سمنان- ایرنا- مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: سرما و بارندگی‌های روزهای دوازدهم و سیزدهم فروردین ۱۴۰۲ بالغ بر ۸۴۲ میلیارد تومان به بخش‌های کشاورزی و زیرساختی نقاط مختلف استان خسارت وارد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کمال طاهریان روز دوشنبه به خبرنگاران در سمنان افزود: ۸۴۲ میلیارد تومان خسارت به بهره برداران کشاورزی و بخش زیرساختی استان سمنان طی موج سرما و بارش‌های بهاره وارد شد که از این میزان ۸۱۴ میلیارد تومان در اثر سرمازدگی بخش کشاورزی بود.

وی با اشاره به اینکه مقابله با سرمازدگی از ۲ طریق انجام می شود، ابراز داشت: ابتدا بحث فنی و اجرایی مطرح است که با تغییر الگوی کشت، کاشت گونه های مقاوم و اجرای سامانه چاه معکوس مطرح است و از طریق برنامه‌ریزی‌های سازمان جهادکشاورزی دنبال می شود.

وی ادامه داد: راهکار دوم نیز توسعه پوشش بیمه محصولات زراعی و باغی است که بهره برداران باید به این امر رغبت بیشتری پیدا کنند تا جبران خسارت مانند سرمازدگی میسر باشد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان خاطرنشان کرد: خسارت وارده در اثر سرمای بهاره جمع‌بندی و برای سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شد و تلاش می شود از این طریق تسهیلاتی برای بهره‌برداران درنظرگرفته شود.

طاهریان به نبود استقبال کافی از سوی کشاورزان برای بیمه محصولات در استان سمنان اشاره و اضافه کرد: موضوع بیمه کشاورزی از طریق صندوق بیمه کشاورزی و بانک کشاورزی پیگیری می شود، ولی در این زمینه نیز آمادگی از سوی دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان وجود دارد تا برای مباحث فنی با حضور نمایندگانی از کشاورزان، بانک کشاوزی، چگونگی کاهش سهم پرداختی بهره‌برداران بررسی شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سمنان افزود: دفتر مدیریت بحران و سازمان جهادکشاورزی استان سمنان در زمینه تسهیلات کم‌بهره برای حمایت از بهره برداران راهبردهایی مدنظر دارند.

خسارت بهاره به ویژه در دوره هایی از ماه های فروردین و اردیبهشت، هر ساله خساراتی از نوع سرمازدگی و سیل ناشی از بارش های رگباری، در نقاط مختلف استان سمنان به همراه دارد.

استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار زمین زراعی و باغی و بیش از ۴۰ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.