به گزارش ایرنا، مردم مومن شب زنده دار و محبان امیرالمومنین (ع) در نگارستان اقوام گلستان با حضور چشمگیر خود در فضایی معنوی در زیر نم نم باران رحمت الهی، آیین شب بیست و سوم قدر را از ساعت ۲۱ در مساجد، حسینیهها، مکانهای مذهبی، قبور مطهر شهدا و صحن امامزادگان با برگزاری نماز جماعت مغرب و عشا، کرسی تلاوت قرآن کریم و قرائت دعای جوشن کبیر آغاز کرده و با خواندن دعای پرفیض مجیر و قرآن به سر گذاشتن ندای الهی العفو سر داده و از خداوند متعال طلب آمرزش کردند و دل های شکسته خود را در حریم امن الهی بیمه می کنند.
نواهای دلنواز دعا در شب بارانی قدر چه خوب شنیده می شد و آرامش درون در دل شب تاریک دل های شکسته، چشم های گریان، گونه های سرخ خیس و تفکری پریشان از پشیمانی ها چه آرامش درون شورانگیزی در این شب ارزشمند پیدا کرده است.
در این طنین عاشقانه و زیبا کودک و نوجوان، پیر و جوان، زن و مرد، مادر و پدر، دانشجو و کارمند، هر قشر و نسلی گونه های خیسشان را همراه دل های صیقل خورده به شفاعت گری امامی عادل آورده تا آنها را از راه پر فریب دنیا عبور دهد.
مادری که فرزند معلولش را با پارچه ای به صحن مقدس امامزاده یحیی بن زید (ع) دخیل کرده و با گونه های قرمز و خیس، شفایش را از خالق مهربانی ها می خواهد.
زوج های جوانی که تازه به راه مشترکی گام برداشته به امید تقدیر زیبا و پر از معرفت عشق الهی در این لیالی القدر دعا کرده و قرآن خواندند و دختر و پسران مجردی که به سن ازدواج رسیده و باید بزرگ ترین تصمیم زندگی خود را بگیرند در این شب به بهترین مشاور عالم پناه آوردند.
کودکان و نوجوانانی که با دستان کوچک خود نوازشگر صورت خیس والدین در این شب رحمت بوده و از خداوند مهربان سلامتی پدر و مادرهای خود را آرزو کردند و مزارهایی که پدران و مادران داغداری با لباس های سیاهی نشسته و کنار فرزند تازه از دست رفته خود دعا خوانده و آخرین شب لیالی القدر را کنار فرزند خود سپری کردند.
زنان و مردانی که در آرزوی شنیدن صدای کودکی سال ها تمام دکترها رفته و امشب درمانده از همه جا به خالق خود پناه آورده و از او فرزندی صالح را خواستار شدند. همسران شهیدی که در گلزار شهدا زیر باران رحمت الهی ظهور آقا امام زمان(عج) را از صمیم قلبشان دعا کرده و همچنین عاقبت بخیری تمام جوانان سرزمین خود را طلب کردند.
در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان شهرها و نقاط مختلف استان حال و هوای دیگری داشته و مردم روزه دار این استان با بر سرگرفتن قرآن و خواندن دعای جوشن کبیر با خالق خود به راز و نیاز پرداخته و پیروزی مسلمانان و نابودی دشمنان اسلام را از خداوند متعال مسالت کردند.
حضور گسترده جوانان، نوجوانان، خانواده ها و انجام برنامه های بصیرتی در کنار تلاوت کلام وحی در آیین سومین شب قدر در استان معنویتی خاص به این مراسم بخشیده و بیانگر ارتباط گسترده آنان با خدای رحمان داشته است.
گذر از خیابانها و محله های نجوای دل، نشانگر عشق و ارادت مردم این خطه از میهن اسلامی به نخستین امام شیعیان حضرت علی (ع) داشت بطوریکه بیشتر مساجد اصلی شاهد حضور مومنان بود.
این مراسم در مساجد جامع، گلزار شهدا، بقاع متبرکه و مصلی ها از شور و استقبال بیشتری برخوردار بوده و مردم پس از خواندن ادعیه ویژه این شب، به سخنان سخنرانان در خصوص اهمیت شب های قدر، اعمال این شبها و شخصیت و ویژگیهای اخلاقی حضرت علی (ع) گوش داده و سپس با برسر گرفتن قرآن، از درگاه ایزدمنان پیروزی مسلمانان، نابودی دشمنان اسلام و استکبار جهانی، ظهور حضرت ولی عصر (عج) را خواستار شدند.
همچنین سحرخیزان ضمن برگزاری مراسم احیای شب قدر ۲۳، در سوگ مولای متقیان حضرت علی (ع) نیز عزاداری کردند.
شب قدر یا لیلة القدر، شبی باارزش و پرفضیلت نزد مسلمانان و شب نزول قرآن و شب مقدرشدن امور انسانها است. این شب با فضیلتترین شب سال است که با امور مهم و باعظمتی همانند نزولِ اجمالی قرآن، پیدایش افاضات باطنی و فضای خاصّ معنوی، تقدیر و تعیین سرنوشتها، تدبیر و برنامهریزیهای جدید و نزول جبرئیل و فرشتهها همراه است و شب نزول رحمت الهی و آمرزش گناهان بوده و در آن شب، فرشتگان بر زمین فرود میآیند. طبق برخی از روایات شیعه، مقدرات انسانها به امام زمان (عج) عرضه میشود.
زمان دقیق این شب معلوم نیست ولی طبق بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و یکی از شبهای نوزدهم، بیست و یکم یا بیست و سوم است.
طبق روایات، عبادت در آن شب، قابل قیاس با سایر شبها نیست از جمله اعمال شب قدر، غسل، احیاء و شب زندهداری، خواندن قرآن، خواندن دعاهای ماثور مثل دعای جوشن کبیر، توبه و استغفار و صدقهدادن را میتوان بیان کرد.
ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شبها، بر اهمیت و عظمت آن نزد شیعیان افزوده و با سوگواری و انجام اعمال شبهای قدر همراه شده است.
نظر شما