محمد کرم مرادی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح کشت گندم در اسدآباد ۴۱ هزار هکتار است که سمپاشی علیه سن مادر در سه نقطه متفاوت اقلیمی حومه، وندرآباد و یوسف آباد آغاز شده است.
وی ادامه داد: پنج شبکه دولتی مسئولیت نظارت بر کار سمپاشی علیه مزارع مادر سن را در این شهرستان برعهده دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد یادآور شد: در ۲ محل کلیایی و چهاردولی به دلیل سردسیر و کوهستانی بودن و اینکه سن مادر دیرتر شروع به فعالیت می کند، سمپاشی با تاخیر آغاز می شود تا سن مادر را در هنگام جهش کنترل و از بین ببرد.
وی درخصوص مبارزه با سن مادر در سال گذشته گفت : به دلیل خشکسالی سال قبل، مبارزه مناسبی با سن مولد انجام نشد.
مرادی تاکید کرد: امسال به دلیل بارندگی خوب مزارع رشد مناسبی داشته است و به همین دلیل با راهنمایی همکاران جهاد کشاورزی از ابتدا مبارزه با سن مادر را در دستور کار خود قرار داده اند.
وی در پاسخ به اینکه سال گذشته چه میزان برداشت گندم داشته اند و آیا امسال تولید رشد پیش بینی می شود، افزود: خرید گندم سال گذشته ۴۵ هزار تن بود که امسال پیش بینی می شود با توجه به بارش باران مناسب و تمهیداتی که لحاظ شده است، بیش از ۶۵ هزار تن تولید گندم داشته باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد با توصیه به کشاورزان برای مبارزه با سن مولد و جلوگیری از خسارت به محصولات افزود: کشاورزان برای داشتن محصول خوب در اولین فرصت اقدام به سمپاشی سن مادر و همچنین از بین بردن علف هرز کنند.
وی استفاده از کودهای تقویتی مناسب را در جهش تولید و افزایش محصول به خصوص در دیمزارها ضروری دانست.
مرادی گفت: مناطق کوهپایه ای که بیشتر دیمزارها هستند و همچنین کشاورزانی که ساکن محل نیستند و به موقع اقدام به مبارزه با آفات نمی کنند، بیشترین زمینه بروز آفت در محصولات خود را تجربه می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد ادامه داد: سمپاشی سن غلات در ۲ مرحله اوایل بهار که سن مولد فعالیت خود را در زیر بوته ها شروع می کند،آغاز می شود و در مرحله بعد زمانی است که سن با پرواز در بین محصولات فعالیت تخریبی خود را تشدید و اقدام به تخم ریزی در لابه لای محصولات کشاورزی می کند.
وی اظهار داشت: اگر به درستی با سن مولد مبارزه نشود، هر کدام ۱۵۰ تخم می گذارند که موجب خسارت شدیدی به کشاورزان می شود.
مرادی از علائمی که در شروع به رشد سن وجود دارد، جویده شدن برگها و پایین آوردن سطح فتوسنتز گیاه است که پس از آن داخل گندم و یا غلات می شود و شیره آن را می مکد و خاصیت محصول را از بین می برد.
وی از مهمترین نکاتی که کشاورزان در مبارزه با سن مادر باید رعایت کنند را آغاز هماهنگ سمپاشی در زمین های یک منطقه دانست که مانع از رشد مجدد این آفت شود.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد میزان تولید جو سال گذشته در این شهرستان را ۲۰ هزار تن عنوان و تاکید کرد: پیش بینی می شود امسال این مقدار به ۲۵ هزار تن افزایش یابد.
وی تاکید کرد: در طرح کشت قراردادی با بنیاد برکت و ستاد فرمان اجرایی حضرت امام در دیمزارها امسال با جهش تولید در این اراضی مواجه خواهیم شد.