مهدی فرجی در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا، درباره پیشینه تولید این مجموعه تلویزیونی گفت: در سال ۹۷ زندهیاد خشایار الوند طرحی داشتند که در سازمان تصویب شده بود و از آقای سعید آقاخانی برای کارگردانی آن دعوت کردیم؛ با نظر آقای آقاخانی قرار شد تغییراتی روی متن انجام شود، اما آن طرح منتفی شد.
وی افزود: آقای آقاخانی متن جدیدی را به قلم آقای امیر وفایی ارائه کردند که جایگزین طرح قبلی شد و کاملاً هم با آن متفاوت بود. البته نظر آقای آقاخانی این بود که داستان «نون خ» در قالب یک قومیت و منطقه جغرافیایی خارج از پایتخت باشد و چون خودشان اصالتاً کرد هستند، قرار شد سریال در بستر این قومیت و جغرافیای منطقه کردستان ساخته شود.
فرجی اظهار کرد: البته در ابتدا این پیشنهاد با مخالفتهایی از سوی معاونت سیما همراه شد، اما با جلساتی که با آقای میرباقری معاون وقت سیما داشتیم ایشان پذیرفتند. آقای زینالعابدین مدیر وقت شبکه یک سیما هم حمایتهای خوبی داشتند و در نهایت فصل اول «نون خ» در نوروز سال ۱۳۹۸ روی آنتن رفت.
نگرانی بابت استقبال مخاطبان نداشتیم
مدیر پیشین شبکه یک در خصوص دلایل ماندگاری و ادامه دار شدن «نون خ» گفت: فضای متفاوت سریال و داستان پویا و طنز جانداری که این سریال داشت، باعث شد با استقبال مخاطبان همراه شود. در «نون خ۱» حضور چهرههایی مثل خود آقای آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ، علی صادقی، هومن حاج عبداللهی و... تا حدی این اطمینان خاطر را به ما داده بود که با وجود فضای متفاوت اثر، مخاطبان باز هم از آن استقبال خواهند کرد و نگرانی چندانی نبود.
آقاخانی گروههای مختلفی را به مناطق مختلف استان کردستان و کرمانشاه فرستاد و با تستهای مختلف به این بازیگران رسید
ظرفیتی به نام بازیگران گمنام
فرجی اضافه کرد: در فصلهای بعدی نقش بازیگران بومی و شخصیتهایی که همشهری شخصیت «نورالدین خیرزاده» بودند پررنگ شد. خوشبختانه با متن خوبی که آقای وفایی نوشتهاند و هدایت آقای آقاخانی در مقام کارگردان و البته بازی خوب این بازیگران بومی و کمترشناختهشده مثل ماشاالله وروایی، سیروس سپهری، کاظم نوربخش، سیروس میمنت و.... دیدیم که مخاطبان در فصلهای دوم و سوم کاملاً با شخصیتهای آنها ارتباط برقرار کردند.
تهیهکننده مجموعه تلویزیونی «نون خ» عنوان کرد: آقاخانی از همان ابتدا روی انتخاب بازیگرانی که شخصیتهای بومی را بازی میکردند حساسیت زیاد داشت. گروههای مختلفی را به مناطق مختلف استان کردستان و کرمانشاه فرستاد و با تستهای مختلف به این بازیگران رسید که به تناوب در این چهار فصل در خدمتشان بودیم.
وی یادآور شد: این چهرههای بدیع در بستر فیلمنامه خوب آقای وفایی، سطح سریال را بالا بردند. در این میان گویش و موسیقی کردی، لباسهای محلی منطقه و آداب و رسوم بومی هم بر جذابیتهای آن افزود. فرهنگ مناطق کردنشین ما آنقدر جذاب و غنی است که میتواند محتوای چندین سریال را تأمین کند.
این تهیه کننده با تأکید بر محبوبیت سریال «نون خ» در مناطق کردنشین کشور در پایان گفت: در فصلهای پیشین نظرسنجیهای ویژهای در مناطق کردنشین انجام شد. در شهر سنندج ۸۸ درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی، بیننده سریال بودند یا در شهر کرمانشاه ۸۶ درصد از پاسخدهندگان سریال را دیده بودند؛ ضمن این که میزان رضایت هم در همه این شهرها بالای نود و در مواردی تا ۹۶درصد بود.