به گزارش خبرنگار ایرنا، ووشو به معنای هنر جنگیدن یا هنر رزم و مهارت است؛ مهد رشد این ورزش، کشور چین است و در واقع ووشو سرچشمه تمام رشته های ورزشی رزمی است.
ووشو در شیوهها و سبکهای مختلفی تعریف شده است که هر کدام تکنیک ها، تاکتیک ها و قواعد خاص خود را دارد؛ تفاوت سبک ها در واقع موجب تنوع در شیوه های مبارزه شده است. ورزش ووشو فقط مفهوم حمله کردن و دفاع کردن را در بر نمی گیرد، بلکه برای رشد و پرورش بدن، ذهن و روح انجام می شود.
مسابقات ووشو مدرن در ۲ بخش ساندا (بخش مبارزه که در گذشته سانشو نام داشت) و تالو (بخش اجرای فرم) برگزار میشود. در مسابقات ووشو سنتی که تحت عنوان کونگ فو برگزار میشود بیشتر به انجام حرکات رکوردی مانند شکستن اجسام سخت و فرمهای باسلاح و بیسلاح میپردازند.
این مطلب، خلاصهای از معرفی ورزش ووشو بود اما برای آشنایی با وضعیت این ورزش در کردستان، توانمندیها و مشکلات پیش روی آن با "فرهاد اسماعیلی" رئیس هیات ووشو استان، گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ادامه می آید.
ایرنا: آقای اسماعیلی با توجه به اینکه بیشتر از ۵۰ روز از انتخاب شما به عنوان رئیس هیات ووشو کردستان نمی گذرد، بفرمایید که وضعیت این ورزش از لحاظ توانمندی، ظرفیتها و امکانات در استان چگونه است و در این مدت چه اقداماتی انجام دادهاید؟
اسماعیلی: هیات ووشو استان طی ۲ سال اخیر با مشکلاتی مواجه بود و با وجود تلاش روسای این هیات در گذشته، کمبودها و مسائل مختلفی وجود دارد که تلاش ما رفع آن است.
طی این مدت کوتاه مدیریت بنده، فرش تالو از تبریز سفارش دادیم که تاکنون اقدامی در این راستا نشده بود و سابقه نداشته است. قیمت این فرش ۱۹۰ میلیون تومان و قرار است اداره کل ورزش و جوانان و خیرین برای خرید آن، هیات را کمک کنند.
در کنار آن، برنامه ریزی کردیم که خوابگاهی برای ورزشکاران شهرستانی احداث کنیم که در صورت حضور در سنندج برای شرکت در مسابقات، از لحاظ اسکان مشکل نداشته باشند.
قرار شد که در هورامان نمایشی در زمینه تالو داشته باشیم که به دلیل کمبود فضا، امکان برگزاری آن فراهم نشد ولی بخشدار سیروان از توابع شهرستان سنندج قول داده که اردیبهشت جاری در جشن توت فرنگی چنین فرصتی به هیات ووشو برای اجرای نمایش در یکی از روستاهای این بخش داده شود.
سالن یا خانه ووشو خیلی نامنظم و نامناسب بود که مرتب و ساماندهی شد و تنشهایی هم وجود داشت که برطرف شد و اکنون کمیته فنی و داوران با همکاری فعالان این رشته ورزشی اداره می شود و همه پای کار آمده اند.
ایرنا: مشکلات و چالشهای پیش روی ورزش ووشو در استان چیست؟
اسماعیلی: مهمترین مشکلی که هیات با آن دست و پنجه نرم می کند، نبود حامی مالی و نقدینگی برای انجام کارهایی است( از جمله خرید فرش تالو) که باید انجام دهیم.
مشکل دیگر ضعف حوزه بانوان است؛ فعالیت بخش بانوان نسبت به مردان کمتر است و با فدارسیون صحبت کردیم که برای رونق این بخش مربی به استان اعزام کنند.
همچنین روسای هیاتهای برخی شهرستانها کار مهمی انجام ندادهاند و برنامه ما این است که هیات ووشو شهرهایی مثل دهگلان و حسن آباد یاسوکند را که زیر نظر قروه و بیجار هستند، از این وضعیت خارج کنیم تا مستقل عمل کنند.
ایرنا: مسئولان یا بهتر بگوییم دستگاههای استان چه کمکی می توانند به توسعه ورزش ووشو کنند؟
اسماعیلی: مهمترین خواسته ما از اداره کل ورزش و جوانان این است که حمایت مالی خوبی از هیات ووشو داشته باشد. ضمن اینکه انتظار داریم در مکاتبات و نامه نگاری ها، سرعت عمل داشته باشد که کارها به تاخیر نیفتد.
البته اگر واحدهای تولیدی یا افراد خیر و توانمند، در زمینه حمایت مالی از ووشو وارد عمل شوند، کمک بسیار خوبی به رونق این رشته ورزشی خواهد بود؛ چراکه استعدادهای خوبی در کردستان وجود دارد که میتوانند نام استان را در سطح ملی و بینالمللی مطرح کنند.
ایرنا: برنامههای شما برای ارتقای این رشته ورزشی در دوره ریاست بر هیات چیست؟
اسماعیلی: مهمترین برنامه ما برای آینده، استعدادیابی در بین ورزشکاران، قهرمان پروری و افزایش مریبان و داوران است تا قهرمانانی در سطح کشور و آسیایی تحویل جامعه ورزش استان دهیم.
همچنین ۱۴ اردیبهشت در شیراز مسابقات تالو و ساندا در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار می شود که قرار شده یکی از ادارات، مینی بوس یا اتوبوسی در اختیار هیات برای اعزام ورزشکاران به این رقابتها قرار دهد و امیدواریم نتایج خوبی بگیریم.
بیش از ۶۷ هزار ورزشکار کردستانی در رشتههای مختلف ورزشی مشغول به فعالیت هستند.