به گزارش ایرنا، حجت السلام علی نوروزی روز دوشنبه در آیین گرامیداشت سالروز شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی و شهادت مرتضی زرهرن اولین شهید مدافع حرم ارتش در خراسان شمالی اظهار کرد: عزت و سربلندی امروز جمهوری اسلامی در دنیا به برکت خون پاک شهدا است و با یادآوری این حماسه ها باید یاد آنان را حفظ کرد.
وی با بیان ویژگیها و ولایتمداری امیر سهبد شهید صیاد شیرازی تصریح کرد: آشنایی بیشتر جوانان با این اسطوره بزرگ و درس گرفتن دانش آموزان از ایشان باید یکی از الگوهای جوانان باشد.
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت جواد الائمه(ع) خراسان شمالی افزود: امام خمینی (ره) فرمودند که «جامعه اگر بخواهد به یک جایگاه تعالی برسد، از نظر اعتقادی باید رشد داشته باشد» بنابراین باید مبانی اعتقادی در جامعه ترویج یابد.
وی ادامه داد: شهدا شریفترین مردان هستند و ضرورت دارد ارزش های این مردان بزرگ در جعه ترویج و برای جوانان بازگو شود.
حجت السلام نوروزی یادآور شد: یک نشریه فرانسوی در سال ۶۲ درباره امیر سپهبد علی صیاد شیرازی نوشته بود که این فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران با نگاهی روشن که فرماندهی نیروی زمینی را هدایت می کند از فرمول ها نمی ترسد و او مرد جهاد است.
وی با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی نمونه و الگو است تصریح کرد: امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی از بزرگترین طراحان عملیاتی از جمله فتح خرمشهر و یکی از موثرترین فرماندهان عملیات مرصاد بود که به شکست خفت بار منافقین انجامید.
مسوول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت جواد الائمه(ع) خراسان شمالی با بیان اینکه مکتب شهدا نیاز جوانان امروز است گفت: آشنایی جوانان با ارزش ها و حماسه آفرینی های دفاع مقدس ضروری است.
وی ادامه داد: شهید مدافع حرم سرهنگ "مرتضی زرهرن" نیز ولایتمداری شهید صیاد شیرازی را الگوی زندگی خود قرار داده بودند و در سالروز شهادت این اسوه صبر و مقاومت در راه دفاع از حریم اهل بیت در سوریه به شهادت رسیدند.
این آیین با حضور فرماندهان، مسوولان و کارکنان تیپ ۱۳۰ شهید دلجویان در محل نمازخانه مسجد امام حسن مجتبی (ع) این تیپ برگزار شد.
شهید صیاد شیرازی یار امام و رهبری
به گزارش ایرنا؛ امیرسپهبد شهید علی صیاد شیرازی، در سال ۱۳۲۳ شمسی در کبود گنبد از توابع شهرستان درگز در شمال خراسان در خانواده ای مذهبی دیده بر این دنیای خاکی گشود.
پس از پایان آخرین سال دوره متوسطه در دبیرستان امیر کبیر تهران در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده افسری شد و سه سال بعد، پس از اخذ درجه لیسانس از دانشگاه افسری فارغ التحصیل شده و برای به پایان رسانیدن دوره مقدماتی توپ خانه عازم اصفهان شد.
در سال ۱۳۵۱ پس از اتمام آموزش زبان انگلیسی در تهران، به دلیل لیاقت ها و دقت هایش در کار برای تکمیل تخصص های توپ خانه از طرف ارتش عازم آمریکا شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او پس از بازگشت از آمریکا به عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت.
شهید صیاد شیرازی پس از آن که به دلیل مخالفت هایش با بنی صدر، درجات تشویقی اش توسط وی لغو و از مسوولیت عملیات غرب کشور بر کنار شد، با دعوت شهید کلاهدوز، در سپاه پاسداران مشغول خدمت شد و تا برکناری بنی صدر، به مدت چهار ماه در معاونت طرح و عملیات سپاه انجام وظیفه کرد. او پس از انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، دوباره با درجه سرهنگی به ارتش فراخوانده شد و قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را تشکیل داد و به پاک سازی شهرهای بوکان و اشنویه پرداخت.
شهید صیاد شیرازی در ردیف اولین فرماندهانی بود که وارد کردستان شد و شهید دکتر چمران را در حل بحران پدید آمده در غرب کشور یاری نمود.
طرح هایی که باعث شکستن محاصره شهرهای سنندج، پادگان مریوان، بانه و سقز شد از طرح هایی بود که شهید در آن ها دخالت اساسی داشت و آنگاه که این طرح ها با موفقیت به پایان رسید با ارتقای درجه با درجه سرهنگی به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.
بدین ترتیب، لشکرهای ۲۸ کردستان، کرمانشاه، تیپ ۲۳ نیروهای مخصوص، بخشی از لشکر ۱۶، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز نیروهای انتظامی کردستان، همگی تحت فرماندهی وی قرار گرفت.
پس از شهادت سرلشکر فلاحی در سال ۱۳۶۰، با حکم امام خمینی رحمه الله به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. صیاد در سال ۱۳۶۸، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.
در دوران دفاع مقدس در عملیات های مختلفی شرکت جست که از آن جمله می توان به عملیات های طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، مسلمبنعقیل، مطلعالفجر، محرم، والفجر ۱، ۲، ۳، ۴ و ۸ و ۹، خیبر، بدر و قادر اشاره کرد.
امیر شهید علی صیاد شیرازی، حدیث دلدادگی را با شکوه و جاودانگی تمام، پس از سال ها جست وجوی شیرین شهادت، سرانجام در صبح روز ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ شمسی، مصادف با ۲۳ ذیحجه ۱۴۱۹ قمری، به نمایش گذاشت.
وی که ۲۰ سال در پی صید گران بهای شهادت، دشت و دمن و شرق و غرب کشور از پاوه تا چزابه و فاو را طی کرده بود، سرانجام در کمند زلف یار گرفتار آمد و جام عشق لایزال الهی را مستانه سرکشید و با تن پوشی از یاس و ارغوان راهی بهشت شد و امروز، همه شکوفه های بهاری، از داغ سترگ شقایق در سوز و گدازند.