محمد سجادی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اداره کل استاندارد طی سال گذشته در راستای بررسی وزن بسته بندی کالاها و اقلام خوراکی به عنوان یکی از استانداردهای اجباری، برنامه مدون و ملی را پیگیری می کند و موضوع خالص فروشی به عنوان مصداق کم فروشی کالا و اقلام خوراکی محسوب می شود.
وی ادامه داد: خالص فروشی در قنادی ها به دلیل فروش ظرف و جعبه شیرینی و محاسبه وزن آن به قیمت کالا (شیرینی) مصداق کم فروشی است و طبق بررسی ها قیمت هر کیلو جعبه ۵۰۰ هزار ریال است اما قیمت هر کیلو شیرینی به طور میانگین یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است یعنی خریدار شیرینی برای جعبه معادل قیمت شیرینی و سه برابر قیمت واقعی می پردازد.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت:خالص فروشی علاوه بر قنادی ها در واحدهای عرضه پروتئین بسته بندی و آجیل نیز رعایت نمی شود و خریداران در واحدهای پروتئینی سه برابر و در فروشگاه های آجیل نیز تا چهار برابر وزن بسته بندی هزینه پرداخت می کنند یعنی وزن بسته بندی پلاستیکی برای آنها به قیمت گوشت و پسته و آجیل محاسبه می شود.
سجادی افزود: البته این ادعا مطرح است که صنف شیرینی فروش، برای محاسبه وزن بسته بندی، قیمت نهایی محصول را کاهش داده است که آنالیز قیمتها نشان می دهد این موضوع صحیح نیست.
وی اضافه کرد: قیمت نهایی در قنادیها فقط مربوط به شیرینی است با این حال با فرض این که قیمت و وزن بسته بندی در آنالیز قیمت نهایی شیرینی لحاظ شده باشد این سوال مطرح است این نوع قیمت گذاری، برای شیرینی با قیمت کیلویی یک میلیون ریالی است یا مثلا ۲ میلیون ریالی؟ لذا این نوع قیمت گذاری برای خریدار مبهم و نادرست است.
مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت: مطابق تکالیف قانونی استاندارد، کم فروشی و عدم رعایت استاندارد اجباری در این خصوص توسط واحد صنفی اگر کمتر از نیم درصد وزن کالا باشد، مشمول تذکر است اما اگر کم فروشی در واحد صنفی بیش از نیم درصد وزن کالا باشد متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی می شود.
هزار و ۶ قلم کالا و خدمات در کشور مشمول استاندارد اجباری است و هم اکنون هزار و ۹۵۳ واحد تولیدی و خدماتی در خراسان رضوی پروانه استاندارد دارند و برای ۲ هزار و ۷۳۲ محصول و خدمت نیز پروانه استفاده از نشان استاندارد اجباری صادر شده است.