به گزارش ایرنا، هجدهم فروردین سال ۱۳۷۷ برای مردم انزلی یادآور مرگ تلخ و دلخراش کاپیتان فقید تیم ملی و تیم ملوان بندرانزلی "سیروس قایقران" و فرزندش "راستین قایقران" است، فوتبالیستی با اخلاق که منش پهلوانی، او را در یادها زنده نگهداشته است.
نام انزلی را "سیروس قایقران" جاودانه کرد
نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نام انزلی را "سیروس قایقران" جاودانه کرد، گفت: آنچه قایقران را در خاطرهها ماندگار کرده اخلاق و منش پهلوانی این اسطوره فوتبال گیلان است، اگرچه مورد حسادتها و بی مهریها قرار گرفت و به انواع مسائل متهم شد اما ماند، ۲۵ سال از مرگ او میگذرد و هیچگاه از قلب ما نرفت.
احمد دنیامالی در بیست و پنجمین سالگرد کاپیتان فقید تیم ملی فوتبال و باشگاه ملوان بندرانزلی افزود: قایقران از مکتب تیم فوتبال ملوان تربیت شد اما قبل از اینکه در ملوان تبلور یابد در فوتبال محلات رشد یافت و پس از یک دوره کم لطفیها در قامت فوتبالیست و کاپیتانی برجسته در تیم ملوان و تیم ملی شروع به درخشیدن کرد.
وی با اشاره به اخلاق حسنه و منش پهلوانی این فوتبالیست نامدار گفت: اگر در ورزش، اخلاق را پایه و مبنا قرار دهیم میتوان قایقرانهای بسیاری تربیت کرد، ورزشکارانی که تواضع را سرلوحه کار خود قرار داده و با مردم به فروتنی رفتار میکنند.
نامگذاری یک مدرسه و ورزشگاه به نام سیروس قایقران
فرماندار انزلی نیز به نامگذاری یک مدرسه و ورزشگاه این شهر با نام سیروس قایقران اشاره کرد و گفت: این ورزشکار نامآور انزلی در دل اهالی فوتبال و عاشقان ایران زمین جای گرفته است و پاک شدنی نیست.
محمد پورخوش سعادت اضافه کرد: به عنوان خادم مردم انزلی سعی میکنم یاد و آوازه اسطورههای این شهرستان را زنده نگهدارم و در مسیری حرکت کنم که مسیر عزت ایران اسلامی است.
"جهانبخش آرمان" مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان نیز با بیان اینکه قایقران در سراسر ایران ورزشکاری نیک نام و شناخته شده است از اعضای ستاد برگزاری مراسم بزرگداشت سیروس قایقران تشکر کرد.
بازیکن و مربی پیشکسوت و مفسر فوتبال ایران نیز در این مراسم قایقران را افتخار یک ملت دانست و گفت: اگرچه قایقران در این شهر به دنیا آمده، رشد کرده و در تیم ملوان بازی کرده است اما تنها متعلق به این شهر و دیار نیست بلکه افتخار یک ملت است.
امیر حاجرضایی خطاب به کسانی که مسئولیتی در کشور برعهده دارند گفت: انزلی مثل سایر نقاط کشور که با تنگناهای اقتصادی روبهرو اما زنده است به نام ملوان پس این نام را از مردم نگیرید و بگذارید این تیم نفس بکشد.
وی ابراز امیدواری کرد در فصل آتی تیم فوتبال ملوان در صدر جدول بدرخشد و مردم انزلی شاهد روزهای اوج این تیم باشند.
امید هرندی دروازهبان سابق تیم ملی ایران نیز در این مراسم با بازگویی خاطرهای نام و یاد زندهیاد سیروس قایقران را گرامی داشت.
"محمود رمضانیپور" رئیس هیات فوتبال انزلی نیز این مراسم را فرصتی برای در کنار هم قرار گرفتن ورزش دوستان و اهالی ورزش عنوان کرد و افزود: مسابقه فوتبال پیشکسوتان و تیم ملوان به دلیل همزمانی مراسم با بازی این تیم به تعویق افتاده است.
در پایان این مراسم از تعدادی پیشکسوت فوتبال انزلی و بازیکنان برتر تیم پایه ملوان با اهدای لوح و تندیس تقدیر شد.
سیروس قایقران متولد اول بهمن سال ۱۳۴٠ در محله کلیور بندرانزلی بود و ۱۸ فروردین سال ۱۳۷۷ در حالی که به همراه پسر هشت ساله اش راستین با خودروی رنو عازم تهران بود در تصادف با کامیون در جاده رشت - قزوین در محدوده امامزاده هاشم درگذشت.
زندهیاد قایقران سال ۱۳۶۳ به تیم ملی فوتبال دعوت شد و در ۳٠ دی همان سال نخستین بازی ملی خود را مقابل تیم ملی یوگسلاوی سابق انجام داد.
سیروس قایقران نخستین بار در سال ۱۳۶۷ مقابل تیم ملی قطر بازوبند کاپیتانی تیم ملی را بر بازو بست. وی در دوران بازیگری عضو تیمهای ملوان بندرانزلی، استقلال بندرانزلی، اتحاد قطر و کشاورز تهران بود.
قهرمانی با تیم ملوان در جام حذفی کشور سال ۱۳۶۹، مقام دوم لیگ قدس با تیم منتخب گیلان سال ۱۳۶۶، مقام سومی در جام ملتهای آسیا با تیم ملی ایران سال ۱۳۶۷ و کسب عنوان قهرمانی بازیهای آسیایی پکن در سال ۱۳۶۹ از افتخارات سیروس قایقران است.
وی سال ۱۳۷۲ به عنوان سرمربی با تیم کشاورز تهران عنوان سوم لیگ دسته اول فوتبال کشور را به دست آورد. سیروس قایقران سابقه سرمربیگری در تیم فوتبال مسعود هرمزگان را هم در کارنامه داشت.