سهراب آزاد در گفتوگو با ایرنا، در خصوص شرایط کراسفیت ایران اظهار داشت: کراسفیت قبل از اینکه زیر نظر فدراسیون وزنه برداری قرار بگیرد، یکی از انجمنهای فدراسیون همگانی بود. سال گذشته و در زمان سرپرستی سجاد انوشیروانی جلسهای با او برگزار کردیم و بنا شد تا این انجمن پس از یک سال تعطیلی زیر نظر فدراسیون وزنهبرداری وزنه برداری فعالیت خود را ادامه دهد. این ورزش با توجه به ماهیتش با فدراسیون وزنه برداری سنخیت کامل دارد.
وی با بیان اینکه سامانه آموزشی وزنهبرداری و کراسفیت دایر شده است، گفت: از امسال و با هماهنگی انوشیروانی این سایت ایجاد شده تا علاقمندان به رشته کراسفیت ضمن ثبتنام فعالیتهای خود را در آن پیگیری کنند.
رئیس انجمن کراسفیت با بیان اینکه مسابقات قهرمانی کشور این ورزش سال گذشته در تهران برگزار شد، خاطرنشان کرد: این رویداد با شرکت ورزشکاران مرد از ۳۰ استان در مجموعه ورزشی انقلاب تهران برگزار شد. قبل از نوروز نیز جام بانوان کراسفیت ثبت نام خود را آغاز کرد و قرار است که این رویداد در۶ مرحله از جمله ۲ مرحله آنلاین و ۴ مرحله حضوری برگزار شود. نخستین مرحله آن از پنجم اردیبهشت ماه به صورت مجازی استارت خواهد خورد.
آزاد همچنین به تقویم این رشته ورزشی در سال جاری نیز پرداخت و گفت: تقویم ورزشی این ورزش با حضور تمامی کمیتهها تنظیم شده تا بتوانیم برنامه و مسابقات خود را در ۶ ماهه دوم سال برگزار کنیم. در این تقویم برگزاری مسابقات پیشکسوتان، کودکان، آتش نشانان و پارالمپیک معلولان به تصویب رسیده و قرار است با همکاری آقایان بهداد سلیمی و انوشیروانی این رویدادها را در سال جاری اجرایی کنیم.
رئیس انجمن کراسفیت فدراسیون وزنهبرداری ادامه داد: قرار است در نشستی که هفتم اردیبهشت ماه برگزار میشود، از لیگ کراسفیت رونمایی کنیم. در این گردهمایی کشوری تمامی آیین نامههای داخلی و خارجی مسابقات را در بازه ۶ تا ۷ ماهه جمع بندی کنیم.
وی در خصوص ماهیت این ورزش نیز گفت: کراسفیت برای نخستین بار در سال ۱۳۹۵ وارد ایران شد. این ورزش رسما از سال ۱۳۹۶ به صورت گسترده در کشور به کارش ادامه داد. از زمان آغاز این ورزش در ایران تاکنون افزون بر ۵۰۰ برنامه و مسابقه در سطح کشور برای زنان و بانوان علاقهمند برگزار شده است. کراسفیت رشتهای استقامتی و جذاب و از چند رشته اصلی از جمله ژیمناستیک، دوومیدانی و وزنهبرداری تشکیل شده است.
آزاد به مهمترین برنامههای خود برای آینده این ورزش پرداخت و توضیح داد: مهمترین محورهای برنامههای من در سه بخش مسابقات، توسعه رشته و آموزش معطوف شده و این برنامهها را دنبال خواهم کرد. در خصوص لیگ کراسفیت بنا داریم تا این مسابقات را در بخش بانوان و آقایان و از هفتم اردیبهشت ماه برگزار کنیم. ابتدا رقابتی در مرحله مقدماتی برای مشخص شدن رنک ورزشکاران برگزار خواهد شد و پس از آن نیز ۲ لیگ برتر و دسته یک با حضور ۱۸ تیم برگزار می شود. در رقابتهای لیگ هر تیم میتواند از حضور ۳ ورزشکار، یک مربی و یک سرپرست بهره ببرد. ورودی حضور در لیگ برتر ۵ میلیون تومان برای هر تیم است و در قالب ۴ مرحله در بازه زمانی یک ساله(رفت و برگشت) ادامه خواهد یافت.
رئیس انجمن کراسفیت خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰هزار نفر ورزشکار سازمان یافته از زمان ایجاد این ورزش در کشور فعالیت دارند. یکی از معضلات گراسفیت نبود باشگاههای مجوزدار تخصصی است.
آزاد به اهداف خود در ۲ مسیر کارآفرینی و اشتغالزایی پرداخت و گفت: در بعد اشتغالزایی با توسعه این ورزش بیش از ۱۰۰ کارگاه تولیدی تجهیزات این ورزش فعال شده است و در بخش کارآفرینی نیز باعث شده تا درآمدزایی در بعد مربیگری با وجود مخاطبان مختلف را در پی داشته باشد. در کنار ورزش و تمریناتی که داریم کراسفیت میتواند راهکار خوبی برای درآمدزایی باشد.