به گزارش ایرنا، توسعه و پیشرفت کشورها شاخص های متعددی دارد که یکی از مهمترین آنها مقوله مهم ورزش است.
امروزه ارتباط ورزش با پدیده های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حاکی از اهمیت این بخش و نقش آن در برنامه های توسعه محور کشورها دارد.
در ایران اسلامی نیز از سال های گذشته مسوولان و متولیان امر تلاش کرده اند با برنامه ریزی هدفمند و مسنجم و سرمایه گذاری لازم زمینه رشد و شکوفایی رشته های مختلف ورزشی را فراهم کنند.
استان زنجان نیز همگام با کشور و با همت مسوولان توانسته در چند سال گذشته در رشته های گوناگون ورزشی به رشد چشمگیری برسد که نتایج آن حضور ورزشکاران برجسته استان در رقابت های بین المللی و آسیایی و کسب نشان های مختلف است.
خبرنگار ایرنا به این بهانه به موفقیت های ورزش استان در سال ۱۴۰۱ نگاهی انداخته و با مسوولان امر در این زمینه گفت و گو کرده است.
افزایش ۳۰ درصدی ورزشکاران سازمان یافته زنجان
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه این استان در سال گذشته ۴۶ مسابقه قهرمانی کشور، اردوی تیمهای ملی و لیگ کشوری و بین المللی را میزبانی کرد که نسبت به سال گذشته ۲۰۶ درصد رشد داشت، گفت: در بخش های مختلف ورزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته و رو به جلو حرکت کرده ایم.
جواد بازرگان به افزایش ورزشکاران سازمان یافته استان و رشد ۳۰ درصدی آن در سال گذشته اشاره کرد و گفت: آمار ورزشکاران سازمان نیافته بسیار بیشتر از این رقم است و باید برای سازماندهی آنها برنامه ریزی و اقدام لازم در سال جاری صورت گیرد.
این مسوول ورزشی با تاکید بر اهمیت استعدادیابی به ویژه در مناطق روستایی، شهرستان ها و مناطق کم برخوردار، اظهار داشت: با برگزاری ۴۵ جشنواره استعدادیابی در سال گذشته رشد ۶۷ درصدی را نسبت به سال قبل در این حوزه شاهد بودیم.
وی اضافه کرد: در برگزاری کلاس های آموزش مربیگری، داوری، بازآموزی تئوری های مربیگری و کارگاه های دانش افزایی به رغم کمبود منابع مالی و اعتباری رشد ۱۲ درصدی نسبت به گذشته حاصل شد.
بازرگان گفت: تلاش کردیم سطح علمی جامعه ورزش استان را ارتقا دهیم و در بخش های مختلف در سطح جامعه جهانی حرکت کنیم چون سیاست اصلی وزارتخانه به روز و علمی بودن ورزش است.
مدیر کل ورزش و جوانان استان زنجان ادامه داد: تلاش کردیم با اعزام های بیشتر ورزشکاران به مسابقات، سطح فنی آنها را که در دوران کرونا آسیب دیده بود بالا ببریم به طوریکه ۲۲۰ اعزام صورت گرفت که نسبت به سال گذشته که ۱۲۵ اعزام داشتیم ۷۶ درصد رشد را نشان می دهد.
وی همچنین با بیان اینکه تعداد باشگاه های فعال سطح استان از ۳۶۲ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۴۲۲ باشگاه در سال ۱۴۰۱ رسید که با ۱۶ درصد افزیش همراه بوده است، اضافه کرد: این موضوع با توجه به تعطیلی برخی باشگاه ها در دوران بیماری کرونا از اهمیت زیادی برخوردار است.
بازرگان همچنین تجهیز خانه های ورزش روستای را با ۱۰ درصد رشد موجب شکوفایی استعدادها در استان عنوان کرد و افزود: ساماندهی ورزش در روستاها برای توسعه ورزش قهرمانی امری مهم و ضروری است.
