به گزارش خبرنگار ایرنا، همچنین همزمان با رونمایی از این ۳۵ نسخه تفسیر قرآن کریم، مرحله دوم نمایشگاه نسخ خطی قرآن با نام نگین آفتاب آغار بکار کرد و این نمایشگاه تا پایان ماه رمضان میزبان زائران و بازدیدکنندگان است.
بازدید رایگان از موزه حرم شاهچراغ(ع) تا پایان ماه مبارک رمضان
معاون علمی، آموزشی و پژوهشی آستان مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) در حاشیه این مراسم اظهار کرد: مرحله اول نمایشگاه نگین آفتاب از روز ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۲ آغاز بکار کرد و به مدت پنج روز ادامه داشت؛ در حال حاضر ۳۵ نسخه خطی از تفاسیر قرآن کریم به این نمایشگاه اضافه شده است. در واقع این نمایشگاه مرحله دوم نمایشگاه نگین آفتاب با تمدید زمانی و مقدمهای برای توسعه موزه حرم است.
وی ادامه داد: تفسیر جذاب از سوره نور که مفسر و کاتب آن صدرالمتالهین شیرازی (ملاصدرا) است و به ثبت ملی هم رسیده در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه تا پایان ماه مبارک رمضان برپاست و خدمات و بازدید از موزه حرم در این مدت برای همه بازدیدکنندگان کاملا رایگان است.
توسعه موزه حرم شاهچراغ(ع) به وسعتی بیش از ۲ برابر
محسنی اضافه کرد: بنا است در چشم انداز توسعه موزه حرم مطهر، موزه تخصصی اسناد خطی، نسخ و اسناد قرآنی افتتاح شود. در حال حاضر نمیتوان زمان بهرهبرداری از این موزه را پیشبینی کرد اما مکان مشخص شده است و این مجموعه در حال تجهیز است. با این اقدام موزه حرم شاهچراغ(ع) به وسعتی بیش از ۲ برابر وسعت فعلی گسترش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه تعداد نسخی که در این موزه قرار میگیرد بستگی به ظرفیت این مجموعه دارد، گفت: فضای فعلی حدود یک هزار و ۱۰۰ مترمربع است که یک هزار و ۷۰۰ متر به این فضا اضافه میشود و بخش گستردهای از این مجموعه را اسناد و نسخ قرآنی تشکیل میدهند. در واقع مهمترین بخش موزه حرم شاهچراغ (ع) در طرح توسعه متعلق به اسناد و نسخ قرآنی خواهد بود.
معاون علمی، آموزشی و پژوهشی آستان مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) اظهار کرد: بیش از سه هزار و ۵۰۰ نسخه خطی در مخزن مرکز اسناد حرم شاهچراغ (ع) وجود دارد که حدود ۲ هزار و ۸۵۰ نسخه از این مجموع قرآن کریم است لذا جا دارد که روی این موضوع بیشتر کار شود.
نمایش ۳۵ نسخه از تفاسیر قرآنی
بهروز موسی زاده رییس اداره موزه و ابنیه تاریخی حرم مطهر شاهچراغ (ع) در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: مراسم رونمایی از قرآنهای خطی در مرحله نخست در روز جمعه ۱۸ فروردین ماه برگزار شد و با توجه به وعدهای که معاونت علمی آموزشی و پژوهشی حرم آثار داده بودند تصمیم گرفته شد تا مراسمی برای رونمایی از تفاسیر قرآنی نیز برگزار شد.
رییس اداره موزه و ابنیه تاریخی حرم مطهر شاهچراغ (ع) ادامه داد: حدود ۱۰۰ نسخه در مرحله اول در معرض نمایش قرار گرفت و در این مرحله حدود ۳۵ نسخه سند خطی مربوط به تفاسیر قرآنی به نمایش گذاشته شده است.
موسیزاده بیان کرد: اسناد قرآنی مربوط به قرن چهارم و پنجم هجری تا قرن سیزدهم و دوران عصر صفوی هستند و اسناد تفاسیر قرآنی نیز مربوط به قرن ششم، هفتم و هشتم هجری هستند و تا دوران قاجار را شامل میشود. این اسناد از مولفان و کاتبان معروف جمعآوری و به نمایش گذاشته شده است.
معرفی نسخهنویسان و مولفین این نسخ
وی به معرفی نسخهنویسان و مولفان این نسخ پرداخت و گفت: ملا فتح الله کاشانی، جارالله ابوالقاسم محمود بن عمر بن زمشخری، ناصرالدین عبدالله بیضاوی، میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک، حسن طبرسی، علی بن حسن زوارهای، مولانا قوام الدین ابولبقا عبدالله بن محمود بن حسن شیرازی، ملاحسن فیض کاشانی داماد اول ملاصدرای شیرازی، مقدس اردبیلی و جلال الدین تورانشاه از نسخهنویسان و مولفان این نسخ بودهاند.
رییس اداره موزه و ابنیه تاریخی حرم مطهر شاهچراغ (ع) با بیان اینکه این نمایشگاه تا پایان ماه رمضان میزبان زائران و بازدیدکنندگان است، اظهارکرد: بازدید از این نمایشگاه برای عموم مردم و به صورت رایگان است.