به گزارش ایرنا، در این مراسم مردم مومن و روزهدار گلستان با بر سر گرفتن قرآن، نوای شیرین جوشن کبیر، مناجات و دعا به درگاه الهی طلب عفو و بخشایش کرده و نیکوترین تقدیر را از درگاهش طلب کردند.
فهیمه ثبوتی ابراهیمی که در فاطمیه کردکوی برای شب زنده داری حضوریافته گفت: دست نیاز به درگاه بینیاز در اولین شب قدر به آسمان بلند کردم تا از برکات این شب پرفضیلت بهرهمند شوم.
وی افزود: شب نوزدهم ماه مبارک رمضان شب مناجات به درگاه خداوند است تا با نجوای خالصانه الهی العفو و الغوث الغوث تقدیر و سرنوشت خود را برای سال آینده به خوبی رقم بزنیم.
الهام قره سفلو که شب قدر را در هیات محبان الزهرا مینودشت حضور یافته گفت: در روایات بسیاری به ثواب شب زنده داری در لیله القدر اشاره شده و ما مسلمانان در این شب با استغاثه به خداوند متعال نزدیکتر می شویم.
حامد نوری که در گلزار شهدای گرگان حضور یافته هم گفت: یَا أَنِیسَ مَنْ لا أَنِیسَ لَهُ را در این شب بسیار تکرار می کنیم چرا که فریادرس واقعی خداوند متعال است و امیدواریم در این شب تقدیرمان عوض شود و بهترین ها روزی دنیا و آخرتمان باشد.
به گزارش ایرنا، شب قَدر یا لَیلَةُ القَدر شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست.
قرآن و روایات ارزش شب قدر را بیش از هزار ماه میداند چرا که این شب بافضیلتترین شب سال و زمان رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان عرضه میکنند.
زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و یا ۲۳ این ماه است. شیعیان بر شب ۲۳ رمضان و اهل سنت بر شب ۲۷ رمضان تاکید بیشتری دارند.
شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومان(ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیینها و اعمال این شب میپردازند.
ضربت خوردن و شهادت امام علی(ع) در این شبها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیینهای شب قدر همراه شده است.