ارومیه - ایرنا - مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو با بیان اینکه مقدمات برای ثبت جهانی این اثر تاریخی آغاز شده است، گفت: اکنون این تپه در مسیر ثبت جهانی قرار دارد.

حسن شیری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیگیری برای ثبت جهانی شدن تپه تاریخی حسنلو بطور مستمر ادامه دارد چنانکه در حال حاضر موافقت اصولی برای تهیه پرونده، جهت ثبت جهانی این اثر تاریخی، دریافت شده است.

مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو، با بیان اینکه هر کشور سالانه یک سهمیه برای ثبت در فهرست جهانی دارد، اظهار کرد: امید می‌رود پس از ۲ تا سه سال دیگر این اثر تاریخی در فهرست جهانی یونسکو قرار گیرد.

پیگیری برای ثبت جهانی شدن تپه تاریخی حسنلو ،‌ موافقت اصولی برای تهیه پرونده، جهت ثبت جهانی این اثر تاریخی دریافت شده است

شیری ادامه داد: امید می‌رود با حمایت مسوولان استانی و شهرستانی شاهد رشد و توسعه محوطه تاریخی تپه حسنلو باشیم و بستر لازم برای برای ثبت این اثر تاریخی در فهرست میراث جهانی فراهم شود.

۱۳۰۰ گردشگر نوروزی از تپه تاریخی حسنلو بازدید کردند

مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو یادآور شد: از اول فروردین سال‌جاری تاکنون یک هزار و ۳۰۰ گردشگر نوروزی از تپه تاریخی حسنلو بازدید کردند.

شیری با اشاره به شرایط جوی و وزش باد و بارش باران گفت: در صورت مساعد بودن هوا، عدم وزش باد و بارش باران تعداد بازدیدکنندگان از تپه تاریخی حسنلو به سه هزار نفر می‌رسید ولی شرایط جوی این اجازه را نداد.

افزایش ۶ برابری گردشگران در سال گذشته

مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو تاکید کرد: سال گذشته تعداد بازدید کنندگان از تپه تاریخی حسنلو نسبت به سال ۱۴۰۰ به ۶ برابر افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو، مهمترین سایت گردشگری در جنوب استان در روستای هدف گردشگری حسنلو قرار دارد و این روستا دارای جاذبه های طبیعی از قبیل سد حسنلو و تالاب حسنلو است.

محوطه تاریخی حسنلو، با حدود هشت هزار سال قدمت یکی از مهمترین سایت‌های باستان شناسی کشور است که هزاران اشیای فرهنگی و ‌تاریخی نفیس از قبیل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و برنزی، زیورآلات، ادوات جنگی و اشیای تزیینی در اثر کاوش‌های انجام شده از آن به دست آمده است.
موزه پایگاه ملی حسنلو نیز در سال ۱۳۹۲ درجوار تپه تاریخی حسنلو احداث شده است. معروفترین اثر باستانی به دست آمده از این محوطه تاریخی "جام زرین حسنلو" ‌است که سه هزار سال قدمت دارد و ‌این کشف در تاریخ باستان شناسی ایران و جهان یکی از مهمترین اکتشافات علمی واز نادرترین آثار تاریخی، دینی و ‌هنری دنیای باستانی به شمار می‌رود.

محوطه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد. این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت‌های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده است.

بر اساس داده‌های باستان شناسی، این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته است که دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد است.

تپه حسنلو در میان جلگه‌ای سرسبز و خرم که به «سلدوز» معروف است و در کنار قریه ای به همین نام قرار دارد.

بطور تقریبی ۱۴ تپه باستانی در اطراف تپه حسنلو شناسایی شده‌اند که نشان از آبادانی، آب و هوای مناسب و رشد فرهنگی انسان‌های روزگار کهن در این ناحیه دارند.

ساکنان اولیه تپه حسنلو احتمالا قومی بوده‌اند به نام مانایی که تمدنی بس وسیع و درخشان از خود به یادگار گذارده‌اند و محل سکونت آنها سرزمین‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده و نام شان به صورت «مان» در کتاب تورات هم آمده است.