تهران - ایرنا - کتاب «انتظار فرج» به بررسی عوامل شکل‌گیری فرهنگ انتظار، موانع اخلاقی شکل‌گیری فرهنگ انتظار و آثار اخلاقی شکل‌گیری فرهنگ انتظار فرج پرداخته است.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، در دین اسلام جایگاه صاحب امر، جایگاه نخ تسبیح است برای دانه‌های آن، که آنها را جمع می‌کند و به‌هم می‌آورد. پس اگر نخ پاره شود، دانه‌ها پراکنده می‌شوند و از بین می‌روند و هیچ‌گاه همه آنها را نتوان به‌هم آورد. بنابراین، اگر کسی در رأس امور جامعه نباشد، اجتماع افراد از هم خواهد پاشید و ارتباط و هماهنگی میان آنها از بین خواهد رفت و درنهایت، جامعه نابود خواهد گشت.

پس چنین شخصی لازم الاطاعه است و اطاعت از حجت خدا و احساس نیاز به ایشان، انسان را به محبت و انتظار آن حضرت و در نهایت محبت خدای متعال سوق خواهد داد و این محبت افراد را به سوی برداشتن موانع به طول انجامیدن آن انتظار سوق می‌دهد.

کتاب انتظار فرج به بررسی عوامل شکل‌گیری فرهنگ انتظار، موانع اخلاقی شکل‌گیری فرهنگ انتظار و آثار اخلاقی شکل‌گیری فرهنگ انتظار فرج پرداخته است و هر کدام را در فصلی جداگانه بررسی کرده است تا چراغ راهی باشد برای کسانی که می‌خواهند هموارکننده مسیر ظهور منجی بشریت باشند.

اندیشه انتظار منجی، تفکری تاریخی در میان اقوام و امم مختلف بوده؛ چرا که انسان در طبیعت و فطرت خود، همواره به شکل‌گیری حیاتی برتر و آرمانی که فاقد تلاطمات مادی و نابسامانی های روحی و مادی باشد، امیدوار بوده است.

در همین مجرا بوده که امت‌‎ها همواره این اندیشه را در میان خود به عنوان تفکری مقدس حفظ کرده تا دوران کنونی که با اوج گرفتن تمدن مادی و مظاهر افسارگسیختگی و دوری انسان از حقیقت خود، این نیاز و آرمان گرایی فطری، به طور مشهودتری مشاهده می‌شود.

قسمتی از متن کتاب

خصیصه انتظار در فطرت انسان ریشه دارد و به همین سبب خصلتی اخلاقی شمرده می‌شود که لازم است آدمی با تخلق به دیگر اخلاق حسنه و دستیابی به رشد معنوی از آن برخوردار گردد. به تعبیر دیگر، انتظار در وجود انسان نهادینه نمی‌شود، مگر اینکه مقدمات اخلاقی آن تمهید شده باشد. از مهم‌ترین این مقدمات، تحقق تقوا در وجود خویشتن است. تقوا ضروریت حیات است و پیمودن مسیر انسانیت و بندگی بدون آن میسر نخواهدبود. انسان بی تقوا، در گیرودار تعلقات و شهوات عالم ماده وارد وادی هلاکت خواهد شد و نمی‌تواند به مقصد انتظار دست یابد.

از طرف دیگر، محبت به ولی خدا و تقید به عوامل ایجاد کننده آن، حضور قلب پیوسته در برابر ساحت مقدس خدای متعال، تلاش وافر در شناخت هرچه بیشتر خدا و ولی حق او و ... از اموری هستند که فرد منتظر برای اتصاف به خصیصه تقوا به آن نیازمند است، چراکه ائمه اطهار (ع) به سبب قرار داشتن در مقام تام ولایت اللهی، به میزان تقرب انسان به ایشان، فرد سالک را به ولایت خدا خواهند رساند و عدم معرفت، اساسی‌ترین مانع تحقق انتظار است. این در حالی است که متاسفانه در معرفی زیبایی‌های وجودی امام زمان (ع) و ابعاد گوناگون برنامه‌های ایشان کوتاهی صورت گرفته است. (صفحه ۴۵)

کتاب انتظار فرج نوشته حسین رحمانی تیرکلائی در ۱۱۲ صفحه و قیمت ۴۳ هزارتومان و شمارگان هزار نسخه در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شد.