سید محمد رضا سیدحسینی روز دوشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علفهای هرز، صرفه جویی در مصرف انرژی، برداشت راحتتر و افزایش کمی و کیفی محصولات از مزایای بکارگیری روشهای نوین آبیاری است.
وی ادامه داد: از مجموع اراضی مجهز شده سیستان و بلوچستان به سامانههای نوین آبیاری پنج هزار و ۲۲۷ هکتار آن با هدف افزایش راندمان آبی و بهرهوری منابع آب و خاک در دولت سیزدهم محقق شده که این امر زمینه صرفه جویی ۲۰میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در این استان هیچ محدودیتی وجود ندارد به طوریکه دولت نیز برای تشویق کشاورزان به این امر ۸۵ درصد هزینه اجرایی سامانههای آبیاری نوین را بصورت بلاعوض تامین و پرداخت میکند.
وی افزود: متقاضیان با داشتن مجوز برداشت آب و مدارک کامل زمین میتوانند از طریق سامانه طرح توسعه ساماندهی آبیاری نوین نام نویسی تا نسبت به اجرای سیستم برای اراضی زراعی و باغات آنان از سوی سازمان جهاد کشاورزی اقدام شود.
سیدحسینی اظهارداشت: سیستان وبلوچستان جزو استانهای کم بارش و از نظر منابع آبی در محدویت قرار داردکه بکارگیری سیستمهای نوین آبیاری ضرورت بخش کشاورزی این استان است.
به گزارش ایرنا هماینک مجموع اراضی کشاورزی و باغی این استان ۲۲۸ هزار و ۴۵۱ هکتار شامل ۱۳۵ هزار و ۷۴۱ هکتار زراعی و ۹۲ هزار و ۷۱۰ هکتار باغی است.
سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی در تولید برخی محصولات کشاورزی در کشور خاص است به طوری که رتبه نخست تولید محصولات خارج از فصل کشور با ۴۲۵ هزار تن از سطح ۱۷ هزار هکتار زمین را دارد و نقش بسزایی در تنظیم بازار و ایجاد درآمد برای کشاورزان ایفا میکند.