پروانه کلاته روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خراسان شمالی با برپایی ۱۰ بازارچه صنایع دستی، سوغات و ۲۰۸ غرفه و سیاهچادر عشایر میزبان مسافران و گردشگران ورودی به استان در ایام نوروز بود.
وی افزود: شهرستان بجنورد با برپایی ۷۶ غرفه بیشترین فروش را با ۱۵ میلیارد ریال داشته است.
کلاته ادامه داد: جدای از برپایی ۱۰ نمایشگاه صنایعدستی و سوغات محلی و معرفی آدابو رسوم در ۶ شهرستان خراسان شمالی، هفت تختهسیاه چادر ترکمن نیز برپا شد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: همچنین در این بازه زمانی بیش از ۱۵۰ هزار نفر از نمایشگاهها و غرفههای فروش صنایعدستی و سوغات در سطح استان بازدید کردند.
وی یادآور شد: هدف از برگزاری نمایشگاه علاوه بر عرضه و فروش محصولات صنایعدستی، آشنایی صنعتگران با فضای بازار، بازاریابی محصولات صنایعدستی، ارتقای سطح تولیدات و هماهنگی بین بازار عرضه و مصرف، شناسایی صنعتگران و هنرمندان صنایعدستی شهرستان است.
کلاته با اشاره به حضور صنعتگران استان در سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، گفت: بهمن ماه پارسال ۱۷ میلیارد ریال صنایعدستی استان در سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی فروخته شد که بیشتر آن گلیم و رودوزی سنتی بود.
وی افزود: صنایعدستی عرضه شده در نمایشگاه شامل دست بافتههای داری، دست بافتههای ترکمن، نساجی سنتی، رودوزیهای سنتی، صنایع خلاق صنایعدستی، سراجی سنتی و خانه ترویج صنایعدستی بود.
۱۸ هزار هنرمند در ۶۹ رشته در سطح استان در رشتههای گلیمبافی، نساجی سنتی، ساخت سازهای سنتی، ساخت زیورآلات، چرم دستدوز، سنگهای قیمتی در استان مشغول به فعالیت هستند.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاهای استان سکونت دارند و همین امر گردشگری روستای را به عنوان یکی از مزیت های استان برجسته می کند.
این استان دارای بیش از ١١۵ جاذبه گردشگری، دو منطقه نمونه ملی، ٢٢ منطقه نمونه گردشگری استانی و هشت روستای هدف گردشگری است.
تاکنون ۷۱۳ اثر تاریخی خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که از این تعداد ۵۲۵ اثر تاریخی، ۵۳ اثر طبیعی، ۱۰۹ اثر ناملموس و ۲۶ اثر منقول تاریخی است.