سیامک محبی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این نظارتها منجربه صدور ۱۳۹ اخطار و همچنین تعطیلی ۱۷ اماکن و واحد توزیع مواد غذایی شده است.
وی اضافه کرد: در این نظارتها، یک هزار و ۵۰ مورد کنترل کیفی آب و ۷۷ مورد نمونهبرداری از مواد غذایی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ۳۷۳ مورد از نظارتها در قالب تیم مشترک با سازمانهای مرتبط انجام شده است.
به گفته محبی، در نظارتهای بهداشتی صورت گرفته تاکنون، هفت هزار و ۹۷۹ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل مصرف شناسایی و معدوم شده است.
وی گفت: در بازدیدهای صورت گرفته، سه هزار و ۸۹۸ آموزش به متولیان امر صورت گرفته و چهار هزار و ۸۹۳ اقلام آموزشی چاپی نیز بین آنها توزیع شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت به ۱۰۴ شکایت اعلام شده به سامانه ۱۹۰ رسیدگی شده است، خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر نوع تخلف بهداشتی میتوانند مراتب را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، کارشناسان سلامت و بهداشت محیط مرکز بهداشت در قالب طرح نوروزی نسبت به بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و نظارت بر اماکن عمومی حتی روزهای تعطیل اقدام میکنند.
وی اضافه کرد: در این طرح کنترل و نظارت بهویژه بر اصناف مستقر در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) و جمکران بیشتر بوده است.
به گفته وی، این کارشناسان در قالب هفت اکیپ با سازمانهایی از جمله صمت، اتاق اصناف و دامپزشکی گشت مشترک نیز خواهند داشت.
محبی تاکید کرد: بازرسان بهداشتی ضمن بازدید از اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن و مراکز بینراهی، محل اسکان نوروزی فرهنگیان و مکانهای اقامتی و زائرپذیر و ارایه آموزشها و تذکرات لازم به متصدیان و مسوولان اماکن مذکور، در خصوص نواقص بحرانی و غیربحرانی، رعایت بهداشت محیط، بهداشت فردی و ابزار کار اقدام میکنند.
طرح سلامت نوروزی مرکز بهداشت قم از ۲۴ اسفندماه پارسال آغاز شده و تا ۱۴ فروردینماه جاری ادامه دارد؛ تشدید نظارتهای بهداشتی نیز تا پایان ماه رمضان در قم ادامه خواهد داشت.