کسب ۳۰۲ مدال رنگارنگ توسط ورزشکاران زنجانی
مدیرکل ورزش و جوانان مدال های کسب شده در سال گذشته را ۳۰۲ مدال در مسابقات قهرمان کشوری، رقابتهای بین المللی، آسیایی و جهانی عنوان کرد و گفت: ۱۴۰ ورزشکار زنجانی در سال گذشته به اردوهای تیم ملی دعوت شدند که نسبت به سال قبل آن، ۱۲ درصد رشد دارد.
وی با بیان اینکه در راستای ترویج و توسعه ورزش استان و ایجاد فضایی شاد و با نشاط و داشتن جوانانی سالم، پرتحرک و فعال بیش از ۴۴۵ جشنواره و همایش همگانی مثل پیاده روی، دوچرخه سواری، کوه روی، دوومیدانی و ورزش صبحگاهی در استان برگزار شد، گفت: ۱۷۲ مورد مسابقات مختلف مانند جشنواره ویژه روستاییان، جام نوروز، جام رمضان، جام فجر، جشنواره دا و حرکت و برکت در استان برگزار شد.
این مسوول با تاکید بر اینکه به رغم وجود صنعت فعال و پویا در استان متاسفانه حمایت حداقلی این بخش از حوزه ورزش صورت می گیرد، ادامه داد: انتظار میرود بخش خصوصی به ویژه صنایع در توسعه ورزش پای کار باشند.
وی اظهار داشت: نمیتوان در بحث تجهیزات زنجان را با سایر استان ها مقایسه کرد و امروز به نقطه ای رسیده ایم که نباید نگاهمان به دولت باشد و باید به سمت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و جذب حامی مالی حرکت کنیم.
بازرگان افزود: در سال گذشته هیات های ورزشی استان ثابت کردند اگر دولت حمایت نکند میتوانند با حداقل ها کار کنند و در این مدت برنامه های متعددی از سوی آنها انجام گرفت که جای تقدیر دارد.
این مسوول همچنین انتخاب استان زنجان به عنوان دبیرخانه شبکه ملی در حوزه کارآفرینی و توانمندسازی را فرصت مغتنمی برای جوانان عنوان کرد و گفت: هدف از این شبکه سازی، همافزایی و تعامل اعضای شبکه در موضوعات تخصصی است که با فعالسازی و ارتقای ظرفیت های کمی و کیفی اعضای شبکه میسر خواهد شد.
مدیر کل ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه در حوزه طرح های ملی نیز از اجرای طرح های فراگیر جوانان، اشتغال و کارآفرینی و اوقات فراغت حمایت شد، گفت: بیش از ۹۰ جوان برتر در حوزه های مختلف در سراسر استان و به مناسبت هفته جوان تجلیل شدند.
حضور مقتدرانه تکواندوی زنجان در رقابتهای کشوری
رییس هیات تکواندو استان زنجان به اقدامات و موفقیت های این رشته پرطرفدار ورزشی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال تکواندوکاران زنجانی حدود ۶۰ مدال ارزشمند در مسابقات ملی کسب کردند و امسال طبق برنامه ریزی ها برای حضور مقتدرانه در لیگهای کشوری آماده میشوند.
علی سپهری افزود: تکواندو استان در سالی که سپری شد ضمن برگزاری مجمع عادی و سالانه هیات با حضور رییس فدراسیون، میزبان هفت رویداد برون استانی بود که این موضوع از ابعاد مختلف اهمیت ویژه ای دارد.
وی، این رخدادها را شامل اردوی مشترک تیم ملی عراق با قهرمانان استان، حضور در لیگ پومسه دسته یک کشوری، مربیگری درجه سه بانوان، داوری درجه سه بانوان، مربیگری درجه ۲ آقایان، داوری درجه ۲ آقایان و آزمون ارتقای کمربند پوم و دانهای چهار و پنج ذکر کرد.
این مسوول به حضور سه نماینده از استان در چهار رویداد به همراه تیمهای ملی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: اعزام نگار مددخانی سرمربی تیم ملی ناشنوایان به مسابقات المپیک برزیل و مسابقات آسیا و اقیانوسیه در قرقیزستان، اعزام محمد علوی مربی تیم ملی نونهالان به مسابقات آسیایی ویتنام و اعزام رییس هیات تکواندو استان به عنوان سرپرست تیم ملی به مسابقات اُپن بیروت از جمله این افتخارات بوده است.
وی اظهار داشت: همچنین در سال گذشته سه جام قهرمانی در رویدادهای کشوری و منطقهای شامل نایب قهرمانی لیگ پومسه دختران و ۲ جام سومی در مسابقات منطقهای خردسالان دختر و پسر برای استان کسب شد.
رئیس هیات تکواندو استان زنجان ادامه داد: از دیگر افتخارات به دست آمده برای تکواندوی استان در سال گذشته، انتخاب شدن در جشنواره رسم جوانمردی در ۲ بخش هیات برتر فرهنگی و ورزشکار جوانمرد بود.
سپهری با بیان اینکه حدود ۴۰ مسابقه استانی در سال گذشته برگزار شد، خاطرنشان کرد: در کنار بحثهای فنی و تخصصی، تعمیر و تجهیز خانه تکواندو و سالن امجدیه با هزینهکرد نزدیک به چهار میلیارد ریال انجام شد.
سال ۱۴۰۱ سال درخشان کاراته کاران زنجانی
دبیر هیات کاراته استان زنجان نیز به نتایج درخشان ورزشکاران این رشته ورزشی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این مدت ۱۲ مدال مسابقات ملی کشوری، ۲ مدال لیگ جهانی و یک مدال بینالمللی توسط ورزشکاران توانمند زنجانی کسب شد.
اکبر نوروزی با بیان اینکه پارسال در مسابقات کاراته کشوری پسران در رده سنی نوجوانان، ۲ مدال طلا، یک نقره و سه برنز کسب کردیم، افزود: در مسابقات کشوری و آزاد بزرگسالان بانوان نیز در رده های مختلف سنی یک مدال طلا، یک مدال نقره و ۶ برنز به دست آوردیم.
وی اظهار داشت: ۱۰ تیم دختران و پسران در رده های سنی به مسابقات انتخابی تیم ملی اعزام شدند و همچنین هفت مرحله مسابقات قهرمانی استانی دختران و پسران را میزبانی کردیم.
این مسوول ادامه داد:در سال گذشته داوران کاراته کای زنجانی به مسابقات بین المللی اعزام شدند که می توان به لیلا جعفری و حامد حسنی اشاره کرد که قضاوت های خوبی را در این رقابت ها به نمایش گذاشتند.
وی اضافه کرد: این استان سال گذشته میزبان مسابقات لیگ کشوری کاراته دختران و پسران و انتخابی تیم ملی کاراته دختران بود که به نحو مطلوبی برگزار شد و طبق برنامه ریزی ها تلاش داریم امسال این مهم نیز به صورت مطلوبی تداوم داشته باشد.
نوروزی افزود:استان زنجان کاراته کاهای بنام و مطرح جهانی از قبیل حسن و حسین روحانی و شهاب سلطانی را به کشور معرفی کرده و از ظرفیت های بالایی برخوردار است و سرمایه گذاری و حمایت از آن چشم انداز بهتری را برای توسعه این رشته ورزشی مهیا می کند.
وی اظهار داشت: ورزشکارانی که جوانی خود را برای بالا بردن پرچم جمهوری اسلامی و کسب مدال های رنگارنگ صرف کرده اند باید مورد حمایت قرار گیرند و برای اشتغال آنها برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
دبیر هیات کاراته استان زنجان، عمده مشکل اصلی و اساسی ورزشکاران حرفه ای کشور و استان را طی سال های گذشته، نبود اشتغال عنوان و خاطرنشان کرد: ورزشکاران نامداری در این استان وجود دارند که به رغم افتخارآفرینی های متعدد هنوز شغلی ندارند و باید برای این موضوع چاره اندیشی لازم صورت گیرد.