تهران– ایرنا– سازمان ملل متحد از آلودگی ۱۵ میلیون متر مربع از خاک لیبی به مین و دیگر مواد منفجره باقیمانده از جنگ داخلی خبر داد.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی روز سه شنبه به مناسبت «روز جهانی آگاهی از خطرات مین» در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲ براثر انفجار مین ها و بمب های باقیمانده از جنگ ۱۹ نفر در سراسر لیبی جان خود را از دست دادند که ۱۴ نفر کودک بودند.

براساس گزارش نمایندگی سازمان ملل متحد، استفاده بی رویه از سلاح در مناطق مسکونی به این معناست که این مناطق نیز از باقیمانده مین ها و مواد منفجره باقیمانده از جنگ، خالی نیست.

این موضوع از دستیابی امن به آموزش، بهداشت و پیشرفت و توسعه جلوگیری می کند و باعث کشته و زخمی شدن انسان ها در دوره ای طولانی پس از پایان درگیری و جنگ می شود.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در لیبی نیز گفت: تلاش هایی که در راستای مبارزه با مین ها انجام می شود، عامل اصلی و کمک کننده به روند حرکت لیبی به سوی امنیت و ثبات است.

عبدالله باتیلی اضافه کرد: تهدیدی که شهروندان لیبیایی با آن روبرویند، آنها را از امنیت و حق زندگی بدون ترس محروم می کند.

بیشترین مین های باقیمانده از جنگ در لیبی،‌ اطراف طرابلس پایتخت این کشور پخش شده است که در سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ شاهد درگیری های شدیدی برسر حکومت بود.

کشور لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بی‌ثباتی شده است؛ تا جایی که گروه‌های مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.

هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است که هریک خود را دولت قانونی می داند.

«عبدالحمید الدبیبه» رئیس دولت وحدت ملی لیبی و برآمده از توافق نامه‌های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یک سال گذشته است.

در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق به ریاست عقیله صالح در شرق لیبی مستقر است، به «فتحی پاشاغا» به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد.

الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی‌پذیرد و می‌گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.