد شهرهای با رنگ زرد، نارنجی و قرمز اضافه و تعداد مبتلایان و نیز بستری بیماران کرونایی در استان اضافه شد. به طوریکه در رنگبندی دهم بهمن پارسال هیچ شهر نارنجی و قرمز در مازندران وجود نداشت اما با افزایشی شدن روند ابتلا به این بیماری در آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهدشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ دوازدهم فروردین امسال نشان می دهد که وضعیت این استان از نظر میزان گسترش رنگ پرخطر کرونایی مناسب نیست.
به طوری که تعداد شهرهای آبی به نسبت هفته های قبل کاهش چشمگیر یافته و در حال حاضر تنها ۶ شهرستان در وضعیت آبی یا عادی قرار دارند.
اما وضعیت شهرهای پرخطر و به نسبت پرخطر مازندران نشان دهنده افزایش این مناطق است و ۲ شهرستان در شرایط نارنجی و ۱۴ شهرستان هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
شهرستان های جویبار و رامسر در وضعیت نارنجی قرار گرفتند و گلوگاه، بهشهر، نکا، ساری، سوادکوه، سوادکوه شمالی، بابل، آمل، بابلسر، فریدونکنار، چالوس، عباس آباد، کلاردشت و تنکابن شهرستان هایی هستند که در وضعیت زرد قرار دارند. و تنها میاندورود، قائمشهر، سیمرغ، محمودآباد، نور و نوشهر در وضعیت آبی قرار دارند.
در همین حال فوتی کرونایی مازندران از اوایل اسفند ماه بعد از ۴۵ روز، روزهای سفید دوباره به این استان بازگشت و در برخی از روزهای افراد براثر ابتلا به این بیماری فوت کردند.
روند فوتی کرونایی در مازندران در سال جاری نیز دست از سر مردم این استان برنداشت و دوم فروردین نخستین فوتی در سال ۱۴۰۲ براثر این بیماری در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران ثبت شد.
به غیر از اول، سوم و چهارم فروردین ماه که موردی از فوت براثر ابتلا به این بیماری در ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل ثبت نشد در مابقی روزهای این ماه از یک تا چهار فوت در یک روز ثبت شده است.
به طوریکه در روز دوم فروردین یک فوتی در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ثبت شد و پس از آن در روز پنجم فروردین چهار نفر فوت کردند.
در روزهای ششم تا سیزدهم فروردین به ترتیب سه، یک، دو، دو، یک، دو، دو و سه نفر از مازندرانی ها براثر ابتلا به کرونا فوت کردند.
از ۲۱ فوتی این مدت تنها چهار نفر در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل فوت کردند و سهم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این بخش بیشتر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: مازندران و کشور طی ماه های اخیر روزهای بدون دغدغه کرونایی سپری کرد به طوریکه علاوه بر کاهش تعداد مبتلایان روند ورودی افراد به مراکز درمانی و بستری نیز سیر نزولی داشت.
عباس علیپور افزود: از ۱۹ شهریورماه پارسال با ورود بابل و بابلسر به جمع شهرهای آبی کشور تا اندازه زیادی کرونا در مازندران کنترل و از وضعیت صعودی آمار مبتلایان و فوتی های آن کاسته شد.
وی عمده ترین دلیل کنترل بیماری را واکسیناسیون همگانی اعلام کرد و ادامه داد: استقبال مازندرانی از تزریق واکسن باعث شد تا این استان جزو استان های برتر کشور در این زمینه قرار بگیرد و از سوی دیگر روند بیماری نیز کنترل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم بویژه بیماران زمینه ای و سالمندان، اظهار داشت: تصور برچیده شدن بیماری باعث شد تا میزان رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم جدی گرفته نشود و در آخرین آمار فقط ۳۰ درصد مردم استان این نکات را رعایت می کنند.
وی گفت: همین بی توجهی به پروتکل های بهداشتی باعث شده که اکنون روند صعودی مبتلایان به بیماری، بستری و همچنین مراجعات سرپایی به مراکز درمانی را شاهد باشیم.
علیپور ادامه داد: در زمان حاضر میزان بستری بیماران کرونایی در مراکز درمانی مازندران حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است و همچنین در تعداد مراجعات سرپایی نیز با رشد مواجهیم.
وی تعداد مراجعه سرپایی بیماران کرونایی به مراکز درمانی مازندران را حدود یک هزار نفر اعلام کرد که این رقم را بیانگر جدی بودن امکان ابتلای افراد بیشتر به این بیماری دانست.