به گزارش ایرنا ناصر احمدیوسفی روز یکشنبه در نشست با مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) کرمان افزود: عشایر جنوب این استان در قالب ۱۷ هزار و ۳۲ خانوار در پهنه جغرافیای هفت شهرستان جنوبی فعالیت دارند و عمده فعالیت عشایر این منطقه دامداری است اما در کنار شغل دامداری در حوزه تولید گیاهان دارویی نیز فعالیت چشمگیری دارند.
وی اظهار داشت: یکی از برنامه های سازمان امور عشایری جنوب کرمان در کنار سایر خدمات که به جامعه عشایری ارائه می کند پشتیبانی و حمایت از تولیدات حوزه عشایر است.
مدیرکل امور عشایر جنوب استان کرمان ادامه داد: بر همین اساس چهار طرح اقتصادی در حوزه تولید و اشتغال برای جامعه عشایری توسط سازمان امور عشایر ایران تعریف و به استانها برای اجرا ابلاغ شده که در قالب زنجیره تامین و تولید گوشت قرمز، تولید و توسعه کشت گیاهان دارویی، توسعه گردشگری عشایری و تولید و عرضه صنایع دستی عشایری است.
وی یادآور شد: ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی از محل اعتبارات تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ سهم عشایر جنوب استان کرمان خواهد بود که در قالب این چهار طرح از طریق بانکهای عامل با مشارکت بنیاد برکت وابسته به ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) استان کرمان به عشایر دارای طرح توجیهی پرداخت خواهد شد.
احمدیوسفی گفت: اجرای این طرح ها می تواند نقش مهمی در حوزه رشد تولید داشته باشد و امیدواریم بتوانیم گامی در راستای بهبود معیشت عشایر و تحقق شعار سال برداریم.
وی با قدردانی از زحمات و تلاشهای مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان کرمان و بنیاد برکت اظهار داشت: این مجموعه ها همواره نقش مهمی در توانمندسازی روستاییان و عشایر داشته و تاکنون خدمات گسترده ای در سطح استان بویژه جنوب کرمان در بخش های مختلف ارائه کرده است.
عشایر جنوب کرمان ۹۰۰ میلیون تومان درآمد در تعطیلات نوروزی کسب کردند
مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان در حاشیه این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: عشایر این منطقه در قالب طرح نوروزگاه در روزهای تعطیلات و حضور مسافران نوروزی، ۹۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کرده و ۳۵ نفر از عشایر در این طرح مشغول به کار شدند.
احمدیوسفی افزود: این اداره کل در ایام نوروز اقدام به پریایی ۱۱ سیاه چادر عشایری در مبادی ورودی شهرهای جنوب استان کرمان کرد و عشایر با اجرای برنامه های فرهنگی مانند اجررای سرود، موسیقی محلی و عرضه فرآورده های دامی، صنایع دستی،گیاهان دارویی، پخت نان و غذای محلی به استقبال مهمانان نوروزی رفتند.
وی ادامه داد: در این طرح سراسری نوروزی حدود ۱۳ هزار نفر مسافر از سیاه چادر های عشایر در جنوب استان کرمان بازدید کردند و علاوه بر استفاده به عنوان استراحتگاه موقت، با فرهنگ، پوشش ، آداب و رسم و رسومات این منطقه آشنا شدند.
وی اضافه کرد: برپایی سیاه چادر همچنین اقدامی برای کاهش تصادفات جاده ای با ترغیب رانندگان به استراحت بود و با معرفی جاذبه های گردشگری جنوب استان کرمان موجب افزایش ماندگاری مسافران در این خطه از کشور شد.
احمدیوسفی یادآور شد: با توجه به ظرفیت عشایر در تولید و عرضه محصولات سالم و ارگانیک، فروش محصولات عشایری در نورزوگاه های عشایری با استقبال چشمگیر مسافران روبرو شد.