مشهد-ایرنا- معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همزمان با شروع فصل گرما مردم عادی و افرادی که به دلیل شغلشان با دام سرو کار دارند نسبت به احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) مراقب باشند.

محمود قربان‌زاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنه‌ها برخی بیماری‌ها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.

وی اضافه کرد: این بیماری، ویروسی است و توسط حشره ای به نام کنه منتقل می‌شود که البته در این ویروس و بیماری حاصل از آن در دام مشکل و عارضه خاصی را ایجاد نمی‌کند و تنها تب محدود گذرای یک هفته‌ای را ایجاد می‌کند که معمولا قابل تشخیص هم نیست.

معاون دامپزشکی خراسان رضوی گفت: همین بیماری اما در صورت ابتلای انسان و عدم تشخیص و درمان به موقع موجب مرگ می‌شود.

قربان زاده افزود: گزش مستقیم توسط کنه آلوده و تماس با ترشحات و خون دام آلوده ۲ راه انتقال ویروس تب کریمه کنگو به انسان است از این رو دامداران از کشتار غیرمجاز دام در محلهای غیرمجاز خودداری و نیز از له کردن کنه با دست و روی بدن نیز اجتناب کنند.

وی اضافه کرد: افراد از مصرف جگر خام، نیم پز و یا تهیه گوشت قرمز از مراکزی که تحت نظارت دامپزشکی خراسان رضوی نیست و یا گوشتی که فاقد مهر کشتارگاه است خودداری کنند.

معاون دامپزشکی خراسان رضوی تاکید کرد:افرادی که به واسطه شغلشان با لاشه دام در تماس مستقیم هستند حتما باید از دستکش، عینک، لباس آستین بلند و چکمه استفاده کنند و پس از ذبح باید محیط را از خونابه پاکسازی کنند و گوشت لاشه هم پس از کشتار باید برای مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در این دما ویروس از بین برود.

۱۰ درصد جمعیت دام کشور به ظرفیت ۱۵ میلیون راس متعلق به خراسان رضوی است و سالانه ۷۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۳ هزار تن گوشت سفید و ۱۴۰ هزار تن تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی در تولید گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم‌مرغ رتبه‌های نخست تا سوم کشور را به خود اختصاص داده است.