«صدرالله بابلی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه ما وظیفه داریم با تداوم راه شهدای والامقام در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سهم و دین خود را ادا کنیم.
وی اظهار کرد: گرامیداشت سالروز عملیات بازی دراز امسال در روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه با حضور بیش از ۳۵ هزار نفر از راهیان نور از سراسر کشور برگزار می شود.
نماینده عالی دولت در سرپلذهاب گفت: صعود به ارتفاعات بازی دراز یک مراسم ملی است و در این خصوص شهرستان سرپل ذهاب آمادگی کامل دارد و مقدمه های این کار نیز فراهم شده است.
بابلی با بیان اینکه برای گرامیداشت سالروز عملیات غرور آفرین بازی دراز ۶ کمیته در شهرستان سرپل ذهاب تشکیل شده است، اضافه کرد: به طور قطع از سراسر کشور ایثارگران، رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس و راهیان نور در این مراسم حضور پیدا میکنند و کمیتههای مختلف نیز پای کار آمدهاند.
او افزود: آماده سازی زیر ساخت های اولیه و پارکینگ های عمومی و همچنین ایجاد موکب از داخل شهر تا ارتفاعات بازی دراز نشان از نگاه جهادی و بسیجی برگزارکنندگان این رخداد بزرگ فرهنگی و معنوی در شهرستان است.
نماینده عالی دولت در سرپلذهاب از آماده سازی مدارس برای اسکان و پذیرایی از کاروان های راهیان نور و تامین آب شرب مورد نیاز و همچنین نصب و استقرار سرویس های بهداشتی برای رفاه حال زائران بازی دراز خبر داد.
بابلی گفت: بازی دراز در زمان دفاع مقدس در منطقه از جغرافیای خاصی برخوردار بوده و باید تلاش کنیم که در طول سال راهیان نور به این ارتفاعات صعود کرده و به خصوص قشر جوان نوجوان با حشور در این یادمان با فرهنگ ایثار و شهادت بیش از پیش آشنا شوند.
وی ادامه داد: رزمندگان دوران دفاع مقدس تمام هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند و عملیات بزرگی را در آن دوران طلایی رقم بزنند و امید است در مسیری که شهدا گام برداشتند و عزت و افتخار برای نظام جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آوردند ما بتوانیم راهشان را ادامه بدیم.
بابلی، از همه مردم وفادار و شهید پرور ایران اسلامی به ویژه ایثارگران و رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس دعوت کرد در روزهای ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه به سرپل ذهاب عزیمت و از یادمان های بازی دراز، پادگان ابوذر و موقعیت شهید شیرودی بازدید کنند و لحظاتی را مهمان شهدا باشند.
شکست سنگین دشمن بعثی در عملیات بزرگ بازی دراز
عملیات ظفرمند «بازی دراز» در اردیبهشت ماه ۱۳۶۰ از سوی رزمندگان سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه که در راس آنان خلبان شهید شیرودی حضور داشت، انجام شد.
در هشت روز عملیات دلاورانه، ارتفاعات بازی دراز از چنگال متجاوزان رژیم بعثی خارج و دشمن با تحمل هزاران کشته و صدها اسیر و انهدام تانک ها و تجهیزات نظامی مجبور به عقب نشینی شد.
بازی دراز از مناطق و ارتفاعات مهم میان شهرستان های سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب است که ارتش متجاوز عراق در ابتدای جنگ تحمیلی با تصرف این ارتفاعات تسلط کاملی بر این سه شهر غرب کرمانشاه داشت و از این منطقه ویژه برای دیده بانی و رصد فعالیت های رزمندگان اسلام استفاده می کرد.
در عملیات بازی دراز، ۵۴ دستگاه تانک و نفربر، سه فروند هواپیما، ۲ فروند بالگرد، ۲ دستگاه ادوات مهندسی دشمن بعثی منهدم و بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ سرباز رژیم بعث عراق نیز کشته، زخمی و اسیر شدند.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه با بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت در هشت سال جنگ تحمیلی بارها مورد حمله هوایی، گلوله باران و موشک باران ارتش بعث قرار گرفت و در این مدت ۸۵۶ شهید، یک هزار و ۴۰۰ جانباز و ۱۱۲ آزاده سرافراز تقدیم نظام اسلامی کرده است